reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

ja dostałam jedną pieluszke bella happy w szpitalu i jakoś mi nie podpasowała.. One wyglądają na takie kanciaste i tak niewygodne, że szok.. ale może te 3d flexi są lepsze? Nie próbowałam,więc nie komentuję :-D
Dla mnie pampki to pampki- nie ma lepszych :-) Ostatnio dostałam ze stanów majteczki z pampersa i też były super..

reklama
U nas w szpitalu też były bella happy. Nie najgorsze, ale zgadzam się z dziewczynami:za szerokie i takie "twardsze" były. Flexi są inne? My jesteśmy wierni Pampersom (Active Baby, czasem Premium Care):-)Dziś się mile zdziwiłam, bo odkryłam, że mam jakieś nowe Active Baby, bo są w zielone kropeczki:tak:
Kiedyś wypróbowaliśmy Huggiesy, ale ocierały nóżki Małego.

Powiedzcie, Kobietki, czy któraś używa już rozmiaru większego niż 4? Pewnie większość czwórek. No oprócz Laury Czechowa, z tego co pamiętam, bo Laurka modelką być zamierza i rozmiar powyżej 3 to obraza;-)

Rzeczywiście Laura nosi jeszcze 3 - ostatnio byliśmy u znajomych, ich córka nosi 4+ nam skończyły się pieluchy i pożyczyłam ich - mała w niej tonęła - była ogrooooomna. Śmiesznie wyglądała - pupa 3x większa

Czechow pupa C w 5-tkach ląduje :)
Ale w 4 i 4+ wchodzi ale jakoś tak przyciasno....

A ja poruszę temat kup. Wiem, że macie mnie dosyć.... Załamana jestem bo zmieniliśmy melko na Nutramigen i co- wielka k......tyle, że po tygodniu stosowania znów mega ciemno zielona........normalnie ja wysiadam, nie wiem o co chodzi. Nie jestem w stanie uznać tego za normę. To nie może być normalne..... C nic nowego nie dostał :(
Glutenu też C nie je, no i doopsko normalnie się nie odparzało. A teraz mam wrażenie, że po tych kuuuuuupskach ma skłonność ( zaczerwienione mocno) i używam sudoceremu i to grubo.
Tak w ogóle to używałam jeszcze na noc i po kupskach tylko....
A Wy jeszcze używacie sudocremu?

Ja kupiłam raz 4+ i jak dla mnie są takie same jak 4 tylko jest ich mniej w opakowaniu.
Dla Nas 4 są w sam raz.

Klara dla mnie też zielone kupki są dalekie od normy, u Nas już dawno brązowe są. Byłaś z Nim u alergologa? skoro pediatra sobie z tym nie radzi to może czas do specjalisty.

My używamy czasami sudocremu, jak dupka jej się odparzy ale to już sporadycznie.

Klara u nas nigdy nie było problemu z odparzeniami ale jak cośsię działo to ja mam muselle i bardzo jestem zadowolona bo efekt jest natychmiastowy, co do kup to chyba C tak ma albo go bawi że się przejmujesz, jkesli ma je od tak długiego czasu i nic poza tym mu nie dolega t ja bym odpuściła sobie na jakis czas, mozę za miesiąc albo dwa samo się naprostuje, zresztą czy coś robisz czy nie i tak ma zielone?! ;)

Co do pieluch to my od poczatku na hagisach, teraz 4+ ale od jakiegoś czasu kupuje tez pampersy activ te majtkowe, odkąd zmiana pieluszki stała się wyczynem wole te majtkowe bo je ubrać jest łatwiej, niestety są dośc płytkie i często kupa ląduje na plecach:((( no i na noc hagisy bo te nie trzymają!

reklama
Klara - nie pamiętam czy poruszałaś ten temat kupowy ze strony zawartości laktozy w podawanym mleku. Moja koleżanka miała podobny problem - mała dodatkowo miała biegunki i wymioty - okazało się że po zmianie na mleko z hydrolizowaną laktozą problemy zniknęły całkowicie

Do góry