reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

**********pielęgnacja**********

Witam!!
Wczoraj zaczerpnełam opini Pani doktor (tel) na temat potówek.
I tak: Kąpiel (babcinymi sposobami) w krochmalu, w OiliatumPlus, smarować Bepantenem, maść homeopatyczna (nie pamiętam nazwy :( ) no i wietrzyć skórę malucha i tyle mi powiedziała.

Pozdrawiam

reklama
Dziewczynki mam 3 pytanka :

- Czy nadal myjecie buzię tylko przegotowaną wodą ??? Ja jakoś nadal to robię i po pierwsze zastanawiam się, czy to nie przesada na tym etapie, a po drugie, czy wystarczy sama woda ( nawet jeśli przejdę na zwykłą kranówę ) jesli używamy teraz kremików z filtrem itd ??? Tak by mi pasiło jakiegos mydełka używać albo czegoś ... Jak Wy robicie ?

- Czy nadal używacie jakiegoś balsamu czy tam oliwki po kąpieli ?

- Czy nadal Wasze dzieciaczki śpią na tej poduszce klin czy ewnetualnie dalej macie materacyk pod kątem ???

Piotrus spi na tej cienkiej poduszeczce z kompletu pościeli
oliwkowałam go tylko w 1msc jego życia (oliwka na takie upały to masakra)
a buziaka mu myje zwykłą wodą już od dłuższego czasu No oczka mu przemywam gazikiem z woda przegotowaną

wstyd sie przyznac, ale buzke mylam przegotowana tylka kilka pierwszych razy :)
oliwkuje caly czas i zamierzam tak do 1,5 roku - tak jak Wikiego
mloda teraz spi bez niczego pod glowa bo spi raczej na brzuchu :)

buzke myje zwkla, ciepla woda; poducha klin juz dawno poleciala w kat, zaraz jak sie ulewania skonczyly; nie oliwkuje, bo po co? to sama chemia a skorka ma oddychac, tylko tak troszke lekkim, nawilzajacym kremikiem penatena w pachwinkach, ale naprawde minimalnie, i jak najczescie j trzymam pupciala bez pieluchy.

a, i kiedys tez mnie podkusilo i mylam jakis czas buzie mydelkiem, ale zrezygnowalam, bo go wysypalo kolo buzki, mysle, ze zwykla woda wystarczy.

ja wogle nie myłam Ewie buxki przegotowaną wodą :-[ nie wiedziałam że trzeba :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
śpip na płaskiej podusi z kompletu
oliwki cały czas używamy alet też właśnie myślałam o tym aby zaprzestać i tylko pachwinki smarować

reklama
Do góry