reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Współczuję Wam kobietki takich "przeżyć" z teściowymi. Ja nie mam teściowej i nie wiem co by było jakbym ją miała :-p Mój M ma macochę, która uwielbia mojego Lolka i bardzo chętnie Go zabiera na spacerki i takie tam. Na szczęście nie próbuje mi nic udowadniać, ani niczego mi nie wytyka, więc się lubimy.

Mnie też mówili w szpitalu żeby na początku sobie odpuścić płyny i szampony i stosować po prostu mydełko.

Ja pamiętam że warto mieć w domu Linomag i Alantan - ja używałam na zmianę tych maści zamiast różnych specyfików do pupy, a Linomag jeszcze na polirki przed spacerem :-)

oja rodzinka jest zachwycona że będzie Milenka, no ale mnie jeszcze czeka reakcja teściów - ostatnio niby nie narzucali mi swoich propozycji ale tysiące rad jakie powinno być wg teściowej powinnam wynyślić jakiś system już do nadawania imion dla wszystkich naszych dzieci i najlepiej żeby wszystkie imiona zaczynały się na tą samą literę (dla ścisłości spodziewam się pierwszego, a jej synowie kazdy ma zupełnie inne imie a system rzeczywiście był ale śmiechu wart) natomiast tesciu powiedział że mam jej nie słuchac i oby tylko imie bylo krótkie (u nich najkrótsze ma 8 liter) także same złote rady no jestem ciekawa ich reakcji nie spodziewam się wielkiej radości ale może się myle

Uwielbiam słuchać o Twojej teściowej, jest świetna, a teściu chyba ma trochę racji - ja np. mam bardzodługie imiona, pierwsze ma 10 liter i nazwisko ma 9 liter i sie czasem nie mieszczę w rubrykach (ale co tam wybiera sie imię, jakie się podoba, a nie ile ma liter, a w sumie w tych rubrykach to niecodziennie się wpisuje).My pierwszemu dziecku daliśmy 1 imię, bo stwierdziliśmy że drugie to jest bez sensu i się go wogóle nie używa w życiu, tylko w tych urzedach się wpisuje.

AA - mnie lekarz na ostatnim usg (to było w 22 tyg.) powiedział, ze prawdopodobnie dziewczyna i zapytał co mówił jak byłam u niego w 13 tyg. (tez mówił ze chyba będzie dziewczynka, ale żeby się nie sugerować), więc wszystko nie na 100 %, ale takie "prawdopodobnie". Póki co, to myslę że będzie dziewczynka; imię jeszcze nie wybrane (a myslałam że to będzie drugi chłopiec szczerze mówiąc).

Współczuję Wam kobietki takich "przeżyć" z teściowymi. Ja nie mam teściowej i nie wiem co by było jakbym ją miała :-p Mój M ma macochę, która uwielbia mojego Lolka i bardzo chętnie Go zabiera na spacerki i takie tam. Na szczęście nie próbuje mi nic udowadniać, ani niczego mi nie wytyka, więc się lubimy.

Chociaż ktoś zadowolony:-D

reklama
Gibaga- to na zylki to jest Heparinum GSK(heparinum natricum) firmy gsk

lekarz poradzil mi taki spray venospray, ale pani w aptece powiedziala, ze to bez sensu, bo to raczej na spuchniete nogi, np. latem...a to jest lepsze, bo nawet moga sie wchlonac male pekniete naczynia

Do góry