reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Hej, to i ja się pochwalę moją Maleńką Królewną.
Na wczorajszym USG wyszło, że Mała waży już 910gram. :-D A to 27t1d :-D

to kruszyneczkę będziesz miała..;-)
mojego Ł kuzynka urodziła dwa dni temu chłopczyka to ważył 2600..bardzo malutki;-)ja w przyszły czwartek idę do lekarza to sie dowiem ile moja księżniczka waży;-)

Chyba jednak nie warto zbyt długo czekać. Kupując wcześniej można sobie rozłożyć wydatki, ale przede wszystkim pracę, bo przecież ciuszki, pieluchy, kocyki itp trzeba jeszcze wyprać i wyprasować. Wyobrażacie sobie taką robotę w 9 miesiącu? Ja już czasami nie daję rady przy prasowaniu.

Macie racje nie mozna dlugo czekac,jest pare powodow dla ktorych warto miec wszystko wczesniej.

1 Porod moze zaczac sie duzo wczesniej,lepiej byc przygotowanym:-)
2 Wydatki mozna rozlozyc na pare razy,bo pozniej kupic wszystko na raz bedzie troche trudno:-)
3 Czasmi ciaza nie przebiega prawidlowo,i trzeba lezec,wtedy nie ma szans na zakupy,chyba ze maz za nas je zrobi,ale jak wiadomo kobieta wie lepiej:-)
4 Trzeba miec czas na popranie i poprasowanie wszystkich ubranek:-)
5 Ja nie wierze w zabobony,co ma byc to bedzie bez wzgledu na kupno rzeczy dla dziecka:-)
6 Z kazdym tygodniem bedzie nam coraz ciezej sie poruszac.
Wiec kochane nie zastanawiac sie tylko powolutku zaczac wszystko kupowac,bo braknie wam czasu:-D:-D

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki :-)

A ja się wreszcie dowiedziałam, że urodzę córeczkę :-D
Będzie miała na imię Kornelia :-)
Termin z OM na 15.luty (i taki na razie obstawiam), chociaż z USG wyszło na 25.luty.
Ale lekarz mi powiedział, że jeśli jestem pewna swojej OM na 100%, to raczej ten termin będzie prawdopodobny - w końcu przy badaniu Dzieciaczek się rusza i nie zawsze uda się wszystko dokładnie zmierzyć ;-)

Proszę więc Mamę Sówkę o przepisanie mnie na listę mam "wiedzących" :-D

Gratuluje coreczki,Sliczne imie dla dziewczynki:-)

Hej Dziewczynki :-)

A ja się wreszcie dowiedziałam, że urodzę córeczkę :-D
Będzie miała na imię Kornelia :-)
Termin z OM na 15.luty (i taki na razie obstawiam), chociaż z USG wyszło na 25.luty.
Ale lekarz mi powiedział, że jeśli jestem pewna swojej OM na 100%, to raczej ten termin będzie prawdopodobny - w końcu przy badaniu Dzieciaczek się rusza i nie zawsze uda się wszystko dokładnie zmierzyć ;-)

Proszę więc Mamę Sówkę o przepisanie mnie na listę mam "wiedzących" :-D
Gratuluje!!!! :-D:-D:-D

reklama
no wlasnie ja coś nie moge się zmusić do zakupów, ale chyba będę musiała, bo tak sobie pomyslalam, ze przeciez nie wiadomo jak ja się będę czuć w styczniu i w lutym....
chociaż moja mama też jest zdania, zeby "jeszcze poczekać", hmn... ciekawa jestem czy to przez te zabobony, czy co...

wiesz co...mi też tak mówili - poczekałam do połówkowego USG i zaczęłam kupować i nie chwaliłam się tym poprostu (tylko tu moim kochanym kumpelom z BB:rofl2:bo one wszystko potrafią zrozumieć ) a jak ktoś mi gadał czy to nie za wcześnie to... odpowiadałam:to tak mi źle życzysz że o takich rzeczach myślisz?

Do góry