reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
My już też mamy wybrane:
Córcia: Emilka
Synuś: Adam

Gdybym sama miała wybrać imię, to by mi brakło tych 9 miesięcy... Ale mój mąż wyselekcjonował całą resztę imion, które mi się podobały. Generalnie te zostaną.

reklama
Czaradziejka, nie zabijemy spoko :)
Mi się zaczely wymioty od niedzieli :(, ale żeby nei było odbieram to jako dobry znak, wiem ze dalej coś się we mnie zmienia. takze dzielnie to zniosę!!! :-D
nie no zartuje, okropne to jest :wściekła/y:

Skonczylam ogladac przed chwila... troche jestem przerazona :-p i szczerze mowiac nie wiem czy przemowilo do mnie to za porodem calkowcie naturalnym bez znieczulenia nawet itd.. jedno jest pewne, zobaczenie dzidzi to najpiekniejszy moment w zyciu,,, tak mi sie wydaje bo nie wiem jeszcze :-D

Mnie już mdłości i wymioty męczą trzy i pól tygodnia. Zaczęło się dokładnie z nastaniem 6 t.c. Odliczam dni do końca pierwszego trymestru. Mdli mnie prawie cały dzień - zaczyna się od 5 rano i kończy wieczorem. W ciągu dnia może mam ze dwie, trzy godziny wytchnienia. :sorry:
Pod względem samopoczucia to najgorszy okres w moim życiu. :baffled:
Leżę jak kłoda większość dnia, bo ruch wzmaga mdłości. Mam wstręt do telewizora, hałasu, zapachu jedzenia kotów, wyziewów z kuchni sąsiadów, hałasu (a z jednej strony mieszkania ulica, z drugiej remontują budynek), zapachów gotującego się jedzenia.
Moim jedynym przyjemnym zajęciem jest czytanie książek - mam niezłe tempo, bo wychodzi jedna książka średniej grubości dziennie:dry:

Nie ogladalam jeszcze i jezeli to jest typowy film z porodu to ja nie mam ochoty go ogladac. To ze wzgledu na moj pierwszy porod ktory do uroczych i krotkich nie nalezal niestety. Do tej pory jak o nim mysle to mi ciarki przechodza. I odradzam wszystkim pierworódkom, bo nie ma sie co nastwiac ze bedzie ciezko lub latwo, bo kazdy porod jest inny. Ale jesli ktos jest zainteresowany to taki filmik jest dobry ;-)

Mnie już mdłości i wymioty męczą trzy i pól tygodnia. Zaczęło się dokładnie z nastaniem 6 t.c. Odliczam dni do końca pierwszego trymestru. Mdli mnie prawie cały dzień - zaczyna się od 5 rano i kończy wieczorem. W ciągu dnia może mam ze dwie, trzy godziny wytchnienia. :sorry:
Pod względem samopoczucia to najgorszy okres w moim życiu. :baffled:
Leżę jak kłoda większość dnia, bo ruch wzmaga mdłości. Mam wstręt do telewizora, hałasu, zapachu jedzenia kotów, wyziewów z kuchni sąsiadów, hałasu (a z jednej strony mieszkania ulica, z drugiej remontują budynek), zapachów gotującego się jedzenia.
Moim jedynym przyjemnym zajęciem jest czytanie książek - mam niezłe tempo, bo wychodzi jedna książka średniej grubości dziennie:dry:

Makiwi - przeokrutnie ci współczuje u mnei jakby zaczynało przechodzić ale ciii bo usłyszy i wróci... dzis zjadłam pyszne risotto z tuńczykiem a poza tym główne jedzenie to owoce...

Makiwi... a gdzie mieszkasz? Bo to brzmi jak u mnie. Z jednej strony kończa budynek z drugiej ulica...:tak:

reklama
Powiem tak... WOW....to na prawde bardzo piękne i wzruszające...
Trochę mi się zrobiło smutno... bo będę miaął cesarkę i mam takie odczucie że coś mnie ominie...

Do góry