reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

jezu, tak to jest wyslac chlopa po pieluchy ::) te ktore przyniosl z Rossmana to fakt, maja logo rossmanowskie ale oprocz tego napis Baby Diapers i sa w op. pomaranczowym, stateczkow nie maja tylko jakies chmurki, no i sa ochydne jednym slowem.

Beata marchewke z buzki zmywam ciepla woda, natomiast ze sliniaka wspaniale schodzi po natychmiastowym zalaniu wrzatkiem i zapraniu.

reklama
Ana to sa te gorsze Ja kupiłam teraz te bordowe i jestem zadowolona Mały nareszcie nie ma odcisnietyh gumek i (odpukać )przestal przesikiwać się w nocy

Pampersy wywalam od razu do śmieci ale u mnie jest taki przemiał tych smieci że wywalamy codziennie

Beata buziaka przecieram mu chusteczkami tymi do dupki ale i tak jest lekko pomarańczowy ;D

no wlasnie ja tez przecieram buzke po jedzeniu ta chusteczkanawilzona ale moze od tego ''to cos'' sie zrobilo, takze moze lepiej ciepla woda, a moze czyms posmarowac ???

Joeey i Ana wg naszej pediatry to co na buźce to zostawić i niczym nie smarować, samo musi zejść. Myślę, że te krostki to może być jakaś alergia, może właśnie na chusteczki nawilżone, a może na jakiś krem, a może Was dziciaczki "całują" (Ingusia tak robi) i zlizują Wasz makijażyk albo krem i to od tego? ::)

Beatko my też wycieramy pysiaczka chusteczką nawilżoną.

Agnes :o no wiesz! I to pan policjant tak robi??? Powinien świecić przykładem dla społeczeństwa! ;) :laugh: :laugh: :laugh: A tak serio to my też tak zawsze robimy, he he. Pakujemy praktycznie każdy produkt w osobną siatkę, hi hi, dzięki temu mamy ich full. :laugh: :laugh: :laugh: Też mi szkoda kaski na worki na kupy.

Pieluchy: pierwszy raz zakupiłam pieluchy bordowe z Rossmana - są super. Cenowo wychodzą taniej od Pampersów. 29,- za 56 sztuk (rozmiar 7 - 18 kg)
A wyrzucamy je w reklamówkach jednorazowych :-)
Buźka: po jedzonku przemywam ciepłą wodą (niekiedy i tak zostają ślady po jedzonku, marchewce). Dwa razy dziennie smaruje kremem dla niemowląt, jak wychodzimy na dwór to wtedy Nivea - krem na każdą pogodę.

Hmmmmmmmmmmmm to wy szalejecie z tymi workami foliowymy...... ja po prostu często wyrzucam śmieci.....i tak mam wyrzuty sumienia że takie pieluchy to straszne zaśmiecanie środowiska ....a jeszcze do tego worki dodawać jakoś tak mi głupio....
heheheh chociaż ja wcale wojującą ekolorzką wcale nie jestem ;)

reklama
Ja podobnie jak Ketsa, wyrzucam pieluszki do śmieci. Emilka jeszcze nie robi śmierdzących kupek :)

Chciałam z Wami się podzielić moim doświadczeniem z zasypianiem Emilki, bo może to Wam pomoże. Emilka zawsze zasypiała sama w łóżeczku w ciągu dnia i wieczorem, ale w ostatnim tygodniu strasznie marudziła i musiałam ją usypiać przy piersi. Wczoraj wpadłam na pomysł całkowitego zaciemnienia w pokoju (wcześniej zasłaniałam tylko żaluzje). No i podziałało! Obie jesteśmy bardzo szczęśliwe z tego powodu ;D Może i waszym Skarbom to pomoże w samodzielnym zasypianiu :)

Do góry