reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

piękne? hmm a jak my siebie odbieramy?

Moj bilans rozstepow, to narazie dalej te 3 na brzuchu, od 3 miesiaca ciazy. Na piersiach nic, na tylko ani biodrach tez nic. Oby tak dalej.
tylko ze te 3 to tak wygladaja, ze plakac mi sie chce, normalnie jak palcem ponich przejade to czuje ta dziure. :zawstydzona/y:

reklama
Ide dzisiaj do fryzjera bo już wygladam jak straszydło. Mama namawia mnie na obciecie wlosów na krótko. Ponoć tak mi najlepiej, no i będzie wygodnie jak sie bejbe urodzi. Ale kuuurde.. półotrej roku zapuszczałam włosy.. i teraz sobie moge kucyka zrobić.. jak nigdy w zyciu...:baffled:

a wogole to po farbowaniu włosów przed weselem zrobil mi sie juz 3 cm odrost.. a nie hce drugi raz farbowac w ciaży. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

AbEjA,zastanow sie co dla ciebie jest wygodniejsze,bo ja stwierdzilam,ze wygladam lepiej we wlosach krotszych,ale jest mi wygodniej w dluzszych,bo moge je sobie zwiazac i mi nic na twarz nie wchodzi i nic nie przeszkadza. jesli chodzi o farbowanie to rzeczywiscie lepiej jest nie farbowac, ale farba na stale; mysle,ze spokojnie mozesz sobie odrosty potraktowac lagodnym szamponem koloryzujacym, bo on dziala na wlosy na zewnatrz i nie wnika w skore jak farba.

Abeja ...... o farbowaniu już pisałyśmy .... nie dobrze jest jak amoniak przeniknie do dzieciątka, ale są możliwe farbowania za pomocą TONERÓW bez amoniaku, popytaj o nie w dobrych fryzjerów i naszykuj więcej pieniążków

czytalam ze farbowanie wlosos nie szkodzi malcowi, bo jak sobie wypbrazanie wedrowke amoniaku z glowy pzrez prawie cale cialo do macicy?? czytalam to w jakims pismie dla mam chyba :-) z reszta ten amoniak nie wnika tak do skory a tym bardziej do krwi ....

Karlam .... a mój gin i znajoma fryzjerka twierdzą, że amoniak jest substancją silnie toksyczną i leciutko przenika do krwi, a co we krwi to do podziału pół na pół z maluszkiem

Nie pofarbowałam się. Nawet nie mialam zamiaru. Musialam sobie tylko ponarzekać że mam odrosty. Mój mąż, mimo, że bardzo dziwnie jak na faceta podchodzi do pewnych spraw (np. bez problemu chodzi ze mną na zakupy ciuchowe, siada przed przymierzalnią albo przynosi, odnosi, doradzi lepiej niż niejedna przyjaciółka i ma naprawdę dobry gust ;-) ) to jednak teraz podobam mu sie nawet w wyciagnietym dresie, albo jak pol dnia chodze w pidzamie. Moglabym miec chyba odrosty na pol glowy i by mu to nie przeszkadzalo.. wiec moich fryzjerskich zali nie bardzo rozumie :D

Ale nasza fryzjerka ucieszyla sie na nasz widok i zrobila porzadek na mojej glowie, na ktorej zadna fryzura nie miala juz ksztaltu. Na razie wystarczy :):):)

Ja w poprzedniej ciązy farbowalam i teraz tez farbuje.:tak: Moja fryzjerka nie widzi w tym nic złego. A co do rozstępów to ja tez sie cieszyłam ,z e mam ich malo. :baffled: Aż mnie mama na ziemie sprowadziła, ze moga sie robic dopiero po ciazy jak skóra bęzie wracała do normy. I tak tez sie u mnie stało:baffled: :wściekła/y: . Adzis ogladalm powtórke " Mamo juz jestem" i tam ginekolog sie wypowiadala, ze jak rozstepy mają sie pojawic to sie pojąwia obojetnie czy skóra byla smarowana czy nie i ze nie wrto używac drogich kremow bo maja one taki sam skład lub podobny do tych tańszych.:confused:

reklama
Do góry