nam na szkole mówiono żeby właśnie szare mydło kupic - biały jeleń - a jak komuś nie pasuje to tantum..... byle by żadnych zapachowych mydeł... aha i jeszcze są ponoc w aptece ( ponoc bo nie sprawdzałam, tak mówiła mi położna) specjalne płyny do higieny intymnej po nacięciu krocza, ale ich można używać raz dziennie więc tak czy inaczej mydełko tzreba miec........
reklama
joasia ty nie panikuj... ja podejrzewam że mój pulpecik też będzie niezły w początku 33 tygodnia jak robiłam usg to ważył już 2300 więc nie najmniej hehehhe aż boję się iśc w środę na usg i pytac o wagę
heheheh
a poza tym waga na usg od rzeczywistej ponoc sie różni czasem sporo więc nie ma co panikowac
hehehe
a poza tym waga na usg od rzeczywistej ponoc sie różni czasem sporo więc nie ma co panikowac
monikasia
Fanka BB :)
No wiesz kazda ciaza jest inna;-):-)Moze akurat Tobie sie uda przyspieszyc

no troche gimnastyki nikomu nie zaszkodziłoheheh a seks to najlepszy masaż dla krocza
więc dla niektórych może się bez nacinania obędzie:-)
kurcze ja tu miałam nadzieję że intensywnym serduszkowaniem troszkę akcje ( poród) przyspieszymy , a ty tu piszesz że w poprzedniej ciąży serduszkowaliście do końca i dzidzia w terminie przyszła.... kurczaki......
Ale nie będziesz mogła później powiedzieć, że się nie starałaś przyspieszyć akcji ;-)
A jak się nie uda, to trudno - ale zawsze to przyjemniej

monikasia
Nooo, chyba jak kazdy facet

nam na szkole mówiono żeby właśnie szare mydło kupic - biały jeleń - a jak komuś nie pasuje to tantum..... byle by żadnych zapachowych mydeł... aha i jeszcze są ponoc w aptece ( ponoc bo nie sprawdzałam, tak mówiła mi położna) specjalne płyny do higieny intymnej po nacięciu krocza, ale ich można używać raz dziennie więc tak czy inaczej mydełko tzreba miec........
Jeśli chodzi o płyny do higieny intymnej po porodzie, to ja z kolei słyszałam (choć nie mam doświadczenia), że nożna je stosować pod warunkiem, że przed porodem też się ich używało. A to podobno dlatego, żeby nie wprowadzać żadnych nowych środków, bo mogą uczulać lub źle wpływać na gojenie się ran, jeśli Twój organizm nie był wcześniej przyzwyczajony do składu chem. danego kosmetyku.
A szare mydło ponoć jest neutralne dla skóry, dlatego tak wiele osób je poleca :-)
monikasia
Z wlasnego doswiadczenia polecam szare mydlo i Azulan
...ale to bylo tak daaawno;-)A o tantum rosa slyszalam same superlatywy. Ciekawe czy tutaj to dostane

reklama
anne
Tak luczynka,musi być przegotowana letnia do zrobienia tego proszkuNaprawde nie wiem, ale wydaje mi sie, ze przegotowana lepsza, bo jakby woda z kranu byla niezbyt fajna (np jakies bakterie lub za duzo uzdatniaczy, ktore czasami sa dodawane) to po przegotowaniu wszystko z niej zniknie. Pytac o gotowana wode mozesz smialo i to nie zaden wstydUwierz mi, ze na oddzialach polozniczych kobiety pytaja o rozne dziwne nawet rzeczy;-) albo zrob tak jak ja-jezeli bede wiedziala, ze juz zbliza sie akcja porod to sobie przygotuje na szybko w domu ta butelke (jesli oczywiscie dam rade i zdaze
), a jesli nie dam rady to maz mi przywiezie i bedzie dziennie dowozil nowy gotowy roztwor. Juz raz to przerabialismy i nie bylo zadnych utrudnien
![]()

Podziel się: