reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Ja ciąże przechodzę bezobjawowo. Z synkiem miałam śpiączkę i to wszystko, a teraz okropnie się męczę. Nawet gadać za długo nie mogę bo dostaję zadyszki :-p Cerę mam zdecydowanie gorszą teraz - wyglądam gorzej niż nastolatka :dry:
No i my się nie staraliśmy :-p więc bladego pojęcia nie mam kiedy miałam owulkę i w którym momencie się przytulaliśmy... :-D Najważniejsze że dzidzia rośnie duża i zdrowa :-D

U mojej siostry tez tak było, ze dostała pół godziny na poród, bo młody się owinął. Te kilka sekund, zanim zaczął oddychac sam po porodzie to podobno było najdluższe chwile jakie przeżyła. Na szczęście wszystko ok. Choć było cięzko

mnie temat imion po prostu przeraza! probowalismy niesmiale poruszyc temat, ale za kazdym razem konczy sie placzem i zgrzytaniem zebow...a problem polega na tym, ze ja jestem Polka, moj M. jest francuzem, a mieszkamy w Danii...i wybierz tu czlowieku imie uniwersalne :baffled: i do tego jeszcze takie, zeby bylo ladne i zeby maluszkowi bylo z nim dobrze isc przez zycie...ahh...mowie Wam...bedzie przeprawa...

Mam znajoma ktura jest Polka a maz Francuzem a mieszkaja w szwajcari. Ich synek nazywa sie Julian a coreczka Zosia :-)

Hej :-) witam i ja, już nie taka nowa na tym forum, ale na tym wątku na pewno, mam już dwie córcie a w lutym, dokładnie 10. (wedłóg OM) pojawi sie trzecie, chciałabym byc na tej liście. Pozdrawiam wszystkie lutóweczki :happy2:

Mam znajoma ktura jest Polka a maz Francuzem a mieszkaja w szwajcari. Ich synek nazywa sie Julian a coreczka Zosia :-)

Dusiu: ja jakie imie bysmy nie wybrali to sobie je spolszcze w wymowie:-)... tym sie nie martwie...moj M. to jest UPARTY jak osiolek!!! co do pisowni, ze ma byc uniwersalna...a z tym jezeli bedzie dziewczynka, bedzie naprawde trudno bo wiekszosc fr imion konczy sie wtedy na e... a ja chce malenstwu wyrobic polski paszport i nie wiem czy jak imie bedzie typowo zagraniczne to czy nie bedzie problemu...musze sie jeszcze w ambasadzie zapytac moze..

ja już wiem w 100% jak będzie mila fasolka na imnie jezeli będzie dziewczynką Milenka :-) juz sobie bie wyobrazm żeby moja córcia miała inaczej na imie tatuś zreszta też, ale co do chlopca to nadal nie jestesmy pewni i została opcja 3 imion i niech dzidzia sama zdecyduje
ale tak sobie myslę że skoro nie wiem jak ma miec synus na imie to pewnie on jest w tym brzuszku tak dla małej przekory;-)

reklama
Dusiu: ja jakie imie bysmy nie wybrali to sobie je spolszcze w wymowie:-)... tym sie nie martwie...moj M. to jest UPARTY jak osiolek!!! co do pisowni, ze ma byc uniwersalna...a z tym jezeli bedzie dziewczynka, bedzie naprawde trudno bo wiekszosc fr imion konczy sie wtedy na e... a ja chce malenstwu wyrobic polski paszport i nie wiem czy jak imie bedzie typowo zagraniczne to czy nie bedzie problemu...musze sie jeszcze w ambasadzie zapytac moze..

Nie mysle ze bendzie jaki kolwiek problem z wyrobieniem paszportu. W Polsce teraz polowa ludzi daje nie Polskie imiona.

Do góry