reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

hmm, sama nie wiem...
chciałabym obejrzeć z bliska te wkładki, bo jakieś mi się one mało przyjemne wydają...

reklama
Ja kupiłam wkładki myślę że przy nawale pokarmu będą przydatne kosztowały całe 15 zeta ;) ale są dość grube- może będą dobrze wchłaniały.

Chyba przypominają grube waciki kosmetyczne :)
Ciekawa jestem tylko co mają w sobie, że właśnie nie przeciekają (ja bym chętnie rozłożyła taką wkładeczkę na czynniki pierwsze  ;D )

ja juz uzywam wkladek :laugh:
do tej pory uzywalam platkow kosmetycznych, tych okraglutkich, ake zaczely przeciekac ;)
Kupilam wkladki z nuka, pierwsze lepsze, nie przecinalam ich, ale moge to zrobic i powiem Wam co jest w srodku, ale sa bardzo miekkie i super ukladaja sie na piersi. Nie wiem dlaczego, ale podobne wkladki z chico, albo aventu sa drozsze. Z laktatorem dostalam pare sztuk aventu, to tez kiedys wyprobuje.
A gaziki jalowe czy nie jalowe, bo to obojetne zupelnie, na pewno nie spelnia tej funkcji,bo po prostu przeciekna szybciej niz kazda wata.

Z pierwszej ciąży pamiętam, że wkładka wkładce nie równa i długo szukałam odpowiednich. W jednych piersi się bardzo pociły, w innych swędziały, jeszcze inne nie układały się ładnie i marszczyły, a jeszcze inne nie miały odpowiedniego wgłębienia na brodawkę i ją uciskały. Myślę, że każda z nas musi sama dobrać sobie najlepsze stosownie do rodzaju skóry, kształtu i wielkości piersi itp.
Próbowałam NUKA, ale było mi w nich "za duszno", GERBERA były dla mnie za sztywne i marszczyły się, nie pamiętam już wszystkich nazw ale ostatecznie chyba spasowały mi PENATENA i JOHNSON'S.
Warto więc próbować różne, bo zadbane piersi to połowa sukcesu karmienia naturalnego.
Gaziki czy waciki to zdecydowanie za mało, bo z pewnością będą przesiąkały.

Hej,
Mam pytanie o pielęgnację pępka - czy do tego są dobre takie nasączane gaziki leko czy lepiej pociąć zwykłą gaze i moczyć w spirytusie?
A oprócz tego - czy ktoś może wie od czego zalezy kształt pępka później? Tzn. czy jest wystający czy nie? Można mieć na to wpływ jak sie dziecko urodzi czy neikoniecznie? Takie mam pytanie chyba dziwne, ale mnie intryguje i męczy, a ile razy idę na zajęcia w szkole rodzenia to zapominam....

Mi powiedziano że lepszy jest spirytus 70% oczywiście rozcięczony z przegotowaną wodą.
A co do pępka to z tego co się oriętuję to kształt zależy od tego jak zostanie zawiązany ;)

reklama
Do góry