reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja Naszych Kwietniowych Maluszkow .

U nas też na brwiach mieliśmy , niestety zauważyłam, że na główce się zaczyna robić :no: Macie jakieś sposoby na ciemieniuchę?? Położna mi powiedziała, że nie ma sensu wydawać kasy na specjalne kremy, bo i tak nie pomogą...

reklama
Julianna skok rozwojowy przechodziliśmy chyba tydzień temu...był mega marudny, płaczliwy, nie spał no i wiecznie głodny...został mu tylko ten głód właściwie...

Dzięki za odpowiedzi w sprawie kąpieli. Ja tez się staram kąpać codziennie ale jak jestem sama bo T. w pracy to czasem już nie mam mocy....

My kapiemy codziennie tez z powodu ulewania glownie no i teraz takie upaly ze maly sie w kapieli odswieza i relaksuje, pozatym nasz gagatek uwielbia sie pluskac no i oczywiscie to dla niego znak ze za chwile pora lulu;-)

ja tez kapie codziennie zwykle wieczorem, bo chce zeby sie ustalil rytm wieczorem "jedzonko, kapiel i spac". no ale drugi powod jest tez taki ze po calym dniu chce go odswiezyc bo straszliwie poci mu sie glowka, a ze ma sporo wloskow to tym bardziej trzeba odswiezyc.

ja też kąpię codziennie żeby miał znak że czas na dłuższe spanie;-) poza tym poci się jak kazdy człowiek i trzeba go odswieżyć

Helena
na ciemieniuchę posmaruj główkę oliwką, jak troszkę odmoknie to wyczesz grzebyczkiem

Helena- tak jak mówi robaczek namocz główkę mocno oliwką (ale taką dla dzieci:)), poczekaj nawet z godzinę i wyczesz, a potem do kąpieli i zmyj to wszystko. U nas troszkę jakby się robiła ta ciemieniucha, ale regularnie wyczesuje włoski w ten sposób i jest dobrze.

Dziewczyny czym smarujecie buźki maluszków przed wyjściem na spacer w upał, w dzień kiedy jest umiarkowana pogoda albo jak siedzi w domku to czymś smarujecie buziaki?? Ja kupiłam ostatnio krem z filtrem 50 ale nie wiem czy za każdym razem gdy wychodzę z Gabrysią na spacer to powinnam go używać czy czegoś innego?

my smarujemy buźkę małego zwykłym kremem bambino i jest ok ;-)
a kąpiel oczywiście codziennie wieczorem potem cyc i do spania ;-)

reklama
Do góry