reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
mi tez pierwszy raz nie zrobił i smutno mi się zrobiło:-( wiem że nie wolno za dużo, ale raz że chcę znać płeć a dwa, że widzę na własne oczy że dzidzia oki....

reklama
Kobietki,

nie ma co liczyć na państwową służbę zdrowia w sprawie usg ;-) zazwyczaj mają średni sprzęt i za szybko nie są w stanie określić płci

a ja mam teraz wizytę 9 września, w moje urodziny, to nie będzie jeszcze 20 tc więc pewnie nie zrobi jeszcze usg. W każdym razie ja już byłam na porządnym, prywatnie, i wiem jaka moja córeczka jest aktywna i śliczna :happy:

chodzę prywatnie do gina, ale on twierdzi, że mimo iż nie jest udowodnione że usg szkodzi, wiadomo że fale usg przenikają do brzuchola. w 6, 9,14 tc miałam usg, teraz w 18 niestety mi nie zrobi. Następne usg w paździrniku, wtedy będzie 22 tc, więc płeć będzie już napewno dobrze znana:-)

to ja wam opowiem jak to z tą moją pracą. Skończyłam studia, zmieniłam pracę na tą wymarzoną- duża korporacja zajmująca się rekrutacjami, spoko wypłata, fajni ludzie. Ale w zeszłym roku przyszedł kryzys, najpier poleciała pierwsze grupa ludzi, potem druga. W firmie przestało byc fajnie, Warszawka zaczęła szaleć. Oprócz rekrutacją miałam zająć się sprzedażą, kótra mi nie w smak, kótra mnie koszmarnie stresuje. Do tego mój przełożony nie zgadzal się na pewne zmiany w zakresach obowiązków, mimo, ze połowa ludzi się u nas zwolnila, a jedna dodatkowo na l4 poszła. i doszło straszenie kryzysem i dalszymi zwolnieniami. Dlatego postanowiła zajśc w ciąże. Jestesmy 3 lata poślubie, mamy mieszkanie, umowy na czas nieokreślony, więc co innego robić, jak roboty teraz nei zmienię. No i udało się;-)
Miałam ambitny plan, że popracuje do listopada, potem że do pażdziernika. Teraz najchętniej bym ich totalnie olała, co też zrobiłam (mam 2 tygodniowią przerwę), bo jak tylko przyszłam to się zacżeło, że to co robimy z koleżanką, bo nie ma kto jest niedobrze ,ze robimy, że powinnyśmy sprzedać projekty "pożądne" (czyt. wysokofakturowe), a nei robić masówki dla TP. Do tego przyszła decyzja, że na moje miejsce szukają normalnie osoby, a nie na zastępstwo. No i moja Pani ginekolog, która twierdzi ,że w ciązy to się jest raz albo dwa razy i napradę nikt nam pomnika nie postawi za to ,że będziemy z rozwarciem jeszcze do pracy latać, a na dziecku może się to odbić. I moja siostra, która urodziła Matiego, kótry nie oddychał. Mówi, że przez te 3 minuty przypomniała sobie, każdą nadgdzinę w pracy, każdy stres i nie życzy tego nikomu. Na szczęscie wszystko było potem ok.
UFF, ale się rozpisałam. Kazda musi to sobie przemysleć, ale jak podejmie decyzje o l4 niech się nie martwi, bo dzidziuś ważniejszy, niż jakokolwiek praca.

moja córcia też lubi sobie poszaleć i odczuwam już nie tylko łaskotanie, ale coś więcej, jest naprawdę silna. Z resztą po tym, co widziałam na usg to nic dziwnego :-)

Lubi sobie pobuszować wieczorem, no i po posiłku też mamusi dziękuje :-D

:-)
uśmiecham się pod nosem, bo mi wcale nie brakuje tego w ciąży i niestety nie miałam też szalonych pragnień w 6 czy 7 mcu jak podają w niektórych źródłach :tak:

reklama
Do góry