reklama
Joeey Stasko tez najczesciej znajduje go w poprzek lozeczka, przed zasnieciem szarpie ochraniacz, fika, wkreca stopki w szczeble, zasypia na boczku, potem jak znienacka spadnie na plecy jest wrzeask, bo sie tego przestraszy, przyblokowac poducha z tylu sie nie daje, bo walczy z nia i boksuje, no mowie Wam, polozenie dziada do snu wymaga nie lada cierpliwosci. Ale juz zczailam, ze lubi sie w cos wtulic policzkiem i kupilam mu gniazdko dla noworodkow takei miciutkie, wtula w nie polik i spi od razu. Jak bylismy u rodzicow spalam z nim razem w wielkim lozku rodzicow i tam Stasko pokazal jaki z niego pieszczoch, uwielbial zasypiac na boczku, przytulnym do mojego policzka, lapke kladl mi na piersi, pare minut i go nie bylo. A tutaj znowu walki w lozeczku :
paaricia
Fanka BB :)
Atek sobie ostatnio upodobal zasypianie z moja pizama na twarzy. ;D Przypadkiem to odkrylam, bo probowalam Go uspic i zadzwonil telefon, wiec polozylam Malca na chwilke na naszym lozku. Jak skonczylam rozmawiac Mlody juz spal czule wtulony w moja pizame. Hmmm dokladnie to w spodnie od pizamy. ;D Potem jeszcze kilka razy dawalam Mu ta pizame do zasypiania, ale wole juz tego nie robic, bo On ja sobie na pyszczku kladzie i co chwile musze sprawdzac, czy ma jak oddychac. Zabrac nie mam jak, bo kurczowo trzyma nawet przezz sen. :laugh:
Magi
Fanka BB :)
Kiedys podjelam temat SIDS z lekarzem ortopeda, tzn. on podjal temat jakos tak niespodziewanie. Wg niego smierc lozeczkowa ma sie do spania na brzuszku tylez samo co piernik ma do wiatraka najogolniej rzecz ujmujac. Ja tam nie wiem, w nocy Oliwek spi na pleckach, a a w dzien tylko na brzuszku od kiedy skonczyla 1,5 mca. Ostatnio odkrylam ze super usypiaczem jest dla niej - gmeranie w uszku Ktoregos dnia tak sobie lezala a ja czyscilam jej ucho, patrze spi No i teraz klade ja, i smyram po uszku i zaraz jest kimanko
Pati - Ati ma super sposob na zasypianie ale jest cos z tym naciaganiem szmatek na siebie, Oliwek kiedy zasypia juz na pleckach po kapanku obowiazkowo kiedy wkracza w faze zasypiania, zaczyna naciagac na siebie kolderke : wierci sie, naciaga naciaga az naciagnie i zasypia jesli jest za bardzo naciagnieta to oczywiscie odsuwam, ale mloda i tak jest cwana bo zawsze buziaczek tak kladzie ze jest na wierzchu
Pati - Ati ma super sposob na zasypianie ale jest cos z tym naciaganiem szmatek na siebie, Oliwek kiedy zasypia juz na pleckach po kapanku obowiazkowo kiedy wkracza w faze zasypiania, zaczyna naciagac na siebie kolderke : wierci sie, naciaga naciaga az naciagnie i zasypia jesli jest za bardzo naciagnieta to oczywiscie odsuwam, ale mloda i tak jest cwana bo zawsze buziaczek tak kladzie ze jest na wierzchu
A
aOLA
Gość
u nas (odpukać) od jakiś 2tyg Piotruś zasypia sam Najpier zjada kaszke potem z 10min odpoczywa potem kapanko (w wannie siedzi ok 20-30min) a potem jeszcze cycuś i do łózeczka Tam się trochę pobawi i zasypia ;D
chociaż tyle bo dalej wstaje co 2h
chociaż tyle bo dalej wstaje co 2h
A Paulinka wczoraj wlasnie zasnela pierwszy raz na brzuszku... tzn przekrecila sie na brzuszek i tak spala cala noc... ja jestem spokojna zupelnie i wierze swojej matczynej intuicji jakby mialo sie cos dziac (tfu tfu )
reklama
Podziel się: