reklama
Dusia08
Marzec '08
Dzieki dziewczyny
Hej Aga to ciekawa jestem ktora z nas sie pierwsza "podda"haha
Wy juz macie kolejne USG a to bedzie moje pierwsze...:-)
U nas tak juz dziwnie jest ze nie zrobia ci wczesniej niz w 18-20tyg no chyba ze jest zagrozenie zycia lub ciazy(hitorie chorob itd)
A co do chlopca czy dziewczynki...to jak my sie dowiemy to chyba nikomu nie powiemy bo juz mam dosc tej presji...U mnie mamuska mi powiedziala ze zaklady sa w rodzince i ze jest jak na razie 5:4 ze dziewczynka...grrrrrr to ich potrzymam w niepewnosci do lutegohaha
pozdrawiam wszystkie brzusiolki
Ide ise kurowac...jakies przeziebienie mnie dopadlo...tez tak macie????![]()
No to naprawde dziwnie. U nas tez robia zadko bo tylko 2 razy jak wszystko jest w porzadku. Nie dawno to zmienili bo przedtem (jak w pierwszej ciazy bylam) to robili 3 razy. Ale pierwsze jest w 8 tygodniu zeby potwierdzic ciaze a drugie w 20 tygodniu. Ja juz mialam 2 razy usg ( w 8 i 13 tygodniu) i teraz nastepne w 20, za dwa tygodnie. Mialam wiecej razy robione bo mam chorobe nerek.
Dusia08
Marzec '08
Kalina82- GRATULACJE
double_aga
Fanka BB :)
dziś rano zanim wstałam (po 12 - ale rano
))) położyłam rękę nisko pod pępkiem i czułam, jak maluch fika
pukał tak fajnie delikatnie
)) :-)
A ja sie wczoraj dobilam, przed wizyta polozna mnie zwazyla...i od poczatku ciazy przybralam 3,5 kg i to chyba troche za duzo...musze sie zaczac ograniczac...ale najgorsze jest to, ze aptety mi dopisuje wyjatkowo
((
patisia16
6/II/10-3670g szczęścia:)
nie przejmuj się nic za dużoA ja sie wczoraj dobilam, przed wizyta polozna mnie zwazyla...i od poczatku ciazy przybralam 3,5 kg i to chyba troche za duzo...musze sie zaczac ograniczac...ale najgorsze jest to, ze aptety mi dopisuje wyjatkowo((
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
kaasiorek84
U każdej kobiety to inaczej przebiega, ja narazie 1kg na plusie;-) zobaczymy co bedzie później, a smarujecie brzusie krememi przeciw rozstępom? jesli tak to jakimi? ja teraz czekam, aż mi kolezanka z apteki coś przyniesie, bo dotychczas nawilżałam balsamem i masowałam brzusio oliwką taką dla dzieci
Julisia
u mnie z wagą to 1 kg na plusie a brzuszek wkońcu widać :-)
kaasiorek84 ja używam Mustelli jak na razie jestem zadowolona, moje znajome w czasie i po ciąży też to stosowały i większość rozstępy omineły szerokim łukiem więc ja tez na to liczę ale nie niby powinnam 2 razy dziennie się smarować a mi się nie chce i tylko 1 raz, a czasami to rzadziej![zawstydzony :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/embarrassed.gif)
kaasiorek84 ja używam Mustelli jak na razie jestem zadowolona, moje znajome w czasie i po ciąży też to stosowały i większość rozstępy omineły szerokim łukiem więc ja tez na to liczę ale nie niby powinnam 2 razy dziennie się smarować a mi się nie chce i tylko 1 raz, a czasami to rzadziej
![zawstydzony :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/embarrassed.gif)
reklama
kaasiorek84
haha ale mnie rozbawilas...
Ja jeszcze nie mialam ani jednego USG grrrr(a szwagierka u tego samego L. ma co wizyte...grrrr strasznie mnie to wkurzalo ale mi przeszlo)
Ubezpieczenie nie pokrywa USG tutaj i kazde jedno o ile zgodza sie ci je zrobic $400...niezle sie cenia swoja droga...
Wizyte mam 1 pazdz. wiec mam nadzieje ze WRESZCIE sie czegos dowiem:-)
Wkoncu sie troche wyczekalam na"to pierwsze spotkanie"Nalezy mi sie cos...a jak...![]()
hmmm troche słyszałam o poczynaniach służby zdrowia w Stanach, mam przyaciela amerykanina, mieszkał u nas w Polsce dwa lata i zazdrościł, ze mamy NFZ bo u niego to za wiele rzeczy się płaci i to konkretne kwoty, a jak nie masz w ogóle ubezp. to możesz umierać przed wejściem szpitala..
![Sorry :sorry: :sorry:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/sorry2.gif)
Podziel się: