reklama
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Woda utleniona, gaziki nasączone spirytusem (leko), cos przeciowgoraczkowego i plastry - ja tyle brałam. Wszędzie są apteki wiec w razie draki kupisz co będzie potrzebne. Pamiętaj, zeby wziąć ksiażeczkę, bo tam masz wpisane szczepienia itd.
Ja zawsze zabieram naprawde podstawę ,bo przecież zawsze moge wejśc do apteki ( no dla Dawida leki antyhistaminowe,boone na receptę). Ale Ty wybierasz się za granicę,więc musisz wziąć leki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe dla Natana i dla Was.Coś od kaszlu i katarku,na stłuczenia , plasterki, z jeden wyjałowiony opatrunek .
tusiekn
Fanka BB :)
Dziekuje dziewczyny, jestescie kochane:-) Ja biore jeszcze nifuroksazyd jakby co.
A z tym ubezpieczeniem to troche nie rozumiem. Maz kupil jakies tam teraz na wyjazd ubezpieczenie i jakby co to w razie potrzeby podajemy numer polisy. Ksiazeczke biore oczywiscie tylko chore przepisy mowia o niej ze ma byc podbita co misiac (to bym chyba jej w ogole nie widziala) Poza tym nasza doktor mowila, zeby miec ze soba kase bo moze sie okazac, ze czesc pomocy bedzie i tak platna i dopiero tutaj w Polsce mozna NFZ prosic o zwrot.
A z tym ubezpieczeniem to troche nie rozumiem. Maz kupil jakies tam teraz na wyjazd ubezpieczenie i jakby co to w razie potrzeby podajemy numer polisy. Ksiazeczke biore oczywiscie tylko chore przepisy mowia o niej ze ma byc podbita co misiac (to bym chyba jej w ogole nie widziala) Poza tym nasza doktor mowila, zeby miec ze soba kase bo moze sie okazac, ze czesc pomocy bedzie i tak platna i dopiero tutaj w Polsce mozna NFZ prosic o zwrot.
sorry,Pani doktor nie doinformowana. Nie ma czegos takiego.W NFZ by Cię wysmiali. Uwierz mi ,Krzysiek pracuje w Nfz Zrób jak chcesz ale do Nfz powinnaś pójść .Poza tym nasza doktor mowila, zeby miec ze soba kase bo moze sie okazac, ze czesc pomocy bedzie i tak platna i dopiero tutaj w Polsce mozna NFZ prosic o zwrot.
reklama
Podziel się: