reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Dziewczynki ja dzisiaj czuję się fatalnie. Może przez zmianę pogody. Przywiało dziś na Warmię ciepłe powietrze.
Moje objawy to ból głowy ćmiący przez cały dzień, bóle w krzyżu i bóle mięśni ud.
Zmierzyłam temperaturę i mam 37,4 i ciśnienie: wyszło mi 110 na 70 na 100 /tętno/
Cały dzień się męczyłam i nie wytrzymałam i wzięłam przed chwilą apap.
Wczoraj na wizycie u ginka ciśnienie było ok, wcześniej też, mówiłam, że zdarza mi się lekki ból głowy na co zlecono mi apap lub codipar /zarówno lekarz jak i położna/.
Powiedzcie brałyście apap w 12 tyg. czy na pewno dobrze zrobiłam???
i jeszcze jedno pytanie: czy któraś z Was ma podwyższone tętno i czy lekarz się tym u Was niepokoił?

Spokojnie - można brać paracetamol, tylko nie przesadzać także nic się nie martw

Co do mdłości mnie męczą raczej po porłudniu od 13 do wieczora... :(

reklama
mi jakosc nudnosci powoli mijaja, sa owszesm ale juz nei tak czasto jak wczesniej:)

zycze wam tez takiego samopoczucia, no ale piersi i zmeczenie caly czas AKTYWNE!! heh

Dziewczyny "zabijecie mnie" ale ja czuje sie super.....zamiast tego podplamiam...wiec chyba nie mozna miec wszystkiego....
Z wymiotowaniem wymeczylam sie w pierwszej ciazy wiec jestem rozgrzeszona bo swoje przeszlam:tak::tak::tak:
Na mdlosci bardzo mi pomagala HERBATA IMBIROWA ale czytalam gdzies ze i MIGDALY dobrze dzialaja...wiec moze warto sprobowac.
Trzymajcie sie Kochane z tymi mdlosciami...mi to minelo po 12 tygodniu!

Ja wizytę mam jutro :) Nie mogę sie doczekać, bo wiem, że będę miała USG. Od razu pochwalę się zdjęciem (o ile dzidzia będzie się uśmiechać:-))

Anisen trzymamy kciuki :-) i zazdrościmy, że idziesz dzisiaj! my też dzisiaj na pewno poszłybyśmy popatrzeć na nasze kurczaczki hah:-p:-p i po powrocie proszę zdać relacje of course ;)

My myśleliśmy nad imionami niedługo:-) Zaraz gdy tylko test zrobiłam i wyszedł pozytywny w tym samym dniu dla dziewczynki wybraliśmy Zosia a dla chłopczyka Gabryś:tak:

reklama
Nawet troszkę więcej, bo 150 zł, a jeśli dochodzi np. cytologia to za wizytę trzeba zapłacić 170 zł. Także sporo, niestety.
Może na razie chodź do swojego lekarza, a tak od 7,8 m-ca zapisz się do Malarkiewicza. Będziesz jego pacjentką i spokojnie będziesz mogła się zdecydować na poród w tym szpitalu.
A tak a propos, to napisałaś, że już rodziłaś w tym szpitalu. Wnioskuję więc, że było wszystko ok skoro planujesz powtórkę :))? pozdrowienia

Może masz rację, zapiszę się ok 7,8 m-ca. Tylko ciekawe czy tak późno będzie chciał mnie przyjąć.

Jeśli chodzi o poród u Malarkiewicza to powiem Ci tak: podoba mi się tam taka intymność i rodzinna atmosfera. Ja akurat rodziłam tam do 10 cm rozwarcia, a potem okazało się, że muszę mieć cc, bo spadało tętno płodu. I w sumie miałam cesarkę. Gdybym wcześniej wiedziała, że to będzie cc to zdecydowałabym się na Szpital Wojewódzki, gdyż nie ma co się oszukiwać jest tam bardziej wykwalifikowana kadra i mają lepszy sprzęt. Po cc miałam komplikacje w postaci ropiejącej rany, choć nie wiem czy to wina niewłaściwie przeprowadzonej operacji czy złej pielęgnacji rany. Generalnie uważam, że jest tam super jeśli poród przebiega wzorowo.

A teraz jak się zastanawiałam to Szpital Miejski odpada, Wojewódzki mnie trochę przeraża, więc chyba zostanie znowu były Kolejowy.

Pozdrawiam

Do góry