reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Pamcia i Wańdzia czemu babci na opiekunke nie tolerujecie? ciekawa jestem bardzo ;D???

A ja jeszcze na temat pisków i innych dzwiekow....... otóż ostatnio Maks straszliwie mi ryczy i ma coprawda przy tym niezły ubaw... ale nie wiem czy to całkiem normalne jest???
To jest normalnie taki ryk jak by to wokalista był jakiegoś hevymetalowego zestpołu i to najcięższego kalibru.... jak bym tego nie słyszała to nawet bym nie umiała tego sobie wyobrazić.......??? ??? ???

reklama
Pati jak przeczytalam co ketsowy Maks wyrabia to odrazu pomyslalam o Was, znaczy sie o twoim mezu :laugh: :laugh: ze lubi te klimaty :laugh: :laugh:

Pati no to sama nie wiem czy sie cieszyć czy płakać ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D bo to jak by nie było niegrzeczni chłopcy z takich kapel ;).... kurcze ale szkoda że nie możecie tego usłyszeć ja to nie miałam pojęcia że taki kurdupelek tak potrafi...

Ketsa to ryczenie to chyba norma. Mojej kolezanki synus o 4 tygo starszy od Lenki to samo robi. A ona zaczyna czasem wersje damska tego ryku ;)

Co do nietolerowania babci na opiekunke - dokladnie to co pisze Wanda. Dodam tylko jeszcze ze fundujac dziecku babcie na wychowawce pozbawia sie go 2 rzeczy - prawdziwej babci od rozpieszczania. To raz. Dwa - troche mamy - bo ta role wtedy automatycznie przejmuje babcia. Ja mam do tego jeszcze kolejny powod - obca osoba nie bedzie mi sie wymadrzac na temat co powinnam czego nie. Babcia na bank takie inklinacje by miala bo poczulaby sie wlasnie ''mama''. Ale to moje zdanie i oczywiscie nie zdziwie sie jak sie nie zgodzisz ze mna. ;)

A w ogole to spadamy dzisiaj na moje ukochane Mazury (UWIELBIAM!) wiec mnie nie bedzie i pewnie po powrocie nawet nie bede nadrabiac bo nie bede miala szansy. Na tydzien uciekamy!

Nie zgadzam się z wami ani trochę... Moją córką zajmuje się babcia i nie zostawiłabym jej z nikim innym. Przede wszystkim nie odbiera mi roli mamy, to jakaś kompletna bzdura. A co do rozpieszczania - Nadia jest oczkiem w głowie i babci i dziadka, więc nie muszę się obawiać, że nie będą jej rozpieszczać. A co do wychowywania - ja mam zawsze decydujący głos, nigdy nie robi niczego bez porozumiemia ze mną, dzwoni jak ją ubrać na spacer itd. Nie wiem jakie są wasze mamy i teściowe, ale chyba powinnam się uważać za szczęściarę, bo moja jest cudowna. Nikt lepiej nie zająłby się Nadzikiem, jestem tego pewna. Mama opiekowała się mną i siostrą, nie pracowała dopóki nie poszłam do szkoły, chorowałam do 5 roku życia i sama dawała sobie radę, mimo że często proponowali mi szpital. Cóż, od kiedy zaszłam w ciążę wiedziałam, że ona zostanie z Nadią, ba, wiedzialam to zanim zaszłam w ciążę, że mamie powierzę moje dziecko. Żadna obca baba, czyli niania np, nie da dziecku tyle miłości co babcia. Jestem naprawde spokojna w pracy, bo wiem że dzidzia jest w najlepszych rękach. I nie muszę zakładać monitoringu.... A poza tym, niania też może przejmować rolę mamy, ostatnio był taki przypadek rozdmuchany przez wszystkie media, że niania odebrała matce dziecko.

Martula to napewno masz szczescie bo ja sie zgadzam z Pamcia

Ciekawa jestem czy bys zostawila dziecko tesciowej przyszlej ??? ???przeciez to tez babcia.

reklama
Do góry