reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Dziewczynki czym smarujecie się żeby zapobiec rozstępom ? ;-)
Ja jak na razie używam Mama Perfekta i muszę się przyznać, że mam taką fajną skórkę napiętą.. :-) Słyszałam, że Mustela jest też dobrym kosmetykiem, ale cena przeraża mnie przy fakcie, że 150 ml Mamy Perfekty miałam na jakieś 1,5 tyg...a z czasem zacznie mi pewnie jeszcze więcej tego schodzić..

reklama
ja slyszalam, ze kosmetyki z serii Pharmaceris sa bardzo dobre(z Ziaja) i zamierzam sobie kupic krem przeciw rozstepom dla kobiet w ciazy...jak na razie smaruje sie silnie nawilzajacym balsamem...ale juz chyba czas najwyzszy na specjalistyczne produkty ;)

a ja mam ogromna ochote na nalesniki z nutella- juz od jakiegos czasu...ale nie mialam czasu zrobic...ale moze dzis:)

o matko jak ja ci zazdroższcze uwielbiam wszystko co czekoladowe... ale od kąd jestem zafasolkowana to jak tylko poczuje czekolade to mam odruch wymiotny.... heheh i od ponad 12 tyg zero slodyczy.... a mi sie ciastka po nocy śnią:-D
a kawcia mrożona.. mniam... chyba sobie zafunduje:-)

ja na szczescie nie mialam takich dolegliwosci zoladkowych...ale staram sie nie folgowac sobie za bardzo jesli chodzi o dogadzanie sobie jedzonkiem...boje sie, ze przytyje duzo i potem nie zrzuce tego do wesela...a jestem łasuchem i gdybym jadla wszystko na co mam chec to wiem, ze przytylabym bardzo ;)

Ja na razie uzuwam jakiegoś olejku niemieckiego z rossmana, ale juz kupiłam sobie perfecte i niedługo zacznę się smarowac

Ja na razie uzuwam jakiegoś olejku niemieckiego z rossmana, ale juz kupiłam sobie perfecte i niedługo zacznę się smarowac

kurcze dziewczyny ja nie wiem co to bedzie... bo ja mam skórę atopową i nie mogę się smarowa balsamami i innymi takimi...... jedyny balsam jaki mogę używac to emolium..... tylko że z serii emolium nie ma nic na rozstępy. więc na razie kupiłam sobie oliwkę Hipp po której nie dostałam uczulenia ( cud - bo po wszelkich innych wynalazkach tego typu dostaje) i zobaczymy.... ehhh

reklama
Anisen dobrze wiedzieć, że jest wydajna to może bym się skusiła :-) ale bardziej zastanawiałam się czy nie zainwestować w Mustelę od 7 miesiąca jak już brzuszek będzie bardziej przybierał na wadze... :-)

Co do włosków suchych mogę poradzić Ci parę mądrych rzeczy z mojej książki ze studiów :-p Przed myciem suchych włosów wskazany jest kompres z podgrzanego olejku rycynowego z dodatkiem soku z cytryny i paru kropli gliceryny. Kompres kładzie się na 15-20 minut, następnie zmywamy szamponem najlepiej do włosów suchych i do ostatniego płukania można użyć naparu z kwiatu lipowego.
Również można myc włosy żółtkami jaj kurzych z dodatkiem soku z cytryny i paroma kropli oliwy.
Polecam te zabiegi kosmetyczne, składniki w drogeriach lub w innych sklepach można dostać ;-) Namawiam Cię też do zakupu jedwabiu do włosów jest rewelka ! Też walczyłam z suchymi włosami po trwałej ondulacji i farbowaniu :-p

Do góry