reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

**********pielęgnacja**********

Laski ja nie wiem na jakim watku napisalam o zabawach Leny w "baseniku" dzisiaj. Chyba na zdrowiu. Dobry pomysl na ochlodzenie dzidzi - wiec polecam posta na zdrowiu. :)

A co do budzenia to ja mam sporadycznie do 7 sen, a tak to czesto 4,5 lub 6. Najgorzej jak w tygodniu o 6 sie obudzi. Bo ja o 7 do pracy wstaje wiec jak o 6 sie obdzi to ja juz wtedy nie zasne. Jak o 5 to jeszcze jako tako a o 4 to luz :) A teraz zasypia nieco pozniej bo taka pogoda ze ja z nia wychodze kolo 19 ( normalnie to juz byla kapana), no i wczoraj np wrocilysmy dopiero o 22....bylysmy na babskich plotach przy kawie. Lenka uwielbia te babskie spotkanka bo oczywiscie jest wtedy absolutie gwiazda, jako ze wsrod moich kolezanek jestem jakko jedyna dzieciata. ale juz nam sie szykuje w sierpniu pierwsza konkurencja a w listopadzie druga :)

reklama
normalnie teraz w pokoju mam 27 stopni okna, balkon otwarty moja ola spi w samej pieluszce i przykryje ja tetrowa bo jest cala spocona. :p boje sie zeby potowki nie wyszly :-[

Magi - a no byla mleczarnia byla... przyznaje sie bez bicia, ze to tez moje lenistwo... ale w sumie pol roku prawie karmilam... nie jest zle... w sumie nadal cyca dostaje rano.. ale tylko rano :)

Ola, Joeey - juz Gabi na gadu pisalam :) Paulinka spi od 20 do 7 rano :) codziennie :) a potem od 7 do 9 sama sie bawi i jak ja wstaje o 9, to ona wlasnie zasypia do 11 i ja moge wszystko wtedy w domku zrobic ;D ;D ;D

Ola - moze za malo Piotrus je - Paulinka wcina przed snem 210ml mleczka i to zageszczonego z kleikiem... a juz nawet mysle zeby robic 240, bo cos jej chyba malo...

Dziewczynki jakie to upaly sa w Polsce? Kurcze dopiero czerwiec a juz upaly?? Oswieccie mnie ile stopni jest w upaly? Kurcze klimat dostaje pierdolca... W Australii dopiero poczatek zimy, a juz takiego zimna tutaj nie pamietam! Lato natomiast bylo extra gorace, padl rekord temperatury od 1940-ktoregos roku i bylo 46st! Przerazajace co sie dzieje z klimatem! To sie rozgadalam... :D

O czym to ja mialam... Acha, o spaniu. Atek budzi sie teraz kilka razy w nocy i nie chce juz spac w swoim lozeczku!! Wcale sie nie wysypiam, bo jak spi z nami, to boje sie, ze go zgniote, o ile w lozeczku lezy plackiem, o tyle w naszym lozku wierci sie okropnie. No juz nei wiem jak go nauczyc spowrotem spania w lozeczku, tym bardziej, ze dzis w nocy z grzejnikiem na max bylo 16 stopni!! Nic dziwnego, ze woli sie przytulac w nocy do cieplutkiem mamusi! ;D

Upały - od kilkunastu dni w dzień temperatura 28 - 34 stopni, nocą dzisiaj (pomimo burzy) było 20 stopni. Duchota, skwar, z nieba leje sie żar, na spacery w ciągu dnia nie ma sie co wybierac.
Wczoraj poszłam o 18.00 na spacer i tak było jeszcze gorąco.
Weronisia nocą śpi w cieniutkich bodach lub spiochach, w dzień w samym "pampersie". Przykrywam cienką kołdrą, ale ona i tak się wykopuje :-)

Ida zasypia ok. 21-21.30 i śpi do 5-6 bez przerwy, dostaje cycka i śpi zwykle jeszcze do 8-8.30 ale to róznie bywa, czasem fika z godzinkę i dopiero jak ja juz wstane to ona sie decyduje ze jednak jeszcze pospi. Dzis ją podejrzałam ze sie obudziła wcześniej ale sie cichutko bawiła więc sie jej nie pokazywałam bo zaraz by chciała cycka no i zasnęła jeszcze na póltorej godz. A śpi ostatnio w cienkim body lub rampersiku i nieprzykryta niczym, chciałąm ja przykrywać zanim sie położyłam ale miała ciepłe rączki i nóżki więc zostawiłam

Pati no to niezłe macie temp. 16 st celsjusza ??? w domu ???

Wanda ale jak raz mu dałam wiecej to zwymiotował ::)

mysle zeby mu wprowadzic kaszke na sniadanie No bo w ciagu dnia jest cyc,zupka i kaszka no czasami pol słoiczka deserku Jak myslicie?

aOLA pisze:
Wanda ale jak raz mu dałam wiecej to zwymiotował ::)

mysle zeby mu wprowadzic kaszke na sniadanie No bo w ciagu dnia jest cyc,zupka i kaszka no czasami pol słoiczka deserku Jak myslicie?

Ola - to nie wiem co Ci radzic... moze faktycznie kaszke na sniadanie, ale nie sadze zeby kaszka sniadaniowa miala wplyw na dlugosc snu nocnego :p ;D ;D ;D raczej wieczorem wiecej i syciej... np zageszczone kleikiem mleczko :)

reklama
nie mogę doczytać jak sie robi kapiele (no i w czym) na potówki? Piotruś cały dzień tylko w pampersie, zaliczył już 3 kapiele a i tak dostał potówek :p

Do góry