reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
my mieliśmy problem z wyborem imienia dla synka, ale w końcu zdecydowaliśmy się na Mikołaja i będzie Mikołajek:):):) tylko jak diecku wytłumaczyć kto mu przyniósł prezent pod choinkę??? może być ciekawie:):):)

Mandziula o to sie chyba nie powinnas martwić.Moj brat Mikołaj nie miał z tym problemów i zawsze rozdzielał te dwie sprawy.Tylko dzieciaki w przedszkolu i teksty "mIkołaj kiedy nam prezenty przyniesiesz" a on biedny zawsze musiał sobie z nimi jakos radzić ;P
Gdybym miała synka to właśnie Mikołajka,Maxa albo Nikodema :)

Dziewczynki moje, powiedzcie Wy mi, jak odczuwacie ruchy Dzidzi?? Bo ja czuję takie jakies bulgotanie.... Jak to u Was jest?

różnie czuję :tak:
Mała jest ułożona pośladkowo (chwilowo zapewnie:-D)więc na dole czuję mocniejsze kopniaczki nóżkami a na górze nad pępkien słabsze (pewnie rączki). Czasem jest to jakby "szarpanie", czasem delikatnie miarowe uderzenia (mówią że to czkawka...) a czasem hmmm...to tak jakby ktoś paluszkiem od drugiej strony brzuszka pukał:tak:raz mocniej , a raz słabiej.
Tak naprawdę to jest BARDZO INDYWIDUALNA SPRAWA jak kto odczuwa ruchy :tak: i nie sugeruj się opisami jak kto czuje ruchy :tak:

Witam ja równiez proszę o dołączenie mnie do listy lutówek. mam termin na 9 lutego i bedę miała synka, z imieniem był problem ale zdecydowaliśmy że będzie Mikołaj:):)

Dziewczynki moje, powiedzcie Wy mi, jak odczuwacie ruchy Dzidzi?? Bo ja czuję takie jakies bulgotanie.... Jak to u Was jest?

tez czuje czasem bulgotanie ! i wlasnie to sa te smieszne ruchy ktore przyjemnie odczuwam, bpo inne sa juz bardzo mocne ( zazwyczaj).Mysle sobie ze dzidzia pewnie sobie pierdzi i to dlatego :p:p:p:p

A nasza mała jeszcze nie ma imienia....
Cały czas się zastanawiamy...czy może Gabrysia, Antosia, Michalinka, Zuzia....a może Sonia albo Ninia??? I ogólnie mąż powiedział że mam możliwość przegłosowania go w wyborze bo on jednak dla Filipa wybrał imie jako pierwszy...i nie będzie się upierał.
Ale ja chcę żeby razem nam się podobało jakieś jedno imie!!!
Jejku jakie to trudne...
zdecydowanie łatwiej byłoby mi wybrać dla chłopca...hehe

Narazie nasza mała dla mnie to Niunia....a mąż mówi na nią róznie...Zosia...Zuzia...Genowefa:eek: i wszytsko w żartobliwym kontekście:eek:... :confused2: co za chłop!!!!

A nasz synek mówi że ma być Antoś-brat hahahha i jak tu wszytskim dogodzić???:laugh2:

A nasza mała jeszcze nie ma imienia....
Cały czas się zastanawiamy...czy może Gabrysia, Antosia, Michalinka, Zuzia....a może Sonia albo Ninia??? I ogólnie mąż powiedział że mam możliwość przegłosowania go w wyborze bo on jednak dla Filipa wybrał imie jako pierwszy...i nie będzie się upierał.
Ale ja chcę żeby razem nam się podobało jakieś jedno imie!!!
Jejku jakie to trudne...
zdecydowanie łatwiej byłoby mi wybrać dla chłopca...hehe

wydaje Ci się kochana, wydaje... ja nie mam wybranego dla chłopca, bo mi się nic nie podoba i cały czas twierdzę, że dla dziewczynki łatwiej i są ładniejsze imiona:tak:
z Twoich typów: Gabrysia (też chcieliśmy jakby była dziewczynka:tak:), Antosia i Zuzia (też nasz typ, ale dużo dziewczynek nosi teraz to imię:tak:), Nina mi się nie podoba, Sonia z psem kojarzy, mimo, że mam kuzynkę o tym imieniu...
powodzenia!! i daj znac co ostatecznie wybraliście:tak:

reklama
Już słyszałam o tej Soni że z psem się wielu kojarzy....:eek: a ja nigdy nie słyszałam o takim psie akurat hehehe U nas na osiedlu inne imiona dla piesków były modne- np. Kubus, których teraz sporo...heheh
Właśnie szkoda też że tyle małych Antosi jest...gdyby nie to pewnie już byśmy to imie wybrali...
Dam znać napewno jak coś wybierzemy ....w końcu napewno wybierzemy no nie?! :-):-):-)

Do góry