reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

No właśnie mi też to starsze pokolenie mojej rodziny mówi że tetra jest konieczna przynajmniej na początku, ale czy przy jednorazowych nie zbankrutuje się przy kilkunastu kupkach dziennie-tak czytałam.To na ile taka paczka starczy na dwa dni?Co jest tańsze?

reklama
Teddy nie dziwię się, że nie chcą z Tobą zadzierać hihihihi z Twoim ciętym językiem to naprawdę trzeba być odwaznym żeby Ci coś powiedzieć :-D

wiesz,moja mama używała non stop tetre, wiem bo mój najmłodszy brat ma teraz 4 latka i byłam jeszcze w domu jak on się urodziłk,nawet sama go przewijałam...mówią ,że pampersy są wygodniejsze,nie trzeba ich prać,gotować,prasować,wystraczy tylko wyrzucić,ale jakie się wtedy ponosi koszty,ja sama jestem za pampersami,ale czasami też założe tetre,aby zaoszczędzić troche na tych pampersidłach  ;)

Karen,
Tetra, to już przeżytek. W szpitalach ubieraja maluchy od razu w pampersy. Ponad to pampersy są dość szerokie (między nóżkami) + 2 pieluchy z tetry ( na pampersa) i masz "wypieluchowane" dziecko. A ile mniej pracy. Obawiam się , że po dwóch dniach z tetrami i maluszkiem + 2 nieprzespane nocki i znudzi Ci się pranie i prasowanie. Sfiksujesz. No chyba, że babcie bedą robiły wszystko a Ty tylko karmienie i spanie z Maluchem. :D

Teddy to nie chodzi o słuchanie ich jak świnia grzmotu tylko ja akurat jestem zwolennikiem wychowywania dzieci tak jak to robiły nasze babcie tzn nie przesadzanie, poza tym na pewno kiedyś było zdrowsze podejście do dziecka no i dlatego biorę pod uwagę tetrę bo myślałam że jest zdrowiej kiedy pupa jest w bawełnie a teraz już sama nie wiem czy minusów nie ma więcej niż plusów ta cała tetra

Karen, na pewno taniej wyjda jednorazówki... może nie pampersy, ale zamienniki, równie dobre lub ponoć lepsze...

na początek jest to 8-10 szt. na dobę... proszek dziecięcy jest drogi - naprawdę drogi... i tez Ci starczy na 3 lub 4 prania (małe opakowanie)... a ile to roboty...
też jestem zwolenniczką "tradycyjnego" chowania dzieci, ale akurat pieluch się to nie tyczy... przy dziecku jest wystarczajao duzo pracy... tym bardziej, jak się jest do tego tylko samemu z chłopem... :)

a ja jestem zwolenniczką tetry i nie wstydze się tego ;D hihihi... podobno biedronkowe pieluszki są bardzo git (wyczytałam na polecam-odradzam i mówiły mi koleżanki i kuzynka), no i wychodzą tanio nawet podobno taniej niż tetra (bo jednak proszek+kupa roboty)... ale ja mam zamiar na poczatku zawijać w tetrę... mnie też tak zawijali i proszę jaka duża i mądra jestem ;D
ale wcale nie twierdzę, że po dwóch dniach rzucę te tetrowe w cholerę i nie polecę do biedronki po pampersidła... ;D zwłaszcza, ze biedronkę mam 5 metrów od klatki...

no ale chyba nie 100%? efunia jak masz zamiar przymocować tą tetrę do pupy dziecka?Bo są jakies tam sposoby zawiązywania pieluch,czy masz zamiar w te majtki wkładac pieluchę

reklama
Do góry