a ja poczułam pierwszy raz moją dzidzię na koniec 15tyg:-)pewnie nie uwierzycie ale na prawdę tak było...a teraz to już nieźle wariuje a jak zasadzi mocniejszego kopa i mam rękę na brzuchu to czuję lekkie stuknięcie...a ostatnio się denerwowałam bo brzuch mi twardniał ale po głębszych oględzinach okazało się że wyskakuje mi twardsza górka tylko w jednym miejscu..więc myślę że to albo dupka albo plecki mojej małej(na rączkę bądź nóżkę to za duże)tyle że ja jestem strasznie chuda może przez to tak dokładnie wszystko czuje...ciekawe jak to będzie wyglądać np za 2-3 miesiace:-)
reklama
Ech ... a ja chyba przestane czytać kalendarze ciaży ...Co rusz czytam : " Oprucz kopniaczków czujesz rytmiczne podskakiwanie ? to Czkawka !" Albo " napeno teraz gdy juz znasz płeć swojego dziecka ..bla bla bla " ....
NIE CZUJE KOPNIACZKÓW ANI CZKAWKI , NIE ZNAM PŁCI DZIECKA I JESTEM TYM ZFRUSTROWANA !!! JESTEM W 20 TYG CIĄŻY I DO TEJ PORY NAWET NIE MAM PEWNOSCI CZY TE LEKUTKIE ŁASKOTKI NA BRZUCHU TO MOJE DZIECKO BO CZASEM CZUJE JE TEŻ NA RĘKACH CZY PLECACH !!! NIE STAC MNIE NA PRYWATNEGO LEKARZA A PANSTWOWY TO PIZ** I NIC KONKRETNEGO OPRUCZ " Wszystko jest w porządku zapraszam za miesiąc" OD NIEGO NIE USŁYSZAŁAM JESZCZE ... MAM TEGO SERDECZNIE DOSYĆ !!!
NIE CZUJE KOPNIACZKÓW ANI CZKAWKI , NIE ZNAM PŁCI DZIECKA I JESTEM TYM ZFRUSTROWANA !!! JESTEM W 20 TYG CIĄŻY I DO TEJ PORY NAWET NIE MAM PEWNOSCI CZY TE LEKUTKIE ŁASKOTKI NA BRZUCHU TO MOJE DZIECKO BO CZASEM CZUJE JE TEŻ NA RĘKACH CZY PLECACH !!! NIE STAC MNIE NA PRYWATNEGO LEKARZA A PANSTWOWY TO PIZ** I NIC KONKRETNEGO OPRUCZ " Wszystko jest w porządku zapraszam za miesiąc" OD NIEGO NIE USŁYSZAŁAM JESZCZE ... MAM TEGO SERDECZNIE DOSYĆ !!!
patisia16
6/II/10-3670g szczęścia:)
to sie wtedy będę martwićhe he he pogadamy za 2 miesiące jak juz same nie bedziecie mogły założyć skarpetek albo zawiązać buta ha ha ha
Anisen
kochamy Cię mocno
Znachorka spokojnie. moja kolezanka poczuła maleńka dopiero pod koniec 22 tygodnia, ale potem jak sie mała rozszalała to az żeśmy sie smiali. przez bluzke było widać jak zasadza kopniaki.
Wiec spokój, na następnej wizycie zrób sobie listę co chcesz zapytać i nie wychodź z gabinetu dopóki Ci nie odpowie wyczerpująco. tylko spokojem i monotonnym drązeniem dostaniesz to co chcesz ;-)
Wiec spokój, na następnej wizycie zrób sobie listę co chcesz zapytać i nie wychodź z gabinetu dopóki Ci nie odpowie wyczerpująco. tylko spokojem i monotonnym drązeniem dostaniesz to co chcesz ;-)
I liczysz na to że przez całą ciążę będziesz taka elastyczna... Oj kochana ten certyfikat też Ci butów nie zawiąże, ale "każda ciąża jest inna" i być może Ty nie odczujesz takich problemów ;-)nie boj sie, ja joginką certyfikowaną jestem
patisia16
6/II/10-3670g szczęścia:)
Kochana nie przejmuj się każda z nas indywidualnie przechodzi ciąże jedna poczuje w 20 tygodniu druga w 22 a trzecia już 16 a dzidziuś na pewno się rusza ale delikatnie a jak Ci zasadzi za niedługo kopniaka to poczujesz konkretnie;-) co do lekarzy to się z Tobą zgadzam ja też chodzę tylko do państwowego i totalne olewactwo odczuwam ale co zrobić żeby iść tu u mnie do dobrego w miarę gabinetu prywatnie trzeba 200zl za wizytę zostawić + badania nie wiem czy coś by mi z wypłaty zostałojak np. w przyszłym tygodniu mam 2 wizyty u mojej gin . w środę zaległa cytologia a w piątek USGEch ... a ja chyba przestane czytać kalendarze ciaży ...Co rusz czytam : " Oprucz kopniaczków czujesz rytmiczne podskakiwanie ? to Czkawka !" Albo " napeno teraz gdy juz znasz płeć swojego dziecka ..bla bla bla " ....
reklama
Anisen
kochamy Cię mocno
Chyba będą duże ;-)Anisen to będziemy mieć duże dzidziusie...chyba że ja przesadzam z tą wagą i to może wcale nie jest tak dużo jak mi się wydawało...w sumie ja byłam na tym USG 4 września...i teraz jak patrzę to był koniec 18 tygodnia...
wszędzie gdzie bym nie popatrzyła na 20 tydzien pokazuje - 200g do 260g. a ja 2 .08 nie byłam jeszcze nawet w 19 tygodniu
Podziel się: