reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i higiena naszych maluchów.

Zasugerowałam mężowi, żebyśmy używali Plivafemu i o dziwo nie protestował :)
mam nadzieje, ze to nam pomoże, na razie mamy spokój i z owsikami i ja z infekcjami.

reklama
Wiele dobrego slyszalam o dr Rozwadowskim i Galerii Usmiechu jesli chodzi o leczenie dzieci. Sama nie mialam okazji skorzystac jeszcze, ale wiele slyszalam dobrych opinii.

witajcie mój Kuba ma 2 latka, codziennie myjemy ząbki. Od dwóch tygodni zauważyłam plamki szare na 2 ząbkach. Nie mam pojęcia od czego to jest , być może od upadku, przewrócił sie na schodach...nie wiem co mam robić na razie plamki mają dwa ząbki podpowiedzcie mi ?

witajcie mój Kuba ma 2 latka, codziennie myjemy ząbki. Od dwóch tygodni zauważyłam plamki szare na 2 ząbkach. Nie mam pojęcia od czego to jest , być może od upadku, przewrócił sie na schodach...nie wiem co mam robić na razie plamki mają dwa ząbki podpowiedzcie mi ?

Wg mnie najlepiej udac sie do stomatologa on najlepiej pwoie co sie dzieje.
Czytalam gdzies ze u dzieci prochnica objawia sie zółtymi plamkami ale moze szarymi rowniez.... najlepiej jak to obejrzy dentysta i bedziesz miala pewnosc.

Polecam wizytę u stomatologa :tak: Najprawdopodobniej obejrzy i poleci lapisowanie i obserwację. Lapisowanie prywatnie kosztuje około 30 zł, warto zrobić to jak najszybciej :tak:

Ja bardzo polecam dr Werulik, przyjmuje w gab Cadent na Fikakowie. Ma rewelacyjne podejście do maluchów, wszystko im pokazuje, opowiada.
ja sie po tym podpisuje , mój mały ma bardzo duzo ząbków do naprawy , tam czuje sie bezpiecznie , pani doktor ma rewelacyjne podejście , gabinet jest przystosowany dla dzieci , super!!!

Witajcie kochane dziewczyny pomóżcie mi co mam zrobić. Kuba jak miał roczek i 5 miesięcy miał pęcherzyki na języku i w kącikach ust plamki takie jak opryszczka. lekarz powiedział mi że to bakterie, ponieważ jak biegał to jadł żużel...no i dostała się infekcja do jamy ustnej. Teraz ma 2 latka i znowu ma brązowe plamki w kącikach ust, ale pryszczy na języku nie ma , nie wiem od czego ta jakby opryszczka jest...co o tym myślicie???brakuje jakiś witamin??nic mu nie podoję...:-(

Tak jak poprzedniczka napisala najlepiej udac sie do lekarza,szukac jakiegos punktu wyjscia,trodno cos poradzic jak sie nie widzi,a i tak lepiej jak fachowiec zobaczy dziecko.

reklama
Nasza Basia ma juz 21 m-cy i juz prawie wszystkie zęby, czyscimy je od pierwszego ząbka specjalną pastą dla dzieci w tym wieku, tyle że z tym czyszczeniem jest tak że o ile była młodsza to jakos sobie dawała, teraz mowy nie ma, ucieka chowa ząbki, a na siłę nie chcemy żeby jej nie zniechęcić, a ząbki niestety coraz brudniejsze, sama jednak jeszcze nie potrafi ich dokładnie czyścić, znacie jakies inne sposoby?

Do góry