reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja naszych maleństw

reklama
sorki za głupie pytanie...jak robicie tę kąpiel z krochmalem????
gotujecie cos a'la kisiel z samej mąki ziemniaczanej i wlewacie do wanienki????
bo moją wysypało na buźce strasznie i troszke na szyjce...reszta ciałka okej:)

sorki za głupie pytanie...jak robicie tę kąpiel z krochmalem????
gotujecie cos a'la kisiel z samej mąki ziemniaczanej i wlewacie do wanienki????
bo moją wysypało na buźce strasznie i troszke na szyjce...reszta ciałka okej:)

Dokladnie tak jak napisalas. Ja rozpuszczalam lyzke maki w pol szklanki zimnej wody i wlewalam do gotujacej sie. Chwile to gotowalam az zgestnialo a pozniej dolewalam do wody w wanience. Ja to na potowki stosowalam, zeszlo po 2 kapielach.

Chyba jednak trądzik. Tylko, że coraz więcej tego paskudztwa. Malutka ma już całe czółko, policzki i nosek w malutkich krosteczkach.

Chyba jednak trądzik. Tylko, że coraz więcej tego paskudztwa. Malutka ma już całe czółko, policzki i nosek w malutkich krosteczkach.

Jagmar kup tormentiol i cieniutko posmaruj - pomaga, szybciej schodzą wtedy te krosteczki, to trądzik niemowlęcy lub potówki. Tormentiol pomoże. Ja smarowałam tormentiolem co drugi dzień bardzo cieniutko i codziennie oilatum kremem do buźki. Krosteczki ładnie zeszły i jest ich już bardzo niewiele.

Słuchajcie kobitki!! U nas czasami pojawiały się odparzenia na pupie mimo stosowania najrozniejszych spoecyfikow. I wreszcie doszłam z połozna od czego!!! OD chusteczek HUggies!!!! Wiec ostrzegam jesli stosujecie i pojawiaja sie odparzenia to jest glowny winowajca!!! Połozna powiedziala mi dzis ze coraz czesciej slyszy ze Huggiesy robią takie badziewia na pupkach Bąbli!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Słuchajcie kobitki!! U nas czasami pojawiały się odparzenia na pupie mimo stosowania najrozniejszych spoecyfikow. I wreszcie doszłam z połozna od czego!!! OD chusteczek HUggies!!!! Wiec ostrzegam jesli stosujecie i pojawiaja sie odparzenia to jest glowny winowajca!!! Połozna powiedziala mi dzis ze coraz czesciej slyszy ze Huggiesy robią takie badziewia na pupkach Bąbli!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a ja się nie zgodzę - używam Huggiesy /PURE te w żółtym opakowaniu/ od miesiąca i żadne inne, myję nimi pupę przy każdej zmianie pieluszki i nigdy nie mieliśmy nawet najmniejszego odparzenia. Moim zdaniem są lepsze od białych pampersów, bo te używałam w szpitalu. Nie smaruję niczym pupy Maluszka, tylko wycieram chusteczkami i zakładam czystego pampersa. I mimo tego, ze podaję Maleństwu Cebion, po którym odparzenia mogą występować częściej to i tak ich nie ma. Także nie należy u każdego kto używa Huggies zwalać na nie winę że odparzą - mają dużo mniej chemii niż np. pampersy. Po prostu wam nie pasują i równie dobrze mogły spowodować odparzenia pampersy lub jakiekolwiek inne.

Starszemu synkowi nie pasowały np. pieluchy Huggies i teraz nawet ich nie kupuję ale o chusteczkach złego słowa nie powiem.

Ostatnia edycja:
Do góry