reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Dziewczynki czym smarujecie się żeby zapobiec rozstępom ? ;-)
Ja jak na razie używam Mama Perfekta i muszę się przyznać, że mam taką fajną skórkę napiętą.. :-) Słyszałam, że Mustela jest też dobrym kosmetykiem, ale cena przeraża mnie przy fakcie, że 150 ml Mamy Perfekty miałam na jakieś 1,5 tyg...a z czasem zacznie mi pewnie jeszcze więcej tego schodzić..

reklama
ja slyszalam, ze kosmetyki z serii Pharmaceris sa bardzo dobre(z Ziaja) i zamierzam sobie kupic krem przeciw rozstepom dla kobiet w ciazy...jak na razie smaruje sie silnie nawilzajacym balsamem...ale juz chyba czas najwyzszy na specjalistyczne produkty ;)

a ja mam ogromna ochote na nalesniki z nutella- juz od jakiegos czasu...ale nie mialam czasu zrobic...ale moze dzis:)

o matko jak ja ci zazdroższcze uwielbiam wszystko co czekoladowe... ale od kąd jestem zafasolkowana to jak tylko poczuje czekolade to mam odruch wymiotny.... heheh i od ponad 12 tyg zero slodyczy.... a mi sie ciastka po nocy śnią:-D
a kawcia mrożona.. mniam... chyba sobie zafunduje:-)

ja na szczescie nie mialam takich dolegliwosci zoladkowych...ale staram sie nie folgowac sobie za bardzo jesli chodzi o dogadzanie sobie jedzonkiem...boje sie, ze przytyje duzo i potem nie zrzuce tego do wesela...a jestem łasuchem i gdybym jadla wszystko na co mam chec to wiem, ze przytylabym bardzo ;)

Ja na razie uzuwam jakiegoś olejku niemieckiego z rossmana, ale juz kupiłam sobie perfecte i niedługo zacznę się smarowac

Ja na razie uzuwam jakiegoś olejku niemieckiego z rossmana, ale juz kupiłam sobie perfecte i niedługo zacznę się smarowac

kurcze dziewczyny ja nie wiem co to bedzie... bo ja mam skórę atopową i nie mogę się smarowa balsamami i innymi takimi...... jedyny balsam jaki mogę używac to emolium..... tylko że z serii emolium nie ma nic na rozstępy. więc na razie kupiłam sobie oliwkę Hipp po której nie dostałam uczulenia ( cud - bo po wszelkich innych wynalazkach tego typu dostaje) i zobaczymy.... ehhh

reklama
Anisen dobrze wiedzieć, że jest wydajna to może bym się skusiła :-) ale bardziej zastanawiałam się czy nie zainwestować w Mustelę od 7 miesiąca jak już brzuszek będzie bardziej przybierał na wadze... :-)

Co do włosków suchych mogę poradzić Ci parę mądrych rzeczy z mojej książki ze studiów :-p Przed myciem suchych włosów wskazany jest kompres z podgrzanego olejku rycynowego z dodatkiem soku z cytryny i paru kropli gliceryny. Kompres kładzie się na 15-20 minut, następnie zmywamy szamponem najlepiej do włosów suchych i do ostatniego płukania można użyć naparu z kwiatu lipowego.
Również można myc włosy żółtkami jaj kurzych z dodatkiem soku z cytryny i paroma kropli oliwy.
Polecam te zabiegi kosmetyczne, składniki w drogeriach lub w innych sklepach można dostać ;-) Namawiam Cię też do zakupu jedwabiu do włosów jest rewelka ! Też walczyłam z suchymi włosami po trwałej ondulacji i farbowaniu :-p

Do góry