reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
:D:D najważniejsze, że dobrze się czujesz w ciąży :)))))

dziś na ktg wyszły jakieś pojedyncze skurcze, ale nieregularne. Za to szyjka krótka, przepuszczam na 2 paluchy, podobno w weekend może się zacząć... podobno...

w pn mam wizytę na 10 i ktg, jeśli dotrzymam do pn... męczące są nawet dojazdy do szpitala co 2 dni :/

Ja dzisiaj byłam w przychodni oddać materiały do badań - mam nadzieję, że to już ostatni raz przed porodem ;-)
A w poniedziałek wizyta u gin. Teoretycznie bez USG, ale może uda mi się namówić moją lekarkę, żeby zajrzeć do Małej ostatni raz - ciekawa jestem ile "urosła" od ostatniego podglądania (jakies 4 tyg. temu - ważyła 2580g). Pewnie spora z niej już kluseczka :-D

Dziewczyny, Kaja czy Anastazja ? To prawda,ze juz w szpitalu trzeba podac imię?
Mi się bardziej Anastazja podoba. Ale najważniejsze żeby wam się podobało.

Wogóle zauważyłam, że ludzie lunią się wtracać w imię jakie się wybiera. Ja na początku wybrałam Julia, ale potem zaczęłam kombinować, że moze jakieś inne. I nagle wszyscy mieli swoje zdanie w tej sprawie. W końcu i tak stanęło na Julia, ale dlatego że z M nie mogliśmy uzgodnić jednego innego imienia. Teraz się rodzinka wtrąca do drugiego imienia. Ustaliliśmy, że drugie imię będzie po mnie. Jak to usłyszeli rodzice i teście to wielkie oburzenie, że tak się nie robi:wściekła/y: Tylko nie potrafili wytłumaczyć czemu. Niby pecha przynosi (nie ma to jak zabobony). A jak powiedziałam mamie że ona też ma drugie imię po swojej mamie to nie wiedziała co powiedzieć. Co komu do tego. W koncu to i tak tylko formalność i w zasadzie się tego imienia nie używa:wściekła/y:

Kobietki ja juz po wizycie rozwarcie malutkie ale nastepna wizyta w tłusty czwartek na Izbie Przyjeć mam nadzieje ze w ten dzen urodze przynajmniej tak zakladamy z moja lekarka...

reklama
no ja tez juz po wizycie. wymiary szyjki 1,0- 0,5-0,5. chwilowo niby ok, tyle tylko, ze przytylam w trakcie 14 dni 10kg. wszystko za sprawa obrzeków. jednak wyniki moczu sa ok, wiec nie wiadomo co jest przyczyna. nastepna wizyte mam za 2 tyg

Do góry