Doggi, na sr położna mówiła żeby tylko nie smarować sudocremem profilaktycznie, bo wtedy jak już coś się wydarzy (dupka się zaczerwieni) to s. nie pomoże (skóra się przyzywczai) i trzeba sięgać po coraz to silniejsze środki... Linomag profilaktycznie też odradzała, więc ja już nie wiem czym smarować. Kupiłam oliwkę hippa- taką bio i tam jest napisane, ze służy do "łagodnego oczyszczania okolic pieluszkowych, to może nią??
Jak to argumentowałą? U nas na sr babki podzielały akurat moje zdanie, że linomag zielony na początek jak najbardziej na tak! Tym bardziej jestem ciekawa powodów, dla których Wam położna odradzała.
ja mam 42 pieluszki newborn z belli to znaczy ze musze dokupic? nie chcialam wczesniej bo jak sieo kaze ze bedzie dużu i za male beda te pieluszki na niego?
ja bede smarowac linomagiem zielonym bo sudocrem jest typowo lecznicy z cynkiem a cynk jak wiadomo bardzo wysusza skórke
czy masć pośladkowa jest droga w szpitalu? czy dostaje się ją za darmo?
Wielokrotnie pisałam, że nie warto na początek kupować wielu pieluszek. Nie wiemy, czy przypadkiem naszego malucha akurat te nie będą uczulały. DLatego ja kupię paczkę na początek i w razie czego się dokupi, w zależności od reakcji skóry maluszka.
Ja używałam cały czas Sudocremu i nic się nie działo, skóra była nawilżona, odparzeń zero więc u mnie Sudocrem na tak...
Doggi...nie wiem czy opłaca Ci się stosowac najpierw tetry...policz sobie czas, proszek prąd to nie wiem co korzystniej wychodzi...ja sobie nie wyobrażam prać pieluch
z tymi preparatami do pielęgnacji to jest tak ile ludzi tyle opini...każdy musi wypróbowac na swoim dziecku
Wszystko zależy od skóry dziecka. Moja ciocia też używała sudocremu na co dzień, ale ja wolę go sobie zostawić jako preparat leczniczy. Poza tym Linomag łatwiej się zmywa ;-)
A teraz ja mam pytanie do mam chłopców jak jest z myciem i przewijaniem chłopczyków? :-) Chodzi mi o te czesci intymne . . .
:-)
Trzeba pamiętać, żeby dokładnie myć. Pod moszną, pod prąciem - bo tam potrafią się schować brudki - np. drobinki kupki, które, niedomyte, będą odparzać delikatną skórkę.
Teraz mówi się, że na początku absolutnie nie powinno się odciągać napletka u maleńkich chłopców. Choć pewnie i tu zdania są podzielone. Jeśli jednak obejrzymy siusiaka i zobaczymy, że kupsko dostało się, gdzie nie trzeba, delikatnie odsuńmy skórkę i oczyśćmy co trzeba.
To tak w skrócie ;-)