reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
kataszone- no sa wady co do znieczulenia, spowalnia porod (chodzi mi o rozwarcie). Ja mialam porod wywolywany, przyjechalam do szpitala rano na 8 gdzies o kolo 2 dostalam znieczulenie. A po 6 dopiero mialam rozwarcie na 10cm i zacza sie porod ( a juz przez dwa tygodnie chodzilam z rozwarciem na 3cm). Ale reszta juz poszla szybko, 20min i maly byl z nami.

Ja tez na poczatku chcialam rodzic bez znieczulenia, mialam takie plany ale puzniej na sali zmienilam zdanie. Teraz tez jeszcze niewiem czy bende brala znieczulenie czy nie zobacze jaki bendzie bol.

reklama
ja chyba przezyje jakies zalamanie dziewczyny.. na ostatniej wizycie okazało sie ze mam juz 9 kg na plus!!!!! dostałam opier.... od ginki i diete ;/ nie wygladam grubo bo zawsze mialam niedowage , ale najgorsze jest to ze nigdy nie musialam stosowac zadnych diet i teraz bardzo ciezko jest mi przestac myslec o jedzeniu :p
Jak grubas jakis :p chociaz nie objadam sie , nie jem juz czekolady ani bialego pieczywa.. wogole zrezygnowalam z cukru .. chude sery mleko itp. ale najgorsze jest to ze ja jadałam tyle co zwykle .. bo zawsze jadalam duzo (tak wszyscy mówili) a teraz cos sie popier*** i mam sie ograniczac?? w ciąży? zawsze myslalam ze to trzeba duzo jesc :p

hej dziewczyny...ja mam 3,5 kg na plusie liczac od 5 tc, kiedy mialam pierwsze ciazowe wazenie...Nie mialam na poczatku ciazy wymiotow, jadlam normalnie, wiec pewnie stad ten przyrost wagi....
kataszaone- ja wiem co to znaczy, kilka lat mieszkalam w jednym pokoju z dziewczyna cierpiaca na anoreksje...niby juz najgorsze bylo za nia...ale problemy tkwily w nniej nadal...I tez wszyscy ja stale kontrolowali...przezywalam to razem z nia, wiec troche Ciebie rozumiem...

Ja mam nadzieje ze nie. Ja dokladnie widzialam ze nie bylo siusiorka. I najpierw pielegniarka potwierdzila ze dziewczynka a puzniej doktorka przyszla i robila usg drugi raz i tez muwila ze dziewczynka. Wiec mam nadzieje ze sisiorek nie urosnie haha

Ale ostatnio taka znajoma rodzila (pare miesiecy temu) i caly czas lekarz muwil jej ze bendzie dziewczynka i miala byc Gabrysia a urodzil sie Filip :-)

Ja żeby bardziej uwierzyć USG poszłam do drugiego lekarza :-p Potwierdził dziewczynkę. Niby szanse na pomyłkę w takiej sytuacji są niewielkie, ale dopóki się nie urodzi nigdy nic nie wiadomo :-)

KATASZAONE Wydaje mi się, że największy problem mają Twoi bliscy, którzy martwią się o Ciebie, ale nie zdają sobie sprawy, że robią Ci "krzywdę" tym ciągłym obserwowaniem, wyliczaniem jedzenia... Z drugiej strony- nie znam się na tym, nie wiem czy dobrze myślę- może jesteś teraz na tym punkcie przewrażliwiona i może nadinterpretujesz pewne zachowania rodziny. Próbuję Cię zrozumieć i tak sobie myślę, że to podobne uczucie do takiego jak jesteś w sklepie, w którym obserwuje się czy klienci nie kradną. Jesteś uczciwym klientem, ale jak ktoś śledzi każdy Twój ruch to się nagle czujesz jak złodziej. Jeśli tak jest- to może spróbuj porozmawiać z bliskimi o tym co czujesz, bo pewnie nie zdają sobie sprawy z tego, że nieświadomie robią Ci krzywdę zamiast pomagać...

reklama
Do góry