reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja niemowlaka od A do Z

Pisałyście o myciu zębów, my myjemy dwa razy dziennie- rano i wieczorem, tylko nadal robimy ten podstawowy błąd bo przed podaniem mleka bo po wypiciu przeważnie od razu zasypia, chyba będę musiała pomyśleć o zmianie tego zwyczaju:baffled:.
Myjemy pastą nenedent- baby i taką szczoteczką którą pokazywała margerrita.
Z myciem zębów mamy jedynie problem podczas wyrastania kolejnych zębów bo wtedy Łukasz nie daje sobie dotknąć szczoteczką dziąseł i tylko zaciska buzię.

Nie wiedziałam gdzie to napisać,ale muszę się pochwalić że Łukaszowi nareszcie włosy rosną!:-)Dotychczas ciągle był prawie łysy, parę włosów na krzyż a teraz coraz więcej ich ma:-D

reklama
Mała mi - to super będzie miał czuprynę. A co do szczotkowania, to nie dziw się że nie chce jak ma obolałe dziąsła, moja Ola do tej pory nie chce dać z tyłu umyć ząbków, bo jej ciągle rosną tylne, a Arek jeszcze nie myje, dopiero mu się przebiły 4 na górze i ma jeszcze tam ranki. A Łukaszek sam już myje czy ty jemu? Bo moja Olka nie chce żebym jej myła. Sama myje troszkę nie dokładnie, ale się wścieka jak jej myję.

A ja mam taki artykuł, nie wiem co o tym myśleć, bo ja mam szampon dla młodej z tej firmy

Sfora.pl - Uważaj! Kosmetyki tej znanej firmy wywołują raka - Świat

mała mi, to super :-) Nim się obejrzysz a już fryzjer będzie potrzebny dla Łukaszka ;-)

kroma,
Patryk też chce tylko sam myć, a jak ja zaczynam to odrazu się wykręca i wyrywa szczoteczke :dry:

Kroma- jakis czas temu na forum ktoś wrzucił oryginalne opracowanie z US właśnie dot. tych kosmetyków i w sumie to nic takiego- tam po prostu było napisane,że ta substancja powoduje niskie ryzyko kancerogenne.Nie jest tak strasznie.Oczywiście,że lepiej,jakby jej nie było w szamponach dla dzieci.

kroma ja mu myję zęby bo on jak dostanie sam szczoteczkę do ręki to zamiast po ząbkach nią szorować to wysysa z tej szczoteczki pastę do zębów i ja zjada. Po prostu takiego smakosza pasty do zębów w domu mam:-D

roxi myślę że jeszcze trochę i pójdziemy do fryzjera go obciąć na łyso heh, bo mnie mój tata obciął tak jak pojawiły mi się włosy ( mama wtedy była lekko zszokowana bo wyglądałam jak chłopak):-)no i po tym obcięciu włosy mi tak fajnie rosły.

My Przemka też już 2 razy obcinaliśmy, ale ja sama to robiłam nożyczkami. No i zauważyłam właśnie, że po każdym obcięciu coraz szybciej mu rosną i takie gęstsze. Jeszcze z tydzień i znów muszę go obciachać.

nice, my byliśmy z Patrykiem u fryzjera w poniedziałek na pierwsze urodzinki :tak: jakoś bałam się sama go obciąć, chociaż mąż chciał, ale ja miałam obawy że jak się ruszy albo bedzie wiercił to mu coś nożyczkami zrobimy :baffled::sorry2:

mój ma tylko z tyłu długie włoski i nie chcę mu obcinać, bo mi się marzył zawsze taki chłopczyk blondynek z długimi włoskami :-)

nice, u nas jest identyczna fryzura :tak::-D a u fryzjera było super, aż byłam pod wrażeniem że mój synek taki grzeczny, zresztą sam fryzjer i panie w salonie też go chwaliły :-) Bałam się strasznie że będzie płakał albo się wiercił i nic nie zrobimy, a on grzecznie siedział na moich kolanach i bawił się jakimiś figurkami, co i raz przyglądając się w lustrze co robi fryzjer, kilka razy odwrócił się i mocno spojrzał mu w oczy jakby chciał powiedzieć "ej ty uważaj co robisz" :laugh2: A poza tym było spoko, no i fryzjer był z polecenia więc wiedziałam że ma ręke do dzieci i faktycznie Ptysiek teraz taki mały przystojniaczek ;-) a ja to bym mu jakieś placki na głowie porobiła :rofl2:

reklama
A mojej włosy zaczeły gęstnieć jak szalone. Będzie miała moje włosy choć też ona ma niezłe loki z tyłu ale to już raczej po tatusiu i babci Om

Do góry