reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

ja tez mam piekne zeby ;D i jak zwykle skromna ;D

koncze dopiero pierwsze opakowanie jelpa :o a piore codziennie Adzie rzeczy bo sie zbiera ;) i tym sposobem, mam jeszcze opakowanie lovelli, i probki proszkow, jak wszystko skoncze to bede prala w naszym proszku i nie wierze w jakas alergie w przypadku Ady, to juz duza baba i wystarczy delikatny proszek dla doroslych ;)

a w nocy moje dziecie spi w spiworku i pizamce typu pajac, pod to body na krotki ale zrezygnuje z tego ;) jest naprawde cieplo :) na spacery tez jest cienko ubierana, nie ma mowy o rajstopach pod spodnie, sama bym ich nie zniosla to i jej nie mecze, w koncu jest od 17 stopni wzwyz ;) nawet butow nie zakladam bo zapocone skarpetki pozniej sa :)

reklama
Pamciaw ja podałam paracetamol dwa razy ale to już była ostateczność Ewa miała stan podgorączkowy i widziałam że ją to boli nie pomagał żel ani masaż :(
a dziś kupiłam czopki viburcol one są homeopatyczne polecił mi je mój pediatra do którego mam zaufanie jeszcze ich nie stosowałam bo odpukać dziś było ok ;D

Zdanka jak mus to mus! A viburcol podobno super. Tez go mam ale nie uzywalam jeszcze.

Joeey ze nie zakladasz rajstopekl to zadna wielka zasluga w tych temp.;) My chdzimy w krotkim rekawie i ciniutkich plociennych spodenkach. o butach nie ma mowy bo sie nozki poca. A w nocy pajac juz bez body i spiwor.

Zdanka piszesz że Vibrukol homeopatyczny..... dziewczyny wytłumaczcie mi co to znaczy ze jast homeopatyczny..... takie burzliwe dyskusje są na temat skuteczności tych leków ... na jakiej zasadzie one działają

Hm..Ja tez nie wierze ,ze Hania moze miec alergie od zwyklego proszku,bo juz dawno,3miechy temu cos powinno jej sie pokazac.
Ja wczoraj Hanie na noc ubralam w takie dosc cieple spiochy,przykrylam kocykami dwoma i dziwilam sie czemu ona sie co troche budzi.Jak ja przykrylam jednym to naawet spala.Oj ja głupia.A to nie pierwszy raz ,ze mloda budzi sie z powodu goraca ::) ::)ja sie w nocy upocilam jak głupia,a co dopiro ona.Haniu-Mamusia przeprasza! :p :p

Basiu Moja Hania slini sie od 3-go miesiaca i ma juz skonczone piec i dalej nic!!!niby tam widac akies zmiany w dziaslach,ale nie wiem,nie znam sie ;D ;D

Co do żelu na dziąsełka, to podobno ( bo jeszcze go nie testowałam ) na jlepszy jest Dentinox.

Natomiast dziś rozmawiałam z moją koleżanką, która uczy biologii i chemii, na temat słoiczkowego jedzenia i ona jest zdania, że nie ma szans, żeby nie było konserwantów w tym jedzonku i że nie dość ze chemia jest w warzywach i owocach to jeszcze te konserwanty. No i sama nie wiem, czy nie spróbować dać Kamilowi zwykłe starte jabłko zamiast tego Gerbera ::)???

bartys jestem przeciwniczka przesady i sloiczki bede podawac, sama tez bede gotowala Adzie, jak podam jabluszko to zwykle z warzywniaka (tylko czekam na sezonik-w sumie juz sie zaczal), sloiki sa dla dzieci jak i to, co jemy my, jesli bedziemy podawac takie wszystko niepryskane i sterylne, to wtedy alergika sobie wychowamy, jestem zdania, ze wszystko dla ludzi, i Ada bedzie przyzwyczajana (stopniowo!) do normalnego jedzenia ;)

Pamciu moze zle sie wyrazilam, ale zaufaj, ze w taki upal, spotykam mamy, ktore same bedac na krotki rekawek, dzieciom zakladaja pod spodnie rajstopki, szkoda, ze jeszcze kocykiem nie nakrywaja :( paranoja....moja tesciowka jak wyszla z Ada raz na osiedlu, to wszystkie sasiadki i napotkane kolezanki twierdzily, ze mala tak cienko ubrana (wg mnie adekwatnie do pogody) ;)

Ja smaruję dziąsła bobodentem :D ale najlepiej pomaga masaż paluchem tylkoże mam długaśne pazury i nie bardzomi to wychodzi :p

My na dwór zakładamy body na pampersa i heja gołe pytki wystawione z wózka wyglądają słodko ;D :D

reklama
Właśnie mamy z tym ubieraniem mały problem. Tzn. ja nie mam wcale ale moja teściowa ma. Na noc zakładam Ingusi bodziaka z krótkim rękawkiem i pajacyka i jeśli pajacyk jest cieniutki to wkłądam w śpiworek a jeśli pajacyk jest welurkowy to tylko nakrywam cienkim kocykiem. Na spacerku teraz na przykład ma założoną czapkę (nie wiem po co, bo jest 18 stopni) i jest włożona w taki pajacyk z kapturkiem i nakryta grubą kołderką. Nie mogę wytłumaczyć teściowej, że dziecko się przegrzewa... :mad: Zawsze jak jej mówię jak zamierzam ubrać Małą to robi wielkie oczy i mówi "tak cienko"??? A że jest jeszcze troszkę chora to wolę nic nie mówić i ją ubrać grubiej. :-[ Ciekawe, jak byliśmy na wsi to była w samej sukienusi i nakryta była cienkim kocykiem i wszystko było git.

Do góry