reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
mi tez pierwszy raz nie zrobił i smutno mi się zrobiło:-( wiem że nie wolno za dużo, ale raz że chcę znać płeć a dwa, że widzę na własne oczy że dzidzia oki....

reklama
Kobietki,

nie ma co liczyć na państwową służbę zdrowia w sprawie usg ;-) zazwyczaj mają średni sprzęt i za szybko nie są w stanie określić płci

a ja mam teraz wizytę 9 września, w moje urodziny, to nie będzie jeszcze 20 tc więc pewnie nie zrobi jeszcze usg. W każdym razie ja już byłam na porządnym, prywatnie, i wiem jaka moja córeczka jest aktywna i śliczna :happy:

chodzę prywatnie do gina, ale on twierdzi, że mimo iż nie jest udowodnione że usg szkodzi, wiadomo że fale usg przenikają do brzuchola. w 6, 9,14 tc miałam usg, teraz w 18 niestety mi nie zrobi. Następne usg w paździrniku, wtedy będzie 22 tc, więc płeć będzie już napewno dobrze znana:-)

to ja wam opowiem jak to z tą moją pracą. Skończyłam studia, zmieniłam pracę na tą wymarzoną- duża korporacja zajmująca się rekrutacjami, spoko wypłata, fajni ludzie. Ale w zeszłym roku przyszedł kryzys, najpier poleciała pierwsze grupa ludzi, potem druga. W firmie przestało byc fajnie, Warszawka zaczęła szaleć. Oprócz rekrutacją miałam zająć się sprzedażą, kótra mi nie w smak, kótra mnie koszmarnie stresuje. Do tego mój przełożony nie zgadzal się na pewne zmiany w zakresach obowiązków, mimo, ze połowa ludzi się u nas zwolnila, a jedna dodatkowo na l4 poszła. i doszło straszenie kryzysem i dalszymi zwolnieniami. Dlatego postanowiła zajśc w ciąże. Jestesmy 3 lata poślubie, mamy mieszkanie, umowy na czas nieokreślony, więc co innego robić, jak roboty teraz nei zmienię. No i udało się;-)
Miałam ambitny plan, że popracuje do listopada, potem że do pażdziernika. Teraz najchętniej bym ich totalnie olała, co też zrobiłam (mam 2 tygodniowią przerwę), bo jak tylko przyszłam to się zacżeło, że to co robimy z koleżanką, bo nie ma kto jest niedobrze ,ze robimy, że powinnyśmy sprzedać projekty "pożądne" (czyt. wysokofakturowe), a nei robić masówki dla TP. Do tego przyszła decyzja, że na moje miejsce szukają normalnie osoby, a nie na zastępstwo. No i moja Pani ginekolog, która twierdzi ,że w ciązy to się jest raz albo dwa razy i napradę nikt nam pomnika nie postawi za to ,że będziemy z rozwarciem jeszcze do pracy latać, a na dziecku może się to odbić. I moja siostra, która urodziła Matiego, kótry nie oddychał. Mówi, że przez te 3 minuty przypomniała sobie, każdą nadgdzinę w pracy, każdy stres i nie życzy tego nikomu. Na szczęscie wszystko było potem ok.
UFF, ale się rozpisałam. Kazda musi to sobie przemysleć, ale jak podejmie decyzje o l4 niech się nie martwi, bo dzidziuś ważniejszy, niż jakokolwiek praca.

moja córcia też lubi sobie poszaleć i odczuwam już nie tylko łaskotanie, ale coś więcej, jest naprawdę silna. Z resztą po tym, co widziałam na usg to nic dziwnego :-)

Lubi sobie pobuszować wieczorem, no i po posiłku też mamusi dziękuje :-D

:-)
uśmiecham się pod nosem, bo mi wcale nie brakuje tego w ciąży i niestety nie miałam też szalonych pragnień w 6 czy 7 mcu jak podają w niektórych źródłach :tak:

reklama
Do góry