reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maleństw

Zaczelam juz wodą i wata ja myć. Zawsze to delikatniejsze. Mąż kupil tormentiol ale nie mozna go stosowac u niemowlat i noworodków przeczytałam :wściekła/y: Póki co sudocremem robilam, ale znalazłam bepanthen w apteczce i chyba to zacznę.

reklama
My też używamy dla małego kosmetyków z Hippa i mogę powiedzieć że są w porządku, co do odparzeń to nic nie polece bo jak na razie jest spokój, nawet zauważyłam że lepiej jest jak niczym nie smaruje tylko przetrze chusteczkami.

jewcia ten śluz to może z pochwy? moja taki na początku miała i w pieluszce kupki były ze śluzem z pochwy wymieszane.
A Antosi znowuż leci krew z pochwy, ale się zestresowałam, a to krew związana z hormonami matki, lekkie krwawienie jak okres które ponoć rzadko się zdarza i może potrwać kilka dni :(

tez slyszalam , ze u dziewczynek moze byc cos ala okres , wiec nie ma co sie przejmowac :)

Dziewczyny mój mały ma na buźce małe białe kropeczki i kilka czerwonych - wyglądających trochę jak wysypka!!! Tylko na buzi nigdzie więcej . Nie wiem czy mam czymś sparować czy coś bo nie wiem dokładnie jak wyglądają potówki i czy to w ogóle są potówki ???

te biale kropki moj tez ma , to sa prosaki i same zejda po kilku tyg. lub dniach , roznie bywa :)
a czerwone to nie wiem moze potowki lub uczulenie jakies ??

A ja się dzisiaj zalamalam. Ostatnio skończyły mi sie próbki emolium i posmarowałam Hanię po kąpieli oliwka nivea baby. No i ma tak wysuszona skóre dzisiaj, że cały trud jaki włozyłam w przywrócenie jej do normalności poszedł sie walić. Czym smarujecie dzieciaczki? Ja chyba to emolium kupie ale drogie troche, moze macie jakąś alternatywę?
No i przebierając pieluszkę zauwazyłam,że przy odbycie Hania ma z jednej strony bardzo podraznione, taką rankę w sumie. Cholera delikatnie przecieram jej chusteczkami, ale może to na jej skórke i tak za mocno. Wczoraj nic nie miała, w nocy trzy razy ją przebrałam, ale potem 4 h przerwy miałam w przebraniu a kupsko nieziemskie i może jej tak podrazniło :-( Posmarowałam jej przy odbycie maścia posladkową ale nie wiem czy nie trzeba czegoś konkretniejszego np. sudocrem. Co myślicie? Moze któras miała ten problem?
Ja Wam powiem,że załamka jakaś, każde potknięcie w pielegnacji traktuje jak właśna porażkę, że coś źle zrobiłam, ale z drugiej strony wiem,że u takich maluchów nie cięzko o jakieś odparzenia, otarcia itp. No i skąd my mamuśki mamy wiedziec, że jakis kosmetyk uczuli :wściekła/y:

ja stosuje balsam z Mustela i maly ma piekna skore , na luszczaca tez pomogl :)
co do pupki u nas zaczelo cos sie dziac , ale dalam Bepanthen na tyleczek i juz prawie zniklo wszystko

reklama
Do góry