reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

ja dostałam jedną pieluszke bella happy w szpitalu i jakoś mi nie podpasowała.. One wyglądają na takie kanciaste i tak niewygodne, że szok.. ale może te 3d flexi są lepsze? Nie próbowałam,więc nie komentuję :-D
Dla mnie pampki to pampki- nie ma lepszych :-) Ostatnio dostałam ze stanów majteczki z pampersa i też były super..

reklama
U nas w szpitalu też były bella happy. Nie najgorsze, ale zgadzam się z dziewczynami:za szerokie i takie "twardsze" były. Flexi są inne? My jesteśmy wierni Pampersom (Active Baby, czasem Premium Care):-)Dziś się mile zdziwiłam, bo odkryłam, że mam jakieś nowe Active Baby, bo są w zielone kropeczki:tak:
Kiedyś wypróbowaliśmy Huggiesy, ale ocierały nóżki Małego.

Powiedzcie, Kobietki, czy któraś używa już rozmiaru większego niż 4? Pewnie większość czwórek. No oprócz Laury Czechowa, z tego co pamiętam, bo Laurka modelką być zamierza i rozmiar powyżej 3 to obraza;-)

Rzeczywiście Laura nosi jeszcze 3 - ostatnio byliśmy u znajomych, ich córka nosi 4+ nam skończyły się pieluchy i pożyczyłam ich - mała w niej tonęła - była ogrooooomna. Śmiesznie wyglądała - pupa 3x większa

Czechow pupa C w 5-tkach ląduje :)
Ale w 4 i 4+ wchodzi ale jakoś tak przyciasno....

A ja poruszę temat kup. Wiem, że macie mnie dosyć.... Załamana jestem bo zmieniliśmy melko na Nutramigen i co- wielka k......tyle, że po tygodniu stosowania znów mega ciemno zielona........normalnie ja wysiadam, nie wiem o co chodzi. Nie jestem w stanie uznać tego za normę. To nie może być normalne..... C nic nowego nie dostał :(
Glutenu też C nie je, no i doopsko normalnie się nie odparzało. A teraz mam wrażenie, że po tych kuuuuuupskach ma skłonność ( zaczerwienione mocno) i używam sudoceremu i to grubo.
Tak w ogóle to używałam jeszcze na noc i po kupskach tylko....
A Wy jeszcze używacie sudocremu?

Ja kupiłam raz 4+ i jak dla mnie są takie same jak 4 tylko jest ich mniej w opakowaniu.
Dla Nas 4 są w sam raz.

Klara dla mnie też zielone kupki są dalekie od normy, u Nas już dawno brązowe są. Byłaś z Nim u alergologa? skoro pediatra sobie z tym nie radzi to może czas do specjalisty.

My używamy czasami sudocremu, jak dupka jej się odparzy ale to już sporadycznie.

Klara u nas nigdy nie było problemu z odparzeniami ale jak cośsię działo to ja mam muselle i bardzo jestem zadowolona bo efekt jest natychmiastowy, co do kup to chyba C tak ma albo go bawi że się przejmujesz, jkesli ma je od tak długiego czasu i nic poza tym mu nie dolega t ja bym odpuściła sobie na jakis czas, mozę za miesiąc albo dwa samo się naprostuje, zresztą czy coś robisz czy nie i tak ma zielone?! ;)

Co do pieluch to my od poczatku na hagisach, teraz 4+ ale od jakiegoś czasu kupuje tez pampersy activ te majtkowe, odkąd zmiana pieluszki stała się wyczynem wole te majtkowe bo je ubrać jest łatwiej, niestety są dośc płytkie i często kupa ląduje na plecach:((( no i na noc hagisy bo te nie trzymają!

reklama
Klara - nie pamiętam czy poruszałaś ten temat kupowy ze strony zawartości laktozy w podawanym mleku. Moja koleżanka miała podobny problem - mała dodatkowo miała biegunki i wymioty - okazało się że po zmianie na mleko z hydrolizowaną laktozą problemy zniknęły całkowicie

Do góry