reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

piękne? hmm a jak my siebie odbieramy?

Adzis ogladalm powtórke " Mamo juz jestem" i tam ginekolog sie wypowiadala, ze jak rozstepy mają sie pojawic to sie pojąwia obojetnie czy skóra byla smarowana czy nie i ze nie wrto używac drogich kremow bo maja one taki sam skład lub podobny do tych tańszych.:confused:

Tynka ja o tym słyszałam już dawno temu, na samy początku ciąży. I dlatego smaruję sie tym samym balsamem co zawsze. Jak na razie nie mam ani jednego rozstępu, a zobaczymy co będzie później. Jak mi się zrobią to trudno. Przecież się nie pochlastam z tego powodu.

reklama
zaczynam sięczuć jak wieloryb:baffled: albo słoń w skladzie porcelany:confused: :baffled: .
na dodatek jakby tego było mało-dopadło mnie przeziębienie:sick: :baffled: , co zawsze działa na mnie tak że chodze i marudzę...

Maluszek rośnie. Dziś byłam u położnej, powiedziała, że maluszek ma wyczucie i juz ułożył się główką w dół, choć oczywiście może się jeszcze przekręcić. wyniki w normie...tyle dobrego...

A mnie zaszokowało to że roztępy mogą wyjść po ciąży:szok: Pierwsze słysze:baffled:[/quote

wprawdzie nie mialam rzstępów na brzuszku, ale za to wyskoczyly mi na piersiach i to właśnie jakiś czas po zakończeniu karmienia- pamiętam jak babka jeszcze w szkole rodzenia mówiła, żeby jeszcze z miesiąc-dwa smarować wszystko tak jak w czasie ciąży i karmienia, niestety zapomnialam o tym jak skończyłam karmić córcię.

Kasiulka ja tez zaziębiona jestem i przez to taka słaba - nie chcę się prochami zatruwać więc tylko pije herbatke z miodem, sokiem i cytryną, i wcinam hallsy - ciekawe kiedy pomoże... obecnie smarkam jak najęta, jak nie przejdzie do poniedziałku to się wybiore do lekarza... no nie ma rady. Cieszę się że wyniki dobre :)

a ja wczoraj przezylam szok, patrze w lustrze, a po lewej stronie brzucha taka czerwona nierowna plamka, przyjzalam sie blizej i uo matko pierwszy ''oddzielny'' rozstep :baffled: normalnie a juz mialam nadzieje ze mi odpuszcza. a od blizny wyrostkowej zaczynaja sie pojawiac kolejne, mam tylko nadzieje ze nie skoncze jak jedna dziewczyna ktora na brzuchu miala normalnie rozstepowy ''wzorek'' buhuuu

ja zauwazyłam u siebie jakąś dziwną kropkowaną kreskę po lewej stronie brzucha, tak na ukos. nie wiem co to jest. nie mam pojęcia jak wyglądaj tworzące sie rozstepy, bo nie mam ani jednego:baffled:

Elżbietka zazdroszcze, rozstep to takie pekniecie na skorze, i wyglada jak pekniecie :D jakby ci sie 'material' przedzieral w jednym miejscu :p I jest albo czerwone albo biale :D

reklama
Elżbietka zazdroszcze, rozstep to takie pekniecie na skorze, i wyglada jak pekniecie :D jakby ci sie 'material' przedzieral w jednym miejscu :p I jest albo czerwone albo biale :D

no to tak to nie wygląda, chyba ze to bardzo początkowe stadium pękania.
tyle ze to nawet nie jest w najbardziej naciągniętym miejscu:baffled:
kolor ma raczej brązowawy. może się zadrapałam przy drapaniu mojego arbuza?

Do góry