reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Hejka dziewczyny ja wczoraj bylam na Usg i moj bąbelek w 30 tyg ma 1540g , zmartwilo mnie tylko to ze ginka powiedzila ze ma ciut duza glowke :( , a i ze juz jest bardzo nisko. Kazala mi siedziec w domku i pod zadnym pozorem nie wracac do pracy!! Bo moze byc wczesniak :( I teraz oczywiscie siedze i sie zamartwiam ,,,buuu :(

ja na wczorajszej lekcji mialam o porodzie tzn o cc i kleszczach i co robic jak ciaza sie przeciaga i co robic jak sa zielone wody :szok: to po prostu koszmar !!! :szok: jak posluchalam o tym to az mnie brzuch zaczal bolec :szok: aaaa i ja wole juz urodzic sn niz przez cc :tak: to cc to jakas masakra !!!

Dzieki dziewczynki :*

My na początku ciąży używaliśmy sobie za wszystkie czasy. W domu,w samochodzie rano i wieczorem.Na parkingu i w lesie heheh

Nesca to masz szczescie.Ja przed ciążą slodyczy nie lubiłam a teraz... ;O Potrafie zjesc dziennie dwie tabliczki czekolady albo cała bomboniere. Potem patrzę na te papierki i nie mogę wierzyć w to co sie stało :p Moja malutka daje czadu zawsze w nocy koło 1 rany jak jej to zostanie to bedzie katastrofa

Kinia ale ciut za duza główka to przeciez chyba nie problem? Moja to ma wszystko albo za małe albo za duze jak na swoj wiek ;-) Jak nisko jest malenstwo ulozone? Powiedział Ci jaką masz długa szyjke?

Tygrynka dokładnie.Jak to koniec 30 tygodnia to wszytsko w najlepszym porzadku raczej :D Ja to się ciesze z każdego grama bo jakby się odpukać wczesniej chciała urodzić to wieksza tkanka tłuszczowa mile widziana :)

Juz sie nie moge doczekać wiadomosci ile mój szkrab waży.A to jeszcze tydzień... chociaz chyba szybko zleci.Slub i te sprawy :)

Dziewczyny, ale zwracajcie rowniez uwage dokladnie w ktorym tygodniu sa podawane tutaj wagi dzieciaczkow. Moj synek mial 1550g ale pod koniec 29 tyg. Tak ze tak jak Tygrynka pod koniec 30tyg ma synka 1660 to moj spokojnie tez tyle bedzie juz mial i pewnie jeszcze wiele innych dzieciaczkow. Moj gin powiedzial mi ze teraz to dziecko przybierac bedzie ok 800-1000g miesiecznie wiec wychodzi ok 200-250g tygodniowo. Nasze dzieci nabieraja tempa :tak::-)

tak, trzeba patrzeć na tygodnie:tak: mój miał tyle dokładnie w 29tyg 5 dniu a więc pod koniec 30 tyg (tak??dobrze mówię??) zobaczymy ile będzie miał 23.12, czyli w 33tygodniu:tak:

reklama
Witajcie mamusie.
Moja mlutka w 29 tygodniu ważyła 1490, więc to chyba sporo? Ale jeszcze wszytstko może się zmienić. Gin powiedział, ze później może ważyć tak ok 3700.

Do góry