reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
a ja mialam miec wizyte za tydzien ale bede miala jutro. czemu? Dzis po poludniu kiedy tu pisalam, zlapal mnie wieeeeeelki i baaaaardzo bolesny skurcz az mi noga zdretwiala i mnie zemdlilo. Bardzo sie przestraszylam, chociaz po 5 minutach bylo po wszytkim. Bardzo mozliwe tez tez bylo to od nerki i tak promieniowalo ze az przod pobrzusza bolal. ( mam piasek w nerkach, jak juz pisalam.) ale i tak bardzo sie boje ze to moglo byc jednak na odwrot - od brzucha po kregoslup przez plecy :(

biedulka:-( moja ciocia miała coś podobnego, myślała, że to wyrostek, bo podobno wtedy tez tak noga reaguje, poleciała na usg i się okazało, że wszystko ok, że takie bóle się zdarzają... mam nadzieję, że Tobie też tak powie, że wszystko ok!!daj znać jutro!!

to moze ja za gruba jestem zeby cokolwiek poczuc...a ta mala kruszynka nie ma tyle sily zeby sie przez ta gruba warstwe tluszczychu przebic...:szok:

No to naprawde dziwnie. U nas tez robia zadko bo tylko 2 razy jak wszystko jest w porzadku. Nie dawno to zmienili bo przedtem (jak w pierwszej ciazy bylam) to robili 3 razy. Ale pierwsze jest w 8 tygodniu zeby potwierdzic ciaze a drugie w 20 tygodniu. Ja juz mialam 2 razy usg ( w 8 i 13 tygodniu) i teraz nastepne w 20, za dwa tygodnie. Mialam wiecej razy robione bo mam chorobe nerek.

no mowie ci...zadnego jeszcze nie mialam i sie troche wsciekam ze to nie fair...bo nawet maluszka zdjecia nie mam:no:
jak bylam w 10tyg to pierwszy raz poszlam na wizyte i mi tylko heartbeat sprawdzila i powiedziala ze no wyniki badania krwi mowia ze jestemw ciazy i ze serduszko dobrze bije ale ze USG to tam malo zobacze...no glupia pinda no ale przeciez jej nie zdziele nie?????;((((((((((((((((((((((az mnie reka swedziala haha jk:p)

Laski wyluzujcie trochę z tymi chłopakami, bo mi statystycznie spada prawodopodobieństwo na sunusia:-):-):-).

no mnie w sumie tez sie zmniejsza prawdopodobienstwo na chlopaka;((((((

Ostatnia edycja:
gibagatek To faktycznie macie nie zaciekawie z tym USG żeby się prosić i płacić za coś co się należy:szok: Masakra:szok: Jeszcze jakby to było całkowicie prywatnie to rozumiem ale to jest normalne złodziejstwo i oszustwo...:no:

no ale przeciez nic nie moge zrobic...mamy ubezbieczenie bo bez tego to by masakra byla...kazda wizyta ponad 200$ czyli srednio co 3-4 tyg
z czego ubezpieczenie pokrywa moze z $5 za bill.
Deductible mam $1000-to co musze zaplacic zanim ubezpieczenie zacznie wiecej pokrywac niz to co do tej pory
Out of Pocket:-$2000-czyli to co wciaz musze zaplacic sama z wlasniej kieszeni zanim ubezpieczenie zacznie pokrywac 80% moich bills
i tylko jeden ultrasound mi sie nalezy...no szlak mnie chyba trafi a najsmieszniejsze jest to ze w grudniu ubezpieczenie sie zeruje i od stycznia musze od nowa placic deductible i out of pocket od zera...
a co do tego co miesiac place 150 dolarow a konto porodu zeby moj lekarz sie laskawie pojawil...i po porodzie dostane jeszcze bill ze szpitala i ja bede musiala zalpacic conajmniej te 3000$ zeby reszte zaplacilo ubezpieczenie...
strzelicie mi w lep...please?????????????:crazy:

hmmm troche słyszałam o poczynaniach służby zdrowia w Stanach, mam przyaciela amerykanina, mieszkał u nas w Polsce dwa lata i zazdrościł, ze mamy NFZ bo u niego to za wiele rzeczy się płaci i to konkretne kwoty, a jak nie masz w ogóle ubezp. to możesz umierać przed wejściem szpitala..:sorry:

nawet myslalam zeby na reszte ciazy wrocic do Polski ale moje kochanie by sie za mna zatesknilo i ja chyba za nim tez ;(
A poza tym nie mam ubezpieczenia w Polsce wiec pewnie na to samo by wyszlo:sorry:

ja tam gumek nie uzywam...i nic mi lekarz nie mowil...

Tygrynka-przyrost naturalny masz slabym mowisz....haha to sie ciesz
bo ja to mam nogi jak u sarenki jak sie zapuszcze haha

Ostatnia edycja:
reklama
No z tym goleniem to cięęęężka sparawa ... ale wole sie sama dłużej pomęczyć ale Kocura w to nie wtajemniczac ...On wprawdzie goli się dłuzej i częściej niż ja , ale gęba to nie podwozie ...

Do góry