reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
ja mam na drugie Ewa, także wszedzie siezmieści, ale miałam nazwisko długie.
Za to moja siostra jest aleksandra władysława :) także z nazwiskime to sie nigdzie nie mieściła

Nasz Filip będzie Filipem i koniec! Nie będzie miał drugiego imienia, bo mu nie potrzebne tylko po to, żeby było, a chrzcić go nie będziemy na pewno. Za to już kilka razy usłyszałam od teściowej, że jak będzie dziewczynka to Marysia (po teściowej), a jak chłopczyk to Wacław (po teściu). Niby to w żartach miało być, ale wiem, że mówiła całkiem serio. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja mam jedno imię, a drugie z bierzmowania. Nasza córeczka będzie miała dwa imiona. Podam je przy chrzcie i w urzędzie. Imię te ma dla mnie duże znaczenie i niechce żeby było dla hecy

Nasz Filip będzie Filipem i koniec! Nie będzie miał drugiego imienia, bo mu nie potrzebne tylko po to, żeby było, a chrzcić go nie będziemy na pewno. Za to już kilka razy usłyszałam od teściowej, że jak będzie dziewczynka to Marysia (po teściowej), a jak chłopczyk to Wacław (po teściu). Niby to w żartach miało być, ale wiem, że mówiła całkiem serio. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U Nas jakoś jest przyjete w rodzinie, że daje się dziecku dwa imiona i też zaczęły się już cyrki z tym jakie będzie drugie imie więc nasza odpowiedź była tylko taka, że jak będzie chłopiec będzie miał imie po Tatusiu a jak dziewczynka to po mnie i dyskusje ucichły a tak naprawdę to nawet nie wiemy czy damy drugie imię ale ile dyskusji mniej :-p I nie denerwuj się Kochana :-)

Ostatnia edycja:
Na początku używałam zwykłego mydełka bambino. U nas wszystko z tej firmy się sprawdziło i cały czas używamy tych kosmetyków. Nivea też ok ale porażką dla nas były kosmetyki Johnsona. Nawet ja dostałam wysypki od ich oliwki (smarowałam brzuch w ciąży). Ale na pewno mają swoich zwolenników. o pupci stosowałam linomag i sudocrem , oba super, nigdy nie była pupa podrażniona.

a kiedy zaczyna sie uzywac szamponu? dla dzidziola, bo rozumiem że trzeba sie zaopatrzyc na poczatku w mydełko, kremik do pupy i oliwke? ewentualnie jakiś płyn do kąpieli???

reklama
a kiedy zaczyna sie uzywac szamponu? dla dzidziola, bo rozumiem że trzeba sie zaopatrzyc na poczatku w mydełko, kremik do pupy i oliwke? ewentualnie jakiś płyn do kąpieli???

Ja nie używałam szamponu, bo córka była łysa jak kolano:-)
Na początek mydełko, szampon tez jak są włoski, kremik do pupy i oliwka wystarczy. Jak są problemy z suchą skórą to można stosować płyny typu Balneum herbal. Kupuje się w aptece i wlewa małą ilość do wanienki.Można profilaktycznie co kilka dni. Ten płyn jest bezpieczny dla dzieci i często polecany dla maluchów z AZS. Ale wcześniej chyba nie ma sensu go kupować. A zamiast zwykłego płynu do kąpieli używałam właśnie mydełka.

Do góry