reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
hmm, wniosek nasuwa się tylko jeden. dzidzia może urodzić się koncertowo i wygrać dożywotnie wejściówki na koncerty :-D

a ja po kilku już bolesnych razach z skurczami przepowiadającymi umieram ze strachu przed porodem :rofl2: boję się gorszego bólu i ewentualnych komplikacji związanych z głupotą personelu medycznego, bo takie sytuacje niestety nadal się zdarzają :eek:

hmm, wniosek nasuwa się tylko jeden. dzidzia może urodzić się koncertowo i wygrać dożywotnie wejściówki na koncerty :-D

a ja po kilku już bolesnych razach z skurczami przepowiadającymi umieram ze strachu przed porodem :rofl2: boję się gorszego bólu i ewentualnych komplikacji związanych z głupotą personelu medycznego, bo takie sytuacje niestety nadal się zdarzają :eek:
chyba każda z nas się obawia ewentualnych zagrożeń związanych z głupotą personelu,bo dla nich jesteśmy tylko któreś z kolei..statystyki..
ale musimy byc twarde i wierzyc,że każdej z nas sie uda i bedzie wszystko ok! grunt to pozytywne myślenie:tak:;-):-)

Ja bardzo chciałam iść na "Metro" bo dzisiaj jest we Wrocławiu w hali ludowej.
Ale boje sie, ze tak głosne dzwieki nie byłyby przyjemne dla mychy.
Ostatnio bardzo sie wystraszyła głośnego dzwięku szlifierki. Tak mnie pobiła od środka, ze się popłąkałam z bólu.

Mozliwe, mozliwe :-D Ja tak mialam za pierwszym razem. Jeszcze pod urzedem czekajac na rejestracje przez godzine sie zastanawialismy jak nazwac coreczke :tak:

o kurcze i nie denerwowaliście się??:szok: chociaż u nas moze byc podobnie...

Sprawa z tym imieniem nie jest taka prosta, my mamy dla dziewczynki Emilka a dla chłopca tu są ostre spory między Adamem a Nikodemem. A drugie imie nie jest wybrane jeszcze mamy trosze czasu :)

i to ładne i to ładne:tak:

Mały Adaś i Nikoś oby dwa bardzo ładnie brzmią..ale ja osobiście wolałabym miec Nikodema:-)mi sie bardziej teraz podobają takie imiona nowocześniejsze..jeszcze do niedawna podobało mi sie Antek i takie ale podobają mi sie u czyjiś dzieci..;-):-)

Antoś też ładne...

a my nadal nie weimy... wciąż w glowie Sebastian Adam Michał Filip....

reklama
Powiem Ci ,że mi też brzusio opadł,i zrobiło sie pod względem oddychania lżej,ale za to jak siadam to musze "rozkraczac "szeroko nogi bo brzuszek mi sie na nogach gniecie hehe;-) oj już nie dużo nam zostało..
O właśnie też muszę nogi tak rozkraczać jak siedzę i źle mi się jeździ autkiem,bo za daleko oparcia nie odsunę,bo wtedy bym nie dosięgła kierownicy,a bliżej znów ten brzuszek tak na na nogach czuję:tak:
Witam was dziewczyny. Jestem w 36 tygodniu ciąży i wydawało mi się, że już nic mnie teraz nie zdziwi, bo już wszystko wiem. Niestety pojawił się nowy problem, mianowicie kłujący ból brzucha tuż pod mostkiem z lewej strony. Pojawia się, kiedy leżę na lewym boku. Jak dotąd wszystkie badania były ok, dlatego mnie to niepokoi. Jeśli któraś z was wie o co chodzi, proszę o odpowiedź.:-(
Tuż pod mostkiem to raczej na srodku by było,ale jak mówisz ,że z l;ewej strony to może Ci na śledzione uciska? tak jak piszą dziewczyny,może dzidzia tak się ułożyła,a jeszcze do tego jak się położysz na tym boku to czujesz,więc pewnie dzidzia.Czasem własnie może tak uciskać,np.koleżance dzidzia bardzo uciskała wątrobe w ostatnich tygodniach.Spróbuj mimo to,leżec na tym lewym boku,może skłoni to dzidzię ,by się troszkę przesunęła w prawo-zwłaszcza,że wogóle w ciąży najlepsza pozycja do odpoczynku,to leżenie na lewym boku,bo z prawej strony przebiega żyła glówna,którą leząc na prawym boku uciskamy.Mam nadzieję,że to nie serduszko po lewej stronie Cie kłuje?pewnie byś wyczuła,gdyby to kuło serduszko?

Do góry