reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

ja bynajmniej nie wiem jak się nazywa,ale jest taka żółta i gęsta i jak postoi w pokoju to tak się trochę roztapia,ale skuteczna

reklama
Moja mama mi opowiadała ze jak miałam ok roku to opakowanie linomagu zjadłam . . .

Aestima no chyba musze cie odwiedzic bo mam dla ciebie te ciuszki i gazete Dziecko z tego miesiaca, a jutro tego nie zabiore bo po co to nosic po sklepach, parasola mojego tez nie bierz :-) no chyba ze bedzie padac.

Co do spirytusu to Ameli przemywałam i po ok 5 dniach bylo po . . . ale teraz tez czytałam, ze albo na sucho albo tym specyfikiem w spreju z apteki. Jeszcze nie wiem jak bede teraz robic.

Ok, to spotkamy się w domku na te wymianki, ja mam dwa nowiutkie smoczki tommee tippee (jeden przezroczysty, drugi przezroczysto błękitny ) - te najmniejsze, to mogę Ci dać jesli się na tą firmę zdecydowałaś (ja wybrałam lovi).

Aestima, po południu prześlę Ci skład na priva. najlepiej poprosić lekarza o receptę - bez recepty też zrobią, ale kosztuje 10 razy więcej :/

u nas położna mowiła zeby spirytusem jechać po kikucie to szybciej odpadnie :) widze ze tu zdania też są podzielone :-)

u nas położna mowiła zeby spirytusem jechać po kikucie to szybciej odpadnie :) widze ze tu zdania też są podzielone :-)

Tak, bo wg najnowszych zaleceń nie powinno się niczym zasuszać kikuta, na zachodzie to od dawna popularne, a u nas wciąż ciężko odzwyczaić się od spirytusu - czemu ja się nie dziwię, też zamierzam mieć w razie czego ;-)

CO z tym pępkiem???
Położna powiedziała, że teraz jest zalecana pielęgnacja na sucho- tzn. przy zmianie pieluszki przecieramy okolice pępka suchym patyczkiem z watką (takim jak do uszu) a raz dziennie octeniseptem. Mówiła, że jest duzo mniej zapaleń i problemów przy takiej pielęgnacji niz przy spirytusie... i mówiła jeszcze, że o ile nie jest pewna, że ten octenisept jest faktycznie taki dobry- o tyle jest pewna, że spirytus nie jest dobry... CO o tym myślicie?
Aestima nam położna mówiła, żeby kilka razy dziennie używać octaniseptu, a po kąpieli dokładnie patyczkiem kikut wyczyścić i dopiero octanisept, tak samo octanisept można zastosować po ok 3 tyg na rankę po szczepionce na gruźlicę
a do dupci ja kupiłam maść pośladkową z Ziajki i Sudocrem(leczniczo). Myślicie, że tą maść z Ziajki mogę na codzień stosować?

reklama
a mi koleżanka poleciła do smarowania ciałka zamiast oliwki nivea biały dla maluszków.oliwka rzeczywiście mi wybrudzila parę ubranek,sprawdzę tę nivejkę

Do góry