reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Aż policzę :-p
Narazie trzy Mamuśki spodziewają się dziewczynek ( ale będą 4 księżniczki :-p)
Osiem Mamusiek wie już o swoich królewiczach :-D
Póki co faktycznie chłopców się więcej "objawiło"

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki dziewczyny:)
Hej Aga to ciekawa jestem ktora z nas sie pierwsza "podda":p haha
Wy juz macie kolejne USG a to bedzie moje pierwsze...:-)
U nas tak juz dziwnie jest ze nie zrobia ci wczesniej niz w 18-20tyg no chyba ze jest zagrozenie zycia lub ciazy(hitorie chorob itd)
A co do chlopca czy dziewczynki...to jak my sie dowiemy to chyba nikomu nie powiemy bo juz mam dosc tej presji...U mnie mamuska mi powiedziala ze zaklady sa w rodzince i ze jest jak na razie 5:4 ze dziewczynka...grrrrrr to ich potrzymam w niepewnosci do lutego:p haha
pozdrawiam wszystkie brzusiolki:happy:
Ide ise kurowac...jakies przeziebienie mnie dopadlo...tez tak macie????:confused2:

No to naprawde dziwnie. U nas tez robia zadko bo tylko 2 razy jak wszystko jest w porzadku. Nie dawno to zmienili bo przedtem (jak w pierwszej ciazy bylam) to robili 3 razy. Ale pierwsze jest w 8 tygodniu zeby potwierdzic ciaze a drugie w 20 tygodniu. Ja juz mialam 2 razy usg ( w 8 i 13 tygodniu) i teraz nastepne w 20, za dwa tygodnie. Mialam wiecej razy robione bo mam chorobe nerek.

Laski wyluzujcie trochę z tymi chłopakami, bo mi statystycznie spada prawodopodobieństwo na synusia:-):-):-).

Ostatnia edycja:
A ja sie wczoraj dobilam, przed wizyta polozna mnie zwazyla...i od poczatku ciazy przybralam 3,5 kg i to chyba troche za duzo...musze sie zaczac ograniczac...ale najgorsze jest to, ze aptety mi dopisuje wyjatkowo :(((

A ja sie wczoraj dobilam, przed wizyta polozna mnie zwazyla...i od poczatku ciazy przybralam 3,5 kg i to chyba troche za duzo...musze sie zaczac ograniczac...ale najgorsze jest to, ze aptety mi dopisuje wyjatkowo :(((
nie przejmuj się nic za dużo:tak: w pierwszym trymestrze powinnyśmy już 2kg mieć na plusie a my ciągniemy 2 i mamy nie wiele kg na plusie jakbys miała ponad 5 czy 6 to mogłabyś mieć powody do obaw ale póki co jedz co chcesz miej coś od zycia i jedz co lubisz a i Synuś skorzysta;-):-)

U każdej kobiety to inaczej przebiega, ja narazie 1kg na plusie;-) zobaczymy co bedzie później, a smarujecie brzusie krememi przeciw rozstępom? jesli tak to jakimi? ja teraz czekam, aż mi kolezanka z apteki coś przyniesie, bo dotychczas nawilżałam balsamem i masowałam brzusio oliwką taką dla dzieci

u mnie z wagą to 1 kg na plusie a brzuszek wkońcu widać :-)

kaasiorek84 ja używam Mustelli jak na razie jestem zadowolona, moje znajome w czasie i po ciąży też to stosowały i większość rozstępy omineły szerokim łukiem więc ja tez na to liczę ale nie niby powinnam 2 razy dziennie się smarować a mi się nie chce i tylko 1 raz, a czasami to rzadziej:zawstydzona/y:

reklama
haha ale mnie rozbawilas...
Ja jeszcze nie mialam ani jednego USG grrrr(a szwagierka u tego samego L. ma co wizyte...grrrr strasznie mnie to wkurzalo ale mi przeszlo)
Ubezpieczenie nie pokrywa USG tutaj i kazde jedno o ile zgodza sie ci je zrobic $400...niezle sie cenia swoja droga...
Wizyte mam 1 pazdz. wiec mam nadzieje ze WRESZCIE sie czegos dowiem:p:-)
Wkoncu sie troche wyczekalam na"to pierwsze spotkanie"Nalezy mi sie cos...a jak...:tak:

hmmm troche słyszałam o poczynaniach służby zdrowia w Stanach, mam przyaciela amerykanina, mieszkał u nas w Polsce dwa lata i zazdrościł, ze mamy NFZ bo u niego to za wiele rzeczy się płaci i to konkretne kwoty, a jak nie masz w ogóle ubezp. to możesz umierać przed wejściem szpitala..:sorry:

Do góry