reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja niemowlaka od A do Z

u nas na razie tylko wieczorem mamy mycie zębolków. Najpierw ja myje Isi a później ona sobie myje :-) musze ją tak ustawić, żeby nie widziała lusterka bo inaczej zaczyna sie przeglądać i koniec mycia :-D Używamy szczoteczki z babydreama, tej drugiej, "gumiastej". Mała mi używacie już pasty? hmmm..musze nad tym pomysleć, u nas tylko woda. A gdzie ją zakupiłaś?

a co do włosów to jedyne co zauważyłam to to, że jej bardziej sterczą :-p

reklama
My też myjemy szczoteczką baby dream ale tą już normalną i do tego wkońcu zakupiona pasta bobini powyżej 1 roku. Kupiła w carrefour cos około 5-6 zł. Myjemy rano i wieczorem ale zmobilizował nas pulmicort który niunie inhaluje rano i wieczorem. Niestety bedzie to trwało 3 miesiące a podobno często powoduje próchnice. Naszczęście niunia chętnie ząbki myje i pasta jej nie przeszkadza.

My też mamy szczoteczki z babydreama, używamy tej drugiej gumowej ale też zaczeliśmy powoli przestawiać się na tą trzecią z włosiem, tylko że Patryk wysysa z niej wode i ją gryzie :baffled: Narazie myjemy bez pasty ale chyba trzeba zacząć :blink:

reklama
My myjemy ząbki jak ja mam natchnienie i nie zapomnę :zawstydzona/y: Wszystkie szczoteczki z babydream młody gdzieś pochował i kupiłam jakąś zwykłą dla dzieci (z włosiem). Tym bardziej, że moje dziecię uwielbia konsumować szczoteczki. Zwykle mycie wygląda w ten sposób, że albo ja myję przez chwilkę a potem Wojtek sam gryzie szczoteczkę, albo nie pozwoli się dotknąć i tylko domaga się wręczenia mu szczoteczki. No i używam pasty nenedent baby.

Do góry