reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Agnesa dzieki za życzonka i oczywiście duzo buziaków dla twojego Kubulka.
No ja jeszcze sie tak nie przejmuję tym że tylko 700 g :D bo najwazniejsze ze wogóle przybiera , a ulewa strasznie , zobaczymy jak po tym debridacie będzie ::)
My idziemy na szczepienie 8 maja tobędzie znowu ważenie :D

Klucha to nie ja mówiłam że mało tylko pani doktor ale tez patrzyłam na "madre wykresy" i 700 g jest jak najbardziej ok, zobaczymy jak dalej

reklama
widze, ze temat wagi zdominowal pielegnacje i zdrowie wiec ja z innej beczki: co sadzicie o uzywaniu smoczkow, czy wasze maluszki je ciumkaja ??? boje sie, ze moja Ada ssie nalogowo i nie wiem kiedy bedzie dobry moment zeby ja tego oduczyc ??? nie podoba mi sie widok 2latkow ze smoczkami w buzi :( spotkalam sie z krytyka, ze go uzywam i jestem ciekawa jak wy sie na to zapatrujecie ???

Pamciu napisze tutaj bo moze na grudzien nie wejdziesz, ogladalam oczywiscie program z twoim udzialem chodz w nastepnym tez wystapisz ;D rzeczywiscie juz ktoras pisala, masz niesamowicie zmyslowy glos ;) widac, ze madra z Ciebie babka :) i teoria, ze kamera poszerza sie sprawdzila przy ujeciach w domku, Ty jestes przeciez taka szczuplutka-figurka do pozazdroszczenia a tam Ci dodano kg :( :p oczywiscie nie mysl, ze zolza jestem czy cos, ze tak napisalam ;)

joeey Weronika uzywa smoczka i póki co sie tym niemartwię ;) lepiej jej sie zasyia z dydkiem i jest spokojniejsza ;) a jak sie bawi to go niepotrzebuje ;) zaczne sie martwić ok roczku, zresztą podobno dziecko mozna już odzwyczajać od 8 m-ca :)

Pamciu ja jeszcze do Ciebie pisze hehe ;D w Dziecku na zakupy wygladasz fantastycznie :) :) :) i gazetka niczego sobie, coprawda same prawie reklamy, ale ja lubie popatrzec na zestawienia cenowe i roznorodnosc artykulow dostepnych na rynku :) wiec dla mnie bomba ! ;D

Joeey, Gabrysia nie ssie smoka, bo go od malego wypluwała. Czasami jak mi się rozpłakała na spacerze to jej wciskałam, żeby zimnego powietrza nie łykała, ale bardzo długo trwało zanim zassała. Teraz tez jej go daje, ale traktuje go jak zabawkę - ogląda obgryza i nawet czasem włoży go samo prawidłowo do buzi. Natomiast nie miała żadnych problemów z piciem z butli. To tyle z moich smoczkowych doświadczeń.

A swoją droga to przez przerwę śiwiąteczną sobotni program Pamci nie został dostatecznie omówiony. Pamciu obie byłyście super. Widać, ze Lenka to grzeczna dziewczynka.

Paula mój tez jest okruszek dzis go mierzyliśmy i ma 63cm a tez miał 49cm jak sie urodził

nie wiem co jest mojemu małemu ale zaczął w nocy budzic się co 2-1.5h!!!!!!!!!!!!! Nie wiem czy nie dojada? Idę jutro spytac lekarki czy nie zacząć mu dawac na noc kaszki na moim mleku Juz sama nie wiem co robic :-[ :-[ :-[

aOla, ja od kilku dni też obserwuję, ze Gabrysia się częsciej budzi, a i chyba Gabi kieyś o tym pisała. Mi pediatra nie kazała dawac kaszek, powiedziała, ze na razie nie ma potrzeby. W ostatnim dziecku w pogotowiu latacyjnym była odpowiedz na list, że w pewnym wieku wzrasta zapotrzebowanie na mleko z nocy i dlatego dziecko zaczyna się częsciej budzić. A mi sie jescze wydaje, że w m oim przypadku to dochodzi suchośc powietrza, ja sie budze z zaschniętymi ustami, więc może i Gaba chce sie po prostu napić.
A Gabrysia miała 53 cm a dziś już osiagnęła 68, wzrost po tacie chyba ma, bo ja jestem wzrostu nikczemnego.

Donia - moze sie spotkamy na szczepieniu, bo ja tez mam na 8 maja ;D ;D ;D jakby co to mnie zagadaj, bo ja nie wiem ktora to Ty :p bo zes sie nie pokazala - tylko mleczarnie pokazalas z profilu ;D ;D ;D

reklama
Olu moja Ada juz przesypiala cale noce ale od kilku dni znow sie budzi co 4 godziny :-[ wlasnie studiuje poradnik zywieniowy Nutricii i tam jest napisane, cyt:

dziecko potrzebuje dodatkowych posilkow (chodzi o rozszerzenie diety) jesli:

- czesciej domaga sie karmienia mlekiem,
- wydaje sie glodne wkrotce po karmieniu,
- choc przesypialo cale noce, teraz znowu budzi sie glodne,
- zbyt wolno przybiera na wadze (ponizej 400g na miesiac).

Do góry