reklama
Moja mama mi opowiadała ze jak miałam ok roku to opakowanie linomagu zjadłam . . .
Aestima no chyba musze cie odwiedzic bo mam dla ciebie te ciuszki i gazete Dziecko z tego miesiaca, a jutro tego nie zabiore bo po co to nosic po sklepach, parasola mojego tez nie bierz :-) no chyba ze bedzie padac.
Co do spirytusu to Ameli przemywałam i po ok 5 dniach bylo po . . . ale teraz tez czytałam, ze albo na sucho albo tym specyfikiem w spreju z apteki. Jeszcze nie wiem jak bede teraz robic.
Aestima no chyba musze cie odwiedzic bo mam dla ciebie te ciuszki i gazete Dziecko z tego miesiaca, a jutro tego nie zabiore bo po co to nosic po sklepach, parasola mojego tez nie bierz :-) no chyba ze bedzie padac.
Co do spirytusu to Ameli przemywałam i po ok 5 dniach bylo po . . . ale teraz tez czytałam, ze albo na sucho albo tym specyfikiem w spreju z apteki. Jeszcze nie wiem jak bede teraz robic.
u nas położna mowiła zeby spirytusem jechać po kikucie to szybciej odpadniewidze ze tu zdania też są podzielone :-)
Tak, bo wg najnowszych zaleceń nie powinno się niczym zasuszać kikuta, na zachodzie to od dawna popularne, a u nas wciąż ciężko odzwyczaić się od spirytusu - czemu ja się nie dziwię, też zamierzam mieć w razie czego ;-)
justynka1
Mamusia Antoniusia
ja też brałam spirytusem i po 7 dniach odpadłu nas położna mowiła zeby spirytusem jechać po kikucie to szybciej odpadniewidze ze tu zdania też są podzielone :-)
Aestima nam położna mówiła, żeby kilka razy dziennie używać octaniseptu, a po kąpieli dokładnie patyczkiem kikut wyczyścić i dopiero octanisept, tak samo octanisept można zastosować po ok 3 tyg na rankę po szczepionce na gruźlicęCO z tym pępkiem???
Położna powiedziała, że teraz jest zalecana pielęgnacja na sucho- tzn. przy zmianie pieluszki przecieramy okolice pępka suchym patyczkiem z watką (takim jak do uszu) a raz dziennie octeniseptem. Mówiła, że jest duzo mniej zapaleń i problemów przy takiej pielęgnacji niz przy spirytusie... i mówiła jeszcze, że o ile nie jest pewna, że ten octenisept jest faktycznie taki dobry- o tyle jest pewna, że spirytus nie jest dobry... CO o tym myślicie?
a do dupci ja kupiłam maść pośladkową z Ziajki i Sudocrem(leczniczo). Myślicie, że tą maść z Ziajki mogę na codzień stosować?
reklama
Podziel się: