reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Już mamy pierwszą lutową księżniczkę - AgnesBest ma mieć córcię ;-)
Ja także bardzo liczę na dziewuszkę :-D Może już za tydzień się dowiem :-)
Trzymam kciuki:tak: Ktoś musi nadrobić deficyt kobitek bo potem będą sami kawalerowie a ja chcę kiedyś wnuków doczekać:-D

reklama
w sumie u mnie jakoś dziwnie... pierwsze 4 kg przybyły w pierwszych 8 tygodniach, a przez następne 8 tylko kg...aż lekarz się zdziwił... dobrze, że z dzidzią na oko jest ok, inaczej zaczęłabym panikować (no dobra, lekko już się stresuję...)

w sumie u mnie jakoś dziwnie... pierwsze 4 kg przybyły w pierwszych 8 tygodniach, a przez następne 8 tylko kg...aż lekarz się zdziwił... dobrze, że z dzidzią na oko jest ok, inaczej zaczęłabym panikować (no dobra, lekko już się stresuję...)
ale czym??? to zależy czy dziecko ma jakieś zapasy do zużywania mamusi i zależy od metabolizmu, jeżeli morfologia wychodzi ci dobrze z dziecko się rozwija to nie powinno sie nic złego dziać...najlepiej pomeczyc lekarza zeby to dobrze posprawdzał

oj tak... a już w dniu wizyty to dosłownie skręca człowieka, żeby czas szybciej leciał... ja teraz mam miesiąc "spokoju", chociaż zazwyczaj w połowie tego czasu zaczynam się zastanawiać, czy może nie trzeba iść wcześniej, że może coś nie tak, że miesiąc to długo, że najlepiej usg miałabym codziennie przed zaśnięciem, żeby widzieć, że dzidzia jest i ma się dobrze :D panikara :D

reklama
no wiesz, że najpierw tak poleciało, aż marudziłam, że będę "słonicą" jak tak dalej pójdzie, a teraz stanęło.. wyniki ogólnie mam ok, co niektóre rzeczy ciut poniżej normy, ale bez tragedii... a faktycznie chyba małe ma z czego korzystać, bo ogólnie jestem ciut większa niż mniejsza, a parę miesięcy przed ciążą przytyłam 4 kg.. to może maluch z tego czerpie :-D

Do góry