reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
nam lekarz powiedzial, ze przede wszystkim dlatego, ze w spermie sa jakies substancje wywolujace skurcze macicy i chodzi o to, zeby przypadkiem nie wywolac przedwczesnego porodu.....:(
a co do higieny mojego M. to na szczescie nie mam zadnych zastrzezen :-D

A dzisiaj wyczytałam w tej nowej gazecie "Poradnik przyszłej mamy" od claudii, że szyjka macicy staje się wrażliwsza parę dni przed rozwiązaniem na ten składnik więc już trudno wyczuć jak wszędzie różne opinie hehe

reklama
nam lekarz powiedzial, ze przede wszystkim dlatego, ze w spermie sa jakies substancje wywolujace skurcze macicy i chodzi o to, zeby przypadkiem nie wywolac przedwczesnego porodu.....:(
a co do higieny mojego M. to na szczescie nie mam zadnych zastrzezen :-D
Jakby tak było to ludzie by dawno wymarli :-p

A co do higieny to twój M rozumiem rano i wieczorem umyje sobie siusiaka - tak ?
Mój też tak zawsze robił, ale okazało się że to nie wystarcza. W ciąży z synkiem ja się leczyłam i On też dostał maść od ginekologa (hehe) i dopiero wtedy był spokój.

najczęsciej jest to clotrimazol. Mi tez czasami gin przepisywała dla mojego chłopka. Bo niesety jak my coś złapiemy na baseniku to potem męzuś nas tym cały czas raczy...

mój termin to 11 luty, a może przesunie się na Walentynki:-) Fajnie by było, bo w dzień dziecka dowiedziałam się że jestem w ciąży. Więc mam daty łatwe do zapamiętania:tak: a wracając do tematu do dzidzie czuję coraz częściej:-):-)

a ja dzisiaj rano obudziłam się od takich ciut bolesnych ucisków/uderzeń z prawej strony brzucha w okolicach pępka..czy to możliwe żeby synuś już tak kopnął, że może zaboleć??

tez mi sie wydaje ze to raczej za wczesnie..moze to jakis nerwoból był...
ja czuje juz ruchy regularnie ale nie są one bolesne...wrecz przeciwnie....

reklama
Laski ja chciałam złożyć sprawozdanie z mojej wizyty poniedziałkowej. A więc.. Płci nie poznaliśmy jeszcze, ale wiemy, że dzidziol jest zdrowy jak ryba i rozwija się prawidłowo. Ma około 13 cm ;-) Widzieliśmy dwie małe rozcapierzone łapki i malusie śliczne paluszki, słodki brzusio, nóżki i piękny kręgosłupik jak u małej szproteczki :-D A jak Wasze wizyty? Piszcie relacje :tak:

Do góry