reklama
andariel
mama super dwójki :]
u nas ani gimnastyka, ani masaże nie działają na tle, by odstawić leki, niestety; a najlepiej działa położenie małego na swojej klacie na żabkę - uspokaja się i zasypia spokojnie; tylko nie jestem w stanie tak z nim siedzieć nie wiadomo ile;
andariel
mama super dwójki :]
tą samą subst.czynna ma właśnie Esputicon (bo simetokon i dimetikon to to samo); ale konsystencja już inna, no i to dawkowanie: Sab aż po 15 kropli, a Esputicon max 2 (jednorazowo)Krople SAB SIMPLEX dostępne w Czechach i Niemczech...rewelacyjne...lek cud...najskuteczniejszy na kolki
dotarła wreszcie waga
Adaś waży dziś - 2 m-ce i 3 dni (na golaska) 4.350 kg i mierzy 54-55 cm, co w obu pomiarach plasuje go między 50 a 75 centylem na siatkach dla wcześniaków w odniesieniu do danych wyjściowych, tj. 1890 kg i 45 cm daje zadowalający wynik
jutro jedziemy na wizytę kontrolną do przyszpitalnej poradni neonatologicznej; ciekawe co lekarka powie na przepuklinkę pępkową;
Ostatnia edycja:
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Dziewczyny czy Wasze Maluszki mają suchą skórę?
Majka chyba ma skórę po mnie - strasznie suchą - na przegubach stópek, w okolicach kolanek, w miejscu granicy pampera na brzuszku i udach, na rączkach ma taką suchą łuszczącą się skórkę, ale nie ma zaczerwienienia.
W szpitalu do kąpieli położne nie używały żadnych specyfików, my w domu włączyliśmy żel do mycia ciała i włosów Hipp, wczoraj po kąpieli był masażyk oliwką i smarowanie suchych miejsc kremem ziajki do codziennej pielęgnacji. Efekt - skórka jest miększa ale dalej sucha...
Myślicie że to znak żeby zakupić Oilatum albo jakiś inny emolient?? A może to coś poważniejszego?
Majka chyba ma skórę po mnie - strasznie suchą - na przegubach stópek, w okolicach kolanek, w miejscu granicy pampera na brzuszku i udach, na rączkach ma taką suchą łuszczącą się skórkę, ale nie ma zaczerwienienia.
W szpitalu do kąpieli położne nie używały żadnych specyfików, my w domu włączyliśmy żel do mycia ciała i włosów Hipp, wczoraj po kąpieli był masażyk oliwką i smarowanie suchych miejsc kremem ziajki do codziennej pielęgnacji. Efekt - skórka jest miększa ale dalej sucha...
Myślicie że to znak żeby zakupić Oilatum albo jakiś inny emolient?? A może to coś poważniejszego?
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Aestima a może spróbuj połączyć z kilkoma kroplami swojego mleka na łyżeczce? Może wtedy pójdzie łatwiej?Andariel, my bierzemy esputicon, z resztą leków nie mam problemów, ale ten ciężko mi podać- wycisnęłam 2 krople na łyżeczkę, ale jest tak gęsty, że nie spływa do buźki... Macie jakies inne sposoby??
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Madzioolka...moja Julcia też miała mega suchą skórę, normalnei w zgięciach to jej schodziła płatami. Położna kazala smarować alantanem ale słabo pomagał, kupiłam więc krem Oilatum soft i jest rewelacyjny. Problemu praktycznie nie ma po dwóch dniach stosowania. Także polecam.
Aestima
Fanka BB :)
Madzioolka, wszystkim noworodkom się łuszczy skórka. nasz ma skórkę jak ta lala (od razu jak niemowlak wyglądał a nie noworodek) a też miał taki 3 dni kiedy mu złazliła- to normalne. Ja polecam oliatum a właściwie lepsze jest emolium. MOżna też troszkę swojego mleczka dodać do wanienki- pomoże
reklama
Podziel się: