Zaczelam juz wodą i wata ja myć. Zawsze to delikatniejsze. Mąż kupil tormentiol ale nie mozna go stosowac u niemowlat i noworodków przeczytałam Póki co sudocremem robilam, ale znalazłam bepanthen w apteczce i chyba to zacznę.
reklama
elifit
Moderatorka
niby nie można ale u mnie nic nie działało.. teraz mam clotrimazol i będę go używać jeśli zadziała.
kasiadz
Fanka BB :)
tak na allegro się opłaca, ja też tam kupiłamzamówiłam na allegro emolium w super cenie niech małej służy :-)
Justyś1985
My też używamy dla małego kosmetyków z Hippa i mogę powiedzieć że są w porządku, co do odparzeń to nic nie polece bo jak na razie jest spokój, nawet zauważyłam że lepiej jest jak niczym nie smaruje tylko przetrze chusteczkami.
klementyna33
My też używamy dla małego kosmetyków z Hippa i mogę powiedzieć że są w porządku, co do odparzeń to nic nie polece bo jak na razie jest spokój, nawet zauważyłam że lepiej jest jak niczym nie smaruje tylko przetrze chusteczkami.
Klementinka
ja uzywam kosmetykow penaten i sa ok, tzn na razie to tylko husteczki bo myjemy woda
kremu na pupke nie daje bo tu jest przekonanie ze im mniej tym lepiej
krem przeciw odparzeniom smaruje sie jak juz jest odparzenie, nie profilaktycznie
moge polecic bialy krem z Weledy z nagietkiem, zawsze dziala, tylko nie wiem czy w PL jest dostepny, chyba na allegro
100%natury! Krem na ODPARZENIA do PUPY WELEDA %%% (1871700843) - Aukcje internetowe Allegro
kremu na pupke nie daje bo tu jest przekonanie ze im mniej tym lepiej
krem przeciw odparzeniom smaruje sie jak juz jest odparzenie, nie profilaktycznie
moge polecic bialy krem z Weledy z nagietkiem, zawsze dziala, tylko nie wiem czy w PL jest dostepny, chyba na allegro
100%natury! Krem na ODPARZENIA do PUPY WELEDA %%% (1871700843) - Aukcje internetowe Allegro
Asionek31
jewcia ten śluz to może z pochwy? moja taki na początku miała i w pieluszce kupki były ze śluzem z pochwy wymieszane.
A Antosi znowuż leci krew z pochwy, ale się zestresowałam, a to krew związana z hormonami matki, lekkie krwawienie jak okres które ponoć rzadko się zdarza i może potrwać kilka dni
tez slyszalam , ze u dziewczynek moze byc cos ala okres , wiec nie ma co sie przejmowac
Dziewczyny mój mały ma na buźce małe białe kropeczki i kilka czerwonych - wyglądających trochę jak wysypka!!! Tylko na buzi nigdzie więcej . Nie wiem czy mam czymś sparować czy coś bo nie wiem dokładnie jak wyglądają potówki i czy to w ogóle są potówki ???
te biale kropki moj tez ma , to sa prosaki i same zejda po kilku tyg. lub dniach , roznie bywa
a czerwone to nie wiem moze potowki lub uczulenie jakies ??
A ja się dzisiaj zalamalam. Ostatnio skończyły mi sie próbki emolium i posmarowałam Hanię po kąpieli oliwka nivea baby. No i ma tak wysuszona skóre dzisiaj, że cały trud jaki włozyłam w przywrócenie jej do normalności poszedł sie walić. Czym smarujecie dzieciaczki? Ja chyba to emolium kupie ale drogie troche, moze macie jakąś alternatywę?
No i przebierając pieluszkę zauwazyłam,że przy odbycie Hania ma z jednej strony bardzo podraznione, taką rankę w sumie. Cholera delikatnie przecieram jej chusteczkami, ale może to na jej skórke i tak za mocno. Wczoraj nic nie miała, w nocy trzy razy ją przebrałam, ale potem 4 h przerwy miałam w przebraniu a kupsko nieziemskie i może jej tak podrazniło :-( Posmarowałam jej przy odbycie maścia posladkową ale nie wiem czy nie trzeba czegoś konkretniejszego np. sudocrem. Co myślicie? Moze któras miała ten problem?
Ja Wam powiem,że załamka jakaś, każde potknięcie w pielegnacji traktuje jak właśna porażkę, że coś źle zrobiłam, ale z drugiej strony wiem,że u takich maluchów nie cięzko o jakieś odparzenia, otarcia itp. No i skąd my mamuśki mamy wiedziec, że jakis kosmetyk uczuli
ja stosuje balsam z Mustela i maly ma piekna skore , na luszczaca tez pomogl
co do pupki u nas zaczelo cos sie dziac , ale dalam Bepanthen na tyleczek i juz prawie zniklo wszystko
sivi
My używamy J&J jak pzry starszej i odpukać póki co nic się nie dzieje, nie ma uczulenia, a z pupcią też na razie spokój, oby tak dalej.
klementyna33
nasze polskie J&J lubią strasznie uczulać, niestety.
reklama
elifit
Moderatorka
nas na szczęście j&j nie uczula, więc próbki się przydały