reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
A ja mam gorszą cerę....szybciej tyje niż z Filipem ale paznokcie i włosy w lepszej kondycji. Zachcianki na chłopca....
Ale w sumie jak sobie przypominam koleżanki to znam też takie które wyglądały typowo na dziewczynkę (cera fatalna..kształt brzucha....) a urodziły chłopca...
A moja kuzynka urodziła córeczkę a wyglądała w ciąży tak ładnie jak nigdy wcześniej :tak:
Wiec nie ma reguły...;-)

reklama
A ja już kompletnie nie mam przeczucia czy chłopiec czy dziewczynka:blink: Tak bym chciała żeby na usg które będę miała za 3 tygodnie było już widać i żeby Kruszynka pokazała co ma między nóżkami:blink:

A mnie ostatnio straszliwie wkurza jak kotś pyta co chce. jak mówie, ze chłopaka, to potem ta osoba jest taka zbulwersowana, że ja tak bez zastanowienia to mówię, że przecież zeby było zdrowe. To po jaką cholerę pyta!!!

PS; zeby nei było to wyjasniam jak bym miała do wyboru płec, albo 100% pewniosci zdrowa to logiczne ze wybrałabym zdrowe;-),

:wściekła/y:Ech doskonale Cię rozumiem - mnie na przykład wkurza, jak chodzą za mną i mówią "to musi być dziewczynka" czy coś w ten deseń mimo że wiedzą że marzę o chłopcu...

Przecież logiczne jest, że najważniejsze żeby zdrowe! Tylko po co takie wkurzające komentarze.

A ja już kompletnie nie mam przeczucia czy chłopiec czy dziewczynka:blink: Tak bym chciała żeby na usg które będę miała za 3 tygodnie było już widać i żeby Kruszynka pokazała co ma między nóżkami:blink:

Po suwaczku widze ze bendziesz juz wtedy w 18 tygodniu wiec jak dzidzia nie bendzie wstydliwa to juz napewno bendzie widac plec. Ja w pierwszej ciazy poznalam plec wlasnie w 18 tygodniu. teraz nastepne usg mam na 21 wrzesien wiec bende w 20 tygodniu, juz sie nie moge doczekac.

Po suwaczku widze ze bendziesz juz wtedy w 18 tygodniu wiec jak dzidzia nie bendzie wstydliwa to juz napewno bendzie widac plec. Ja w pierwszej ciazy poznalam plec wlasnie w 18 tygodniu. teraz nastepne usg mam na 21 wrzesien wiec bende w 20 tygodniu, juz sie nie moge doczekac.
strasznie bym tego chciała ale to zależy od Kruszynki czy się ujawni:-D Tobie też życzę samych dobrych wieści:tak:

witam wszystkie mamusie, jeśli chodzi o płeć dziecka to ja bardzo pragnę mieć dziewczynkę, tym bardziej ze mam juz chłopca. apetyt mam na słodkie, ale sie z tego nie cieszę bo moje kuzynki też miały ochote na słodkie a urodzili chłopca

Anisen to zależy od sprzętu Twojego gin :) Moja siostra wiedziała, że ma chłopaka już na początku 13 tygodnia. A lekarze przecież od 15-16 tygodnia już mówią na 100%, a jak widzę na suwaczku, że już "idzie" Ci 16 tydzień to miejmy nadzieję, że dzidzia pokaże co tam ma :-):-)

Ilonka ja nie nastawiam mojego, ale widzę jak ze mną rozmawia, po oczach nawet jak mu zależy żeby wiedzieć, czy chłopiec czy dziewczynka. Mi tez, , bardzo. Mój lekarz ma w miarę sprzęt, nie jakaś nowość. I dla sprzętu go nie wybieraliśmy. Wybraliśmy go ze względu na podejście do pacjentki, doświadczenie w trudnych ciążach i same pozytywne opinie wśród znajomych.
Najwyżej podejdziemy na inne USG , np 3D i wtedy zobaczymy.
juz nie moge sie doczekać jutra

reklama
Ilonka ja nie nastawiam mojego, ale widzę jak ze mną rozmawia, po oczach nawet jak mu zależy żeby wiedzieć, czy chłopiec czy dziewczynka. Mi tez, , bardzo. Mój lekarz ma w miarę sprzęt, nie jakaś nowość. I dla sprzętu go nie wybieraliśmy. Wybraliśmy go ze względu na podejście do pacjentki, doświadczenie w trudnych ciążach i same pozytywne opinie wśród znajomych.
Najwyżej podejdziemy na inne USG , np 3D i wtedy zobaczymy.
juz nie moge sie doczekać jutra
No to trzymam bardzo mocno kciuki żeby Wam dzidzia objawiła co tam ma między nóżkami:tak::tak::tak:

Do góry