reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
a czy ono różni się czymś od innych badań?
tym się różni że USG trwa dłużej niż zwykle lekarz bada narządy dzidzia (kręgosłup pęcherz główkę, itp.) ocenia łożysko, pepowine, robi badanie przesiewowe serca płodu czyli takie pierwsze bardzo profesjonalne badania dzidziusia:-):-):-)

reklama
tym się różni że USG trwa dłużej niż zwykle lekarz bada narządy dzidzia (kręgosłup pęcherz główkę, itp.) ocenia łożysko, pepowine, robi badanie przesiewowe serca płodu czyli takie pierwsze bardzo profesjonalne badania dzidziusia:-):-):-)

hmmm ja mam takie praktycznie co wizytę:happy:

hmmm ja mam takie praktycznie co wizytę:happy:
To masz fajnie i fajnego lekarza:tak: Tylko pozazdrościć takiej opieki:tak: mi lekarka powiedziała że wiekszość narządów wstępnie da się ocenić właśnie na połówkowym bo wcześniej albo są słabo widoczne albo czasem słabo wykształcone:sorry: Coś w tym musi byś bo dzidzia większa już jest i razem z nią wszystko rośnie:-)

Dziewczyny czy któraś z Was miała coś takiego, że wydawało się jej bądź nie, że poczuła ruchy dzidzi, a potem przestała je czuć ? Kurcze, bo ja Wam jakiś czas temu pisałam, że czuję dzidźkę, ale czułam ją ze 2-3 dni, a potem cisza. I teraz nie wiem czy to było złudzenie, fałszywy alarmik czy coś jest nie tak....Hmm...A wizytę mam dopiero w poniedziałek i się martwię. :crazy:

Spokojnie ! Nasze dzidzie są jeszcze malutkie , i zeby nam dac znac o soebie muszą sie namęczyc okropnie :) wiec teraz pewnie odpoczywa :) Ja tez tak mam ze jedego dnia łąskocze i łaskocze a potem kilka dni ciszy :)

Dziewczyny czy któraś z Was miała coś takiego, że wydawało się jej bądź nie, że poczuła ruchy dzidzi, a potem przestała je czuć ? Kurcze, bo ja Wam jakiś czas temu pisałam, że czuję dzidźkę, ale czułam ją ze 2-3 dni, a potem cisza. I teraz nie wiem czy to było złudzenie, fałszywy alarmik czy coś jest nie tak....Hmm...A wizytę mam dopiero w poniedziałek i się martwię. :crazy:
Czytałam gdzieś że na początku ruchy mogą być sporadyczne albo tak delikatne że możemy ich nie odczuwać z czasem się będą nasilać także się nie martw na pewno wszystko ok:tak::tak:

ja jeszcze gdzieś czytałam, że martwić się należy zacząć po 22 tc, po dłuższym okresie ciszy... faktycznie dzidzie są jeszcze małe i mogą buszować gdzieś tak, że nie poczujemy... jednak jeśli ma Ci to spędzać sen z oczu, to wybierz się do lekarza, żebyś się nie denerwowała, bo to przecież niewskazane... ale głowa do góry, jeszcze poczujesz taaakie kopnięcie :)

reklama
Do góry