witam ja mam trochę inny problem z ząbkami syna 2,5 roku od urodzenia górne jedynki i dwójki mają hipoplazję od ponad roku dostaje Zymafluor w kroplach tak zalecił dentysta, ale widzę, że te ząbki są słabsze, bo jeden się ukruszył. Czy może ktoś wie co dalej z nimi robić, najdziwniejsze jest to, że dotyczy to tylko 4 zębów, pozostałe są bez plam.
reklama
pocenie się u dzieciWITAM WSZYSTKICH!PISZE TUTAJ PIERWSZY RAZ.CHCIAŁABYM ZAPYTAĆ CO MAM ROBIĆ JAK MOJE DZIECKO BARDZO SIE POCI,CZY TO MOŻE OBJAW CZEGOŚ?MAM NADZIEJĘ ZE NIE.CZY MACIE PODOBNE PROBLEMY.PROSZĘ O ODPOWIEDŻ.MÓJ SYNEK DAWIDEK MA 2,5 ROKU.Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
marika
Fanka BB :)
hej przeczytaj
Zobacz temat - POCENIE SIĘ DZIECKA
może masz za ciepło w mieszkaniu, za ciepło go ubierasz ?..dzieci jak czasem biegają, wszędzie ich pełno( a twój synek akurat w takim wieku ) to też są całe mokre..ale jeśli Cię to niepokoi to bym na twoim miejscu wybrała się do lekarza nie ma to jak badanie i oko specjalisty.to cię uspokoi w 100%
Zobacz temat - POCENIE SIĘ DZIECKA
może masz za ciepło w mieszkaniu, za ciepło go ubierasz ?..dzieci jak czasem biegają, wszędzie ich pełno( a twój synek akurat w takim wieku ) to też są całe mokre..ale jeśli Cię to niepokoi to bym na twoim miejscu wybrała się do lekarza nie ma to jak badanie i oko specjalisty.to cię uspokoi w 100%
Dziekuję Bardzo Za Odpowiedz.w środę Idę Do Lekarza,wiec Zapytam Również O To.
Witam drogie mamy.Wczoraj zauwazylam ze moja corka(w styczniu skonczyla 2 latka)ma dziurke w zabku,no i dwa inne od wewnetrznej strony maja jakies dziwne plamki.Postanowilam szybko "dzialac"Jutro wybieramy sie do stomatologa,i szczerze mowiac boje sie tej wizyty,bo ona mi nie da dokladnie zajrzec,a co dopiero obcej osobie.I wlasnie boje sie tego ze to pruchnica i ze zabki beda lapisowane.Wiadomo ze jak kazda mama chcialabym zeby moja corka miala sniezno biale zabki,i mam nadzieje ze ten zabieg nie bedzie konieczny.Pozdrawiam
Hej !Byłam dzisiaj u lekarza i powiem szczerze że nie potraktoweał tego zbyt poważnie.Powiedział,że widocznie taka jego skłonność.Ale niebawem idę do pediatry(byłam u laryngologa z powodu powiększonych migdałów) to spytam jeszcze raz.Spokojnej nocy!!!
moj synek ma tak samo.strasznie sie poci ale tez i caly czas jest w ruchu.juz sama nie wiem co mam o tym myslec on ciagle biega po domu a jak jest na dworzu to trzeba go wrecz wszedzie ciagnac bylam u lekarza zrobilam badania i wszystko jest ok mial nawet robione usg brzuszka( poniewaz ostatnio mowil ze go boli) pediatra zalamala rece i stwierdzila ze taka jego natura.a ten bol brzuszka to tak mi sie wydaje ze reakcja na moje prosby by posprzatal po sobie
reklama
Hej,ja czasem kąpie sie z córeczka,wydaje mi sie to rzeczą normalną.Wiele razy zdarza sie że mała siedzi ze mną w łzaience jak ja biore prysznic i nie widzi w tym nic złego(pewnie dlatego że w tym czasie buszuje po łazience i przegląda moje kosmetyki,haha),a zazwyczaj jak wychodze z pod prysznica to podaje mi ręcznik,czasem zdarzy sie jej komentarz typu:ale masz duże cycuchy,a ja jej odpowiadam że jej kiedyś też takie urosną,bo jest dziewczynką.Nie robie z tego afery że ona mnie widzi nago.Podchodzimy do tego całkiem normalnie.
Podziel się: