reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

kurcze a pomagałyscie jakos zeby sie odkryl...???? bo u nas po staremu i ja za bardzo sie nie angazuje w odkrywanie..... :p a moze powinnam cos zrobic???

reklama
Pytalam juz na karmieniu,ale zapytam jeszcze tutaj.Czy jak odciagacie mleczko laktatorem to Was cos piecze kluje przy odciaganiu,bo ja chcialam sie nauczyc odciagac bo szykuje mi sie kilka wyjazdow bez Hani i chcialam sobie odciagnac,ale taka zwykla odciagaczka z gruszka na koncu to tylko wyciaga suta na 5 cm i poleci kilka kropelek i kluje przy tym i piecze.Czy w laktatorze tez tak wyciaga sutka i czy piecze odpowoiedzcie plissss!!!!

Magda ja na początku odciągałam sobie laktatorem ale suty mnie nie piekły troche się wyciągneły ale nie 5 cm ;)

Magdus ja odciągałam swego czasu 4 razy dziennie przez bity miesiąc ( laktatorem Aventu ) i oczywiście naciąga sutki ( chyba każdy naciąga ) ale jeśli chodzi o ból to chyba kwestia przyzwyczajenia, bo mnie same sutki wogóle nie bolały, czasem tylko czułam takie kłucie w piersi w środku ...

Pamcia  nieźle z tą kamerką  ::) Ja też kiedyś opiekowałam się dziewczynką ( trochę starszą ) i nigdy mi nie przyszło do głowy, że rodzice mogli zamontować kamerkę  ::) Ale raczej nic sobie do zarzucenia nie miałam, bo to, że się cieszyłam jak spała, a ja mogłam w tym czasie zająć się swoimi sprawami, to chyba normalne, bo jak Kamil zasypia to też chcę, żeby spał jak najdłużej :)

Moniczko Maks sam odkryje siusiaka, my Kamilowi bynajmniej nie zwracaliśmy na niego uwagi  ::) co nie zmienia faktu, że tatuś ma radochę jak Kamilek za niego ciągnie  ::)

heheheheheheheheheheh Wańdzia i Bartyś ale ja tępak jestem...... ja byłam przekonana że wam chodzi o odklejenie sie tej skórki która ma się odkleić...a nie o odkrycie w sensie zainteresowania tymże narządem....... hehehehehe nie no to na pewno nie będe nic robić żeby zwrócić jego uwagę na ten cód natury ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ooooo boże ale się uśmiałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magdus23, troche zrobilam sobie zapasow odciagajac mleczko laktatorem to napisze jak to bylo i jest u nas. Gdy jeszcze nie mialam wprawy - gdy zle przylozylam laktator (niecentralnie) lub gdy czasami przekrecilam jakos laktator po przyssaniu do piersi - pozniej mialam jakby lekko naderwany sutek - wtedy mnie troche bolal. Cos takiego mi sie przydarzylo z 2x. A tak poza tymi przypadkami nigdy mnie sutki nie piekly po sciaganiu, ani nie bolaly w trakcie sciagania. Dodam jeszcze, ze mam laktator reczny Aventu.

Nie wiem jaki masz laktator, jesli jednak to co masz sluzy do sciagania pokarmu z piersi to chyba niezaleznie od firmy przy pelnych piersiach powinnas sciagnac wiecej niz kilka kropelek. Chyba ze jest juz zuzyty? Jesli z jakichs wzgledow Ci to nie wychodzi sprobuj odciagac pokarm recznie - tj. bez uzycia urzadzen do tego przeznaczonych. Jest to tez mozliwe i ja ostatnio naprawde sporo w ten sposob sciagam, bo jakosmoj  laktotar nie jest zbyt skuteczny. Moze tez juz sie wyrobil, chociaz po wymianie czesci zamiennych nic sie nie poprawilo. Jesli nie wiesz jak sciagac recznie to ja Ci postaram sie opisac jak ja to robie - chwytam miedzy wewnetrzna strone kciuka i palec wskazujacy (mniej wiecej na srodku jego dlugosci) brodawke - na zewn. ciemnej otoczce. I ruchami zdecydowanymi, ale delikatnymi plynnymi lekko naciskam pociagajac do przodu (od siebie), po czym wracam do poprzedniego ulozenia i znow ponawiam ten ucisk. Mleczko bardzo szybko w ten sposob sciagam. Mam nadzieje, ze mnie zrozumialas :D bo ciezko mi to opisac bardziej obrazowo :D Sprobuj, zobaczysz ze po kilku probach Ci to wyjdzie. I po tym tez mnie sutki nie bola, bo robie to tak jak napisalam delikatnie ale zdecydowanie. Mleczko pieknie tryska do buteleczki :D ... ciezko jest jedynie sciagnac tak recznie gdy piersi sa za bardzo przepelnione i twarde. Wtedy te pierwsze tryski sa mniej przyjemne.

Pozdrawiam,
Agnieszka

ketsa pisze:
heheheheheheheheheheh Wańdzia i Bartyś ale ja tępak jestem...... ja byłam przekonana że wam chodzi o odklejenie sie tej skórki która ma się odkleić...a nie o odkrycie w sensie zainteresowania tymże narządem....... hehehehehe nie no to na pewno nie będe nic robić żeby zwrócić jego uwagę na ten cód natury  ;D  ;D ;D  ;D  ;D ;D  ;D ;D ;D  ;D ;D   ;D  ;D ;D  ;D ;D  ;D  ;D  ;D ;D

ooooo boże ale się uśmiałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o rany, Ketsa ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
Moniczko dajesz czadu ;D ;D ale kontynuując temat "odklejania" skórki to napisz jak wygląda u Was odciąganie Maksiowi tej skórki, bo jak juz kiedys wspominałam, każdy pediatra z jakim mieliśmy do czynienia kazał odciągać, no i staramy się to robić, ale czasem az pojawia się krewka ( tak mu pęka jakby skóra ) i już jestem skołowana, czy to robić, czy nie ???
Wandziu napisz jak to było i jest teraz u Wiktorka ???

Do góry