reklama
u Jochy też na początku było ok. NIe pamiętam kiedy zaczęła sie ta egzema pojawiać. I ma to cholerstwo do dzi, raz mniej raz więcej dlatego teraz myje go cetrabenem i po kąpieli też smaruje cetrabenem. A kapie sie co 2-3 dni. Jak mu już srasznie wyjdzie to mam hydrocortizone oitment.
Olek też będzie kąpany co 2-3 dni.
Olek też będzie kąpany co 2-3 dni.
Egzema to inaczej AZS Atopowe Zapalenie Skóry.
Josi takie ognisto czerwone placki na ciele wychodzą. W jego wypadku głównie pod kolanami i zgięcie łokci, potem też na nóżkach i rączkach.
Mocno różowe/czerwone. To później swędzi i się łuszczy. W zależności od stadium. Niekiedy dzieci bardzo się drapią i doprowadzaja do ran, potem strupy i nawet antybiotykiem trzeba traktowac.
W wypadku mojego gada, tylko czerwone plamy. Czasem troche swedzi ale masci i kremy działaja.
Josi takie ognisto czerwone placki na ciele wychodzą. W jego wypadku głównie pod kolanami i zgięcie łokci, potem też na nóżkach i rączkach.
Mocno różowe/czerwone. To później swędzi i się łuszczy. W zależności od stadium. Niekiedy dzieci bardzo się drapią i doprowadzaja do ran, potem strupy i nawet antybiotykiem trzeba traktowac.
W wypadku mojego gada, tylko czerwone plamy. Czasem troche swedzi ale masci i kremy działaja.
reklama