reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna w ciąży

reklama
W DE bez problemu zakladaja spirale czy ma sie 1 dziecko, czy 2, czy wiecej;-)Na 3 lub 5 lat a pozniej mozna wyjac i dzialac dalej...:tak::tak:

anulka26 - no wlasnie ja bym skorzystala z takiej opcji ale nie wiem jak tutajk w Anglii, podobno to bardzo nie mile uczucie,boli jak sie zaklada , znam takich co mdleja przy zakaldaniu,zreszta nie u kazdego sie przyjmuje ta metoda niektorzy krwawia , wymiotuja goraczkuja nie zawsze organizm przyjmie!! ja bym sobie zalozyla na 5 lat akurat i potem bym rok zrobila przerwy i zaszla bym w ciaze tak jak planuje !!:-pmusze se dowiedziec jak to bedzie ....

anulka26 - no wlasnie ja bym skorzystala z takiej opcji ale nie wiem jak tutajk w Anglii, podobno to bardzo nie mile uczucie,boli jak sie zaklada , znam takich co mdleja przy zakaldaniu,zreszta nie u kazdego sie przyjmuje ta metoda niektorzy krwawia , wymiotuja goraczkuja nie zawsze organizm przyjmie!! ja bym sobie zalozyla na 5 lat akurat i potem bym rok zrobila przerwy i zaszla bym w ciaze tak jak planuje !!:-pmusze se dowiedziec jak to bedzie ....

poczytaj na czym polega antykoncepcja poprzez spiralkę

Też muszę porozmawiać z moim lekarzem na temat antykoncepcji po porodzie.
Co prawda zamierzam karmić ale nie ufam swojemu organizmowi na tyle żeby wierzyć, że sama laktacja mnie zabezpieczy :-D

Po drugie oboje nie lubimy gumek,szczególnie mnie drażni ich zapach a jeżeli już nie śmierdzą lateksem to i tak w gumce jakoś tak ...za sucho jest no i już dochodzi żel.

Po trzecie najbardziej skłaniałabym się do antykoncepcji hormonalnej ale hormony przenikają do mleka. Słyszałam,że są jakieś pigułki "bezpieczne"dla dziecka przy karmieniu ale właśnie o to muszę zapytać gina bo nie mam wiedzy na ten temat.

No i po czwarte zanim przestałam brać pigułki to przyjmowałam je 7 lat. Różne: Diane, Mikrogynon, Cilest...i libido mi spadło prawie do zera...więc co to za przyjemność, że możesz się kochać "bezpiecznie" jak nie masz na to ochoty?

A...i spiralka nie wchodzi w grę bo nie zamierzamy czekać z drugim dzieckiem dłużej niż 3 lata :-)

reklama
Kasiulec znam przypadek gdzie kobieta karmiła piersią i teraz w czerwcu urodziła drugie dziecko (rok różnicy) - czyli laktacja nie jest dobra antykoncepcją.
I na 100% są tabletki, które mogą używaż kobiety karmiące - niestety nie pamiętam ich nazwy, ale brałam je po pierwszym dziecku.
A co do różnicy wieku między dziećmi zgadzam sie z Tobą w 100%, ze dobra jest maksymalnie 3 lata :)

Ps. a co do ochoty na ... to od jakiegoś tygodnia/dwóch nie mam już wogóle .

Do góry