reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Ja mam tego smoku z nuby tylko szkoda ze ola nie chce smoka, do tego mam paseczek co sie przypina do ubranka bo to musi byc taki specjalny.

reklama
wanda_23 pisze:
gizell pisze:
wczoraj kupiłam zachwalane przez Ketsę chyba Huggiesy super flexy 4 i przyznaję, rewelacja, tylko sa chyba najdroższe ze wszystkich innych marek, co?

Pampersy wychodza drozej chyba :) Jako jedyne :) Przynajmniej tak mi sie zdaje, ale ja tam mam to do siebie, ze zazwyczaj nie patrze na ceny - i potem skutek tego taki, ze za duzo wydaje ;D ;D ;D i nie wiem np ile kosztuje herbata - to jesli chodzi o takie codzienne zakupy wlasnie :) A pieluchy zaliczaja sie wlasnie do takich ;D

Ja tam patrze na ceny.Sknera jestem ;D zalezy jeszcze kiedy.Ale u nas pampersy wychodza taniej niz pieluchy z biedronki.Za jumbo pack place 48zl.Ale niestety tych Huggisow nie moglam u mnbie w miescinie znalezc.Ale pawel ma mi zamowic.Przeciez mamy sklep:)

Wanda Pampersy w jumbopaczkach wychodzą dużo taniej niż Huggiesy superflexy u mnie jest to różnica 12 gr na pieluszce gdy obie firmy mają promocję ;D :p

mi tez sie wydawalo, ze Huggiesy drozsze sa... :p ale i tak kupie bo jestem ich ciekawa, w tej gazetce Dziecko na zakupy jest zestawienie firm i ceny ;) Huggiesy w wielkiej pace 86 sztuk wychodza 5 groszy drozej na pieluszce niz Pampersy paka 90 szt. ;)

klucha zrobilam u siebie rozeznanie, mam 3 kremy: bambino, nivea i penaten i tylko ten pierwszy posiada fakto (4)r, reszta tylko nawilza i pielegnuje :( mysle, ze ten krem nivea na kazda pogode jest dobry i napewno skorzystam z niego wiec wchodzi na liste zakupow ;D

dzieki za odpowiedzi dotyczace smoka, wyzwe go wkrotce na pojedynek, moje dziecko musi z nim skonczyc definitywnie w 8 miesiacu zycia :laugh: :laugh:

tez mam smoczka z Nuby ale nie wiem czy to ten gryzak :p

a ja pytanko odnosnie akcesoriow na spacery i pobyty poza domem, czy zawsze macie przy sobie pieluszki, chusteczki nawilzane itp. i czy trzymacie zawsze to wszystko w torbie do wozka ??? moze pytanie absurdalne ale strasznie jestem ciekawa bo ja nie mam takiej torby i wlasnie przymierzam sie kupic :p :)

Chcę sie załapac na stronke 100 ;D ;D ;D

My uzywamy pieluszek Rossmanowskich, niesa takie drogie i calkiem fajne ;)
Narazie uzywam kremy nivea na każda pogodę, ale zastanawiam się czy niekuic tego na lato z faktorem, pomyśle jeszcze ;)
joeey ja jak ide na spacerek blisko domu to niebiore torby, bo Weronika przeważnie śpi w wózku, pewnie to sie zmieni jak bedzie siedziec juz w spacerówce ;) a jak idziemy gdzies dalej to biore torbę, zawsze troche zakupów w nia wpakuję i biore pieluszkę tetrowa i to wszystko, chyba że idziemy gdzies w gościne to oczywiście pielucha, chusteczki i kremik do dupci ;)

Joeey ja nie biorę do torby pieluszek, chusteczek itp. Jedynie pieluche tetrową. A poza tym w torbie jest pudełko na smoczek, herbatka do picia i jakies zakupy jeżeli zrobie... ;D

Joeey, ja na spacer torby nie biorę, bo zawsze się kręce w pobliżu domu. W wózku mam kieszonkę i tam wkładam klucze telefon husteczki, i zawsze zabieram kilka zabawek ze sobą, ale trzymam w wózku w nóżkach na razie. Natomiast zawsze jak gdzieś idę to zabieram torbę ze sobą, a w niej mam: dwie pieluchy tetrowe, jeden komplet ubranka - body plus spiochy (jakby sie przesikała), pieluchy jednorazowe, małe pudełko husteczek nawilżających i to chyba wszystko. Aha moja tarba była razem z wózkiem w komplecie ( a ja mam emmaljunge i coś mi się kojarzy, że Ty tez).

Jeśłi chodzi o kremiki to dziś zakupiłam nivea na lato - faktor 30, a moja mama stwierdziła, ze ona mi oliwką bambino buzie smarowała i mi to nie zaszkodziło, bo mam dobrą cerę. (mimo trzydziestki ::))

reklama
klucha ja mam wozek quinny speedi sx i nie mialam torby do kompletu :p :-[ i wlasnie chce kupic tej firmy ale kosztuje 175zl chociaz podobno swietnie wykonana wiec pewnie sie zdecyduje :)

a kremik mialam kupic na kazda pogode, a jak stanelam przed regalem to wzielam tez nivea na sloneczko z faktorem 30 ;)
i zakupilam rowniez Huggiesy i wlasnie Ada je testuje, wydaja mi sie jakies ciensze od Pampersow... :)

Do góry