reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

dOROTHY,
tROSZKĘ MARTWISZ SIĘ NA ZAPAS. pOŁOŻNE SĄ PO TO , ŻEBY wAM POMÓC, JEŻELI tOBIE BĘDZIE TRUDNO, Z RÓŻNYCH WZGLĘDÓW.
a CO DO URODZENIA PRZED TERMINEM, TO POWIEM TYLKO POPATRZNA NASZE CHŁOPAKI URODZONE W 36 TYGODNIU!

reklama
Wiem, martwię się na zapas, ale nie chciałabym, żeby małą miała brudną pieluszke, gdybym np. zaspała zmęczona po porodzie :p Różnie to bywa z tymi połoznymi, sa ok, ale sa też i te mniej ok :(

Bedzie dobrze!! zaraz po porodzie, maluszek, aż tak sie nie brudzi, musi oddać smółkę, ale tego też nie ma, aż tak wiele, a jezeli położne będą miały Twoją Małą na sali noworodków, to jest raczej pewne, że będzie w pampersie. :)

Lindsay...
... ja nic nie chciałam mówić, ale tez mi się wydawało, że takie rokraczanie dziecka, to jakieś takie nienaruralne... że zaburza motoryke dziecka, no bo jak ten malec ma sobie mieśnie kształtowac, jak nie moze swobodnie machać nóżkami...
a w ogole co dziwne - gdzieś czytałam, ale nie wiem na ile to prawda - że problem niewykształconych panewek dotyczy tylko dziewczynek...

Dorothy, ja Cie czytam czasami, to mi sie śmiać chce... :)
Ty to masz dziewcze problemy... ;)
to, ze nie będziesz spała nie oznacza, że Ci się dziecko nie zesra... np. w tym czasie, kiedy i Ty pójdziesz na posiedzenie... i wtedy co, będziesz złą matka, że sama poszłaś do kibla a biedne dziecko robi pod siebie - no bo gdzie ma robić, na trawnik???... ;)
po jakimś czasie zorientujesz sie sama, kiedy to sie odbywa i jeśli bedziesz w poblizu, na pewno to zauważysz...
tylko tez bez przesady, bo małe dzieci walą takie bąki, że niejednego dorosłego sa w stanie przebic... co tez nie oznacza, ze nawaliły w pieluche...
bo kupa to idzie raz, gora 2 razy na dobe - albo i raz na 2 dni, co też jest w porządku... :)

a to nie Ty o pieluchowaniu mowiłaś????
... hmmm... wydawało mi sie, że Ty... ale może nie tu... ::)

reklama
Do góry