reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

**********pielęgnacja**********

Agnes glowa do gory!Mozesz jeszcze cyckiem podkarmiac czasem jak sztuczne zaczac wprowadzac,ale moim zdaniem lepiej zeby bylo dziecko najedzone butelka niz glodne na cycku,w pewnym wieku dziecku juz nie wystarcza mleko z piersi i byc moze u Ciebie nadszedl taki czas!

Ja bym bardzo chciala zeby Hania nauczyla sie jesc z butelki albo choiaz pic z niekapka,albo chociaz,ale juz najbardziej jesc lyzeczka.Butelka bylaby wygodna bo np teraz ide na wesele i bede m usiala w ciagu nocy pare razy jechac na karmienie do domu(22,24,3 i 5-6)a tak to by jej ojciec dal flache,a i moze lepiej by spala bo by sie bardziej najadla.No ale co zrobic?Bede jezdzic ale jeszcze ma szanse sie nauczyc.

Hania owszem bardzo lubi butelke,ale nie wie ze smoczek trzeba ssac,tylk ogryzie i mietosi w buzi i wylewa na siebie zawrtosc.

POwiedzcie mi czy powiekszacie dziurki w smokachc bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb b( to Hania pytA :laugh:

reklama
Magdus ja już się przyzwyczaiłam do tego że Piotruś nie toleruje butelki i w sumie nie ma co już przyzwyczajać Niedługo inne mamy beda odzyczajac od butelek a my bedziemy miały luzik (tak się pocieszam ;) ;D) A z tym jezdzeniem na cycusia w czasie wesela- juz to przezyłam i niestety nic się nie pobawiłam ::)

Magdus po co powiekszac dziurki??? ja kupuje smoki odpowiednie do wieku

co do oliwki to moja dermatolog powiedziala mi, ze skora niemowlecia to naprawde cudowny wynalazek i dziala zupelnie inaczej niz nasz - tzn nie wymaga codziennego nawilzenia, te mechanizmy sa nieuszkodzone i dzialaja sprawnie same z siebie i wlasnie przeszkadzanie w tym (czyli oliwkowanie codzienne) uposledza je i skorka sie przyzwyczaja i wymaga ciaglego smarowania, no a poza tym skutkuje alregiami w pozniejszym wieku i to nie tylko skornymi, bo po prostu nie nauczyla sie bronic. Wiec radzila nie robic tego codzienie, mowila ze zdrowa skorka nigdy nie jest sucha, a sucha to po prostu juz chora (chybanic nie zamotalam ;) ) ja tylko smaruje penatenem w pachwinkach i czasami pupe oliwka lub glowke przed myciem wlosow.

Ana to po co w takim razie smarujesz w pachwinkach,.....? (heheheheh ale się dziś ciebie czepiam ;) :laugh:)

Magdus nawet sie waz powiekszac samej dziurek bo nie mozna ! mozesz bardziej zaszkodzic, na kazdym opakowaniu od smoka jest napisane zeby samemu nie majstrowac :) po prostu kup odpowiedni smok jak pisze Ana ! dobry jest te trojprzeplywowy z Aventu no po 3 m-cu tez uzywam i jestem zadowolona ;)

dziekki dziewcazyny!
po prostu mam smoczek dla nieomwlaczka i t am jest taka malusienka dzi ureczka
po prostu pojde do apteki i kupie ;) ;)widac ze jeste laik w tym temacie ;) ;)

reklama
Do góry